Wednesday, April 30, 2008

Jeg kan jo godt.........

Har længe gået og skævet til et mønster på et hæklet tørklæde fra Hendes Verden, men jeg kan jo ikke hækle. I går aftes kl. 23.50 (tåbeligt tidspunkt når man skal op kl. 06.45.....) besluttede jeg mig for at prøve efter - og vupti sørme om der ikke kom et stk. firkant ud af forsøget - med blomst og det hele!

Var godt nok lidt træt i morges ;-), og føler mig "sofatrængende" nu, men også meget tilfreds med det første forsøg. Jeg har både uldgarn liggende, som kan bruges, og har også noget Alpaca fra Drops, som er anvendt i opskriften, i en mørk tyrkisblågrøn. Hmmmm - hvad skal jeg vælge?

Og så er der indkøbt garn - og læg mærke til, det er ikke rødt - til "NOTRE DAME DE GRACE". Hvilket navn til en sweater. Glæder mig til at komme igang - MED DET HELE!!!! Men foran venter også 4 dejlige dage. Godt nok skal vi i byen i morgen, og også fredag aften, men der burde da være tid til strik + et par hæklede lapper.

Lise har også fået indkøbt lidt håndarbejde. Denne lille taske, som hun skal prøve at sy. Spændt på hvordan det går. Tænk - sådan et kit kan købes for kun 20 kr.

Tuesday, April 29, 2008

"Med Fyld"

Karina efterlyste et billede af EB Cardiganen "med fyld". Den er stadig ikke "presset" og der mangler en knap ;-) - men billedet kommer her:

Til efteråret bliver der helt sikkert produceret en mere i grå eller sort.

Sunday, April 27, 2008

Elizabeth Bennet Cardigan / De voksnes rækker

Her er den så - EB Cabled Cardigan fra bogen Fitted Knits. Jeg har lige syet ærmerne sammen og knapper i (14 stk. men der blev 15 knaphuller, så jeg håber butikken har én mere). I morgen skal den ligges i pres.

Umiddelbart er jeg super tilfreds med den. Strikkefastheden passede næste, og garnet var dejligt at arbejde med. Måtte dog tage 10 masker ud v. snoningerne i ærmerne for at de blev store nok.
Det har været en hektisk weekend. Vi har stort set ikke været hjemme. Familien tilbragte hele lørdagen i den lokale hal/idrætsklub til klubmesterskaber i badminton (Søren, der kom hjem med en sølvmedalje i double).
I dag søndag har vi været til konfirmation. En rigtig dejlig dag har det været.
Det der med de manglende bedsteforældre kommer op engang imellem. På vej hjem snakkede vi om mormor (min mor) - om jeg godt kunne huske hende, og hvor gammel jeg var da hun døde (17). Søren: "Men så var du jo trådt ind i de voksnes rækker"............. Så måtte vi altså smile ;-) - han har da hørt efter til talerne i dag.

Thursday, April 24, 2008

Planer

Mens jeg strikke kanter på EB Cardigan overvejer jeg næste projekt. Der er mange muligheder. Farvoritterne er umiddelbart disse 3 (minien i voksenstørrelse) samt Laughing Carrots til Lise i orange:

Sunday, April 20, 2008

Huuurraaaaaa

I dag er det Jørgens fødselsdag, og han er blevet behørigt fejret her til morgen. Normalt sover vores børn længe, men kl. 07.33 stod Søren og Lise klar til at dække bord, så vi kunne "overraske far" med gaver og morgenbord.

Alieta Shell er færdig. Manglede ikke ret meget, så det var smal sagt at strikke de sidste 2 cm. Montering - næsten ingen - herligt, så den er "på" nu, hvor vi er klar til at tage afsted til en anden fødselsdagsfest. Passer Jørgen fint, at han ikke skal holde noget.


Vi bidrager lidt til arrangementet. Søren har bagt 2 marmorkager, og jeg har bagt mine sædvanlige franskbrød.

Ellers har weekenden og det dejlige vejr gjort godt i haven. Torsdag kunne man næsten ikke se stenene (de små - altså!) for bare ukrudt, men nogle timer på knæ i forhaven i går gjorde underværker.


Jørgen har renset vores havemøbler med højtryksrenseren. En tur de får hver år, og så står de fine og nye - klar til endnu en sommer.

God søndag

PS til Ulla: Det er Bastian (trænger til at blive trimmet). Han er bare dejlig...


Friday, April 18, 2008

Hjemmedag

Åh - jeg elsker forlængede weekender. Sådan en ekstra dag gør alverden til forskel......

Dagen i dag blev dog lidt anderledes end planlagt - Lise er blevet forkølet, så vi var nødt til at aflyse vores cirkusdag, der er arrangeret af Familier med kræftramte børn. I indbydelsen stod specifikt at børn med smitterisiko ikke var ønsket. Hun hoster (har været vågen flere timer i nat) og "snotter" så den gik ikke. Istedet har vi aftalt at vi sidst på eftermiddagen kører en tur i kiosken, lejer film, og køber slik = hjemmebiograf (og strik ;-). Billetterne gik til Lises veninde og hendes familie.

Har købt knapper til trøjen. Det var sandelig svært. Var i flere butikker, søgte på nettet. Er godt tilfreds med det endelige valg.

Tuesday, April 15, 2008

It looks like

The Elizabeth Bennett Cabled Cardigan.

Har strikket 8 ekstra pinde i snoningsmønsteret. Egentlig i første omgang ved en fejl, men jeg tror længden passer bedre til mig.
Glæder mig til at gå igang med ærmerne - der skal helt sikkert reserveres tid fredag eftermiddag/lørdag - til strik og Stolthed og Fordomme. Ungerne og jeg skal i Cirkus Arena fredag fra 10-15, så mon ikke jeg med god samvittighed kan sætte mig i sofaen fredag eftermiddag. Dog dukker der med det gode vejr en anden udfordring op - haven - elsker at gå derude. Det er vel et spørgsmål om prioritering.

Næste projekt? hmmmmmm - flere overvejelser.

Sunday, April 13, 2008

Nu med indhold! / Første forsøg

Kan ikke lade være med at bringe et billede af kjolen incl. Lise. Den er nu klar til børnehave i morgen.
Søren har helt selv været i gang i køkkenet i dag (med en smule rådgivning), og har bagt sin første kage - en Marmorkage, og den smagte super godt. Han var pavestolt, og helt klar til at bage ugens kage til klassen, samt til hans fars fødselsdag næste søndag.



Saturday, April 12, 2008

Jeg har en last.......

- Ikke en speciel dyr last, den er bare lidt pladskrævende i køkkenet. Jeg elsker krus. I en periode var Jørgens sidste ord, inden jeg skulle på strøgtur med veninderne: "Køb nu ikke flere krus........" Nu har jeg holdt mig i skindet et laaangt stykke tid, men gav fortabt, da jeg så disse i Føtex. Synes der er sol og sommer over dem - passer så fint til sommereftermiddage på terassen sammen med en skål jordbær:
Ud over 4 som på billeder, har jeg dog også købt 2 i sort med hvide prikker til mændene i familien.

Muffinsbogen mente Lise vi skulle have. Nok mest på grund af farverne og de flotte billeder, og den har da også været med i seng som godnatlæsning. Både Søren og Lise elsker når vi bager muffins - chokolademuffins, men hvem gør ikke det? Især når de skal spises.

Re. krus, så har jeg også forelsket mig i disse fra GreenGate:


Thursday, April 10, 2008

Helhed!

Synes umiddelbart kjolen så lidt forvirrende ud, da jeg var færdig med at strikke......Men den grønne farve som kanter og blomster hjælper helt sikkert på helheden. Hækler lidt flere, så der også kommer nogle på forneden, som "løber" fra front til bag.

VIGTIGST AF ALT - hun kan li' den og den passer!

Og så forsvandt der lige en 7-8 nøgler restegarn. Dejligt.

Tuesday, April 8, 2008

Håbet er lysegrønt

"Reste"-kjolen er strikket. Nu skal Lise lige prøve den inden jeg syer sammen ved skuldrene og hækler kanter på. Håber sådan at den passer............
Glæder mig til at hækle de sommergrønne kanter på - evt. også lidt hæklede blomster i grønt og rosa på nederdelen. Tror det vil give en bedre helhed.
Vi har fået et nyt havedyr. Jørgen klippede vores nøddetræer ned i søndags og Søren fik lov til at fælde et træ som stod imellem dem (En 9-årig dreng og en økse er bare sagen - han fik 2 vabler, men gav ikke op). Resultatet var afklippede grene, der fyldte næsten hele græsplænen. Vores have er lukket, så alt skal slæbes gennem haven, ud gennem garagen og så i trailer. Jørgen købte en "grenkvaser" der skar det hele i småstykker. Det var næsten terapi - vi gik helt i selvsving - arbejdede os støt og roligt igennem bjerget! 1½ time - så var grenene væk, og Jørgen sparede en hel eftermiddags ture frem og tilbage til genbrugsstationen.

Lige nu ser træerne triste og kedelige ud. Glæder mig til at der kommer blade og nye friske skud på.

Sunday, April 6, 2008

Sommerkjole?..

Var nødt til at få ryddet op i alle garnresterne i går. Kunne ikke helt overskue min del af arbejdsværelset mere. Havde også fået et par "hints"......(fælles kontor/arbejdsrum med manden -PC, papirer osv.). Han kan jo sagtens - har stort hobbyrum i kælderen, som jeg absolut ikke blander mig i.

Nå - men midt i min sorteren i stakke alt efter om det var uld, bomuld m.v. kom jeg til at se på bomuldsgarnet - og et stk. kjole/spenser tog form i mit hovedet. Ved ikke om der kommer noget godt ud af at strikke garn i forskellige tykkelser sammen, og har ingen opskrift, men nu prøver jeg. Starter med det tykkeste garn for neden i rødt, ender i rosa bomuld i toppen, med grønne hæklede kanter og blomster ..........

Sommer tider står alle anstrengelserne altså ikke mål med populariteten...... Lise har sovet med spinlonnederdelen på. Den blev syet i en fart og for sjov til opvisningen i går - lidt "bad taste". Den brune strikkede vest derimod - som bare er så fin til hende, ryger af ved førstkommende lejlighed!

Og så strikkes der iøvrigt også på EB-cardigan!

Saturday, April 5, 2008

Mormor-stof ;-)

Da jeg var barn gik husmødre/mormødre i spinlon. Dejlig nemt at vaske, strygefrit, elastik i taljen osv.....
Årets tema til gymnastikopvisningen er Hawaii, så Lise er blevet udstyret med nederdel i bedste "mormor-stil" - blåt spinlon med grønne ø'er og pink blomster ;-) - rimpet sammen her til formiddag med Lise på skødet.

Nu er hun klar, og der er frygtelig længe til kl. 13.30!

Wednesday, April 2, 2008

Dejlige dage.........

Denne uge er efterhånden blevet til en der skal overståes - 5 timer i tog for at komme til København i går (stod op tirsdag morgen kl. 04.00). DSB's sporarbejde er i forvejen lig med 1 ekstra time til den normale 3 timers tur, og i går var der så lige nogle røvere, der rendte med 30 mio kr., og som tak lagde en bombe ved en"indfaldsstation". Betød at det tog 1 hel time bare at komme fra Høje Taastrup til København......... I dag gik min PC ned, og trods netværk, IT-support m.v. var 2 timers arbejde pist forsvundet....... Hhhhhmmmffffff....

Nå - alle genvordigheder til trods, så er livet jo dejligt. Kommer hjem til en familie i godt humør, - med en mand, der er igang med at lave aftensmad (frikadeller), og 2 unger der gir' krammere (det gjorde manden nu også). Ikke så ringe endda!

Og så er der jo lige Elizabeth Bennetts Cabled Cardigan. Garnet er fantastisk at strikke i. Det falder pænt/glat, og er blød og dejligt at strikke med. Arbejdet skrider "planmæssigt" frem. Er nu forbi det værste med 390 masker på pinden. Maskerne til ærmerne er "sat af", og jeg igang med at strikke selve "kroppen".