Tuesday, July 29, 2008

Mandlig kreativitet ;-)

Der hækles stadig. Tror ikke helt, at jeg anvendte den rigtige teknik, da jeg syede firkanterne sammen - prøvede lidt på forskellige måder, men det blev altså ikke så kønt bagpå...?? Skal have nogle tip fra en der har hæklet det store halstørklæde i firkanter, inden jeg begynder at sy mit store alpacatørklæde sammen.

Sig ikke at manden ikke også har et kreativt gen - bemærk øldåserne som lodder til at holde tomatplanterne oppe - i øvrigt de 2 sørgelige pinde jeg købte for 5 kr. der har vokset sig store og stærke, med masser at kommende tomater på.

Vi kom ikke i Tivoli i går - istedet blev der badefest. Manden og sønnen var på tur og kom hjem med et "lidt" større badebasin, end det vi plejer at have. Foreløbig er Tivolituren udsat til torsdag. Nu kører vi til Vangså???

Jørgen skal lige først have sprøjtet gift ved et hvepsebo han lige har fundet i haven. Vi har de sidste dage været meget plaget af hvepse - især når vi drikker hyldeblomstsaft. Det kan de åbenbart rigtig godt lide.

Monday, July 28, 2008

Romantisk pigestil ;-)

Et stk. hæklet tørklæde i "romantisk pigestil" ;-) Lise er vældig tilfreds. Hvornår er det helt færdigt mor? Mangler lige at sy firkanterne sammen/på og så hækle en kant omkring tørklædet.

Ungerne synes ikke at de har haft det let i denne weekend. Vi voksne har haft brug for lidt afslapning - og egentlig bare være "os 4" - hjemme! Det betragter børnene nærmest som afstraffelse - det er kedeligt - må jeg ikke ringe til nogle af mine venner - osv. osv. Lise har endda spurgt hvornår hun skal i børnehave igen!!!!

Vi synes vi havde brug for at lade lidt op/nyde det gode vejr, inden denne uge går løs. I aften tager vi ungerne med i Tivoli Friheden, i morgen kører vi i sommerhus på besøg hos Lises hjerteveninde og hendes forældre. Kommer hjem onsdag aften. Torsdag kommer en god veninde og hendes datter til frokost og fredag, lørdag, søndag kommer der gæster fra Sverige.........

Heldigvis kom naboens hjem fra ferie (har 2 jævnaldrende børn) MEN - Er det virkelig så frygtelig kedeligt bare at være sammen med sin familie?

Saturday, July 26, 2008

Mad med mere

REKLAME: Så Camilla Plum med "Boller af stål" den anden dag. Blev fasineret af hendes "nix pille brød" - måtte prøves. Og - det er meget let, kræver bare 18 timers hævetid. Jeg har ikke en gryde, der egner sig, men anvender istedet en springeform med bagepapir (uden låg), og så blander jeg groft italiensk mel, durummel og almindelig hvedemel i dejen. Uhmmmmm. Jeg får helt lyst til at tilmelde mig hendes bagekursus.

Fra Ulla har jeg fået the “Guide Michalak’s Vier Sterne Blog” award.
Den kommer oprindeligt her fra, og forfatteren skriver at The Guide Michalak Vier Sterne Blog er til blogs, som er kreative og unike.
Hold da op Ulla - er ikke helt sikker på at jeg lever op til det - tusind tak........
Jeg synes altid det er frygtelig vanskeligt at give den slags videre, for hvem skal man dog vælge .......

Liselotte - jeg ved at du ikke bryder dig om den slags, og måske opdager du slet ikke at du har fået den, men - jeg starter og slutter min dag med et kik på din blog ;-)
Hanne - fordi det var hos dig jeg fandt opskriften på FLS - og så bl.a. også for dit fantastiske sjal. Glæder mig til at se næste billede
Britt - for dine mange idéer - og ikke mindst nye links på nettet. Det var også hos Britt at jeg opdagede Ravelympics-2008. Slå masker op den 8. august under åbningshøjtideligheden (vil ikke undlade at gøre opmærksom på, at der sidder jeg på Kreta) og afslut strikke/hækletøjet d. 24. august når den olympiske flamme slukkes......Jeg er tilmeldt ;-)

OG - så er der rigtig mange andre dejlige blogs - danske, norske og engelske - som jeg forsøger at følge med i ;-) Det er jo efterhånden et meget tidskrævende arbejde!

Friday, July 25, 2008

En Gitte-dag

I dag er det en "Gitte-dag" - en dag hvor jeg vil gøre lige hvad jeg har lyst til. En gigantisk bunke vasketøj er lagt på plads, der er ryddet op efter torsdagens gæster. Jeg er klar til en eftermiddag på terrassen.

Vi er også alle sammen lidt flade i dag, efter 2 hektiske dage. Sørens kammerat Mads kom onsdag morgen. Vi tog til Moesgård Museum - først på legeplads med madkurv, og derefter en god gåtur ud i skoven for at se Vikinger. Vi kom lige til kampene - lige noget for drengene.

Onsdag aften var der fælles sovning på Sørens gulv. Det er så dejligt at de gider have Lise med. Hun kigger på Mads som om han er det 7. vidunder, og han er så sød ved hende.
I går tog vi til stranden. Om eftermiddagen blev Mads hentet, og kl. 18.00 kom gode venner incl. 2 børn til spisning. Så nu trænger jeg til at sidde med benene oppe!

Uhmmmmm - en isvaffel:


Jørgen går på ferie fra i eftermiddag. Herligt.

Wednesday, July 23, 2008

Sommer-syslerier

Et halstørklæde - mor - hvornår laver du et halstørklæde til mig.
NU ;-). Skulle egentligt have været dette, men hæklenålen ville det anderleder, og så er hun så vild med de små hæklede firkanter med blomsten. Et helt mere i firkanter orker jeg ikke nu, men små firkanter i enderne er absolut overskueligt.

Vi havde besøg sent i aftes. På vej i seng kommer jeg forbi en frø i gangen. "JØRGEN, JØRGEN"........ Jørgen måtte op i Adamskostume - og så piskede han rundt med støvkosten i gangen og omkring spisebordet for at jage frøen ud af huset. Hele situationen var så komisk - 2 voksne mennesker og ingen vil røre frøen. Af flere årsager blev øjeblikket ikke foreviget med kamera ;-)

Søren har lige fået besøg af en kammerat. Han skal blive her til i morgen. De tror de skal spille playstation og hygge hele dagen inde på værelset, men nej - moren har planer om tur, madkurv og legeplads.

Sommerlæsning fra Netto - øverst ses den berømte støvkost ;-)

Tuesday, July 22, 2008

Trøje med strutskørt.......

Den er mindst 2 numre for stor, sidder slet ikke til i taljen, og derfor "flyver" det nederste rundt som et strutskørt. Ikke spor yndigt! En rigtig UFO! Skal trævles helt op. Æv, æv, æv....... Havde forestillet mig en sød sort trøje med hvide perlemorsknapper over en langærmet hvid t-shirt. Gider ikke beskæftige mig mere med den nu. Er gemt væk.

Har ingen idé om hvad jeg nu skal lave/har lyst til....... Har en strikkeblokering!

Det hæklede halstørklæde afventer nye forsyninger af garn, men den "lokale" holder sommerferielukket, så der kan jeg ikke komme videre.

Har garn til en støvblå FLS - det kan også bruges til denne........ hmmmmmmmmmm

Monday, July 21, 2008

Fantastiske dage på Mols

har det været. Vi bl.a. har gået rundt på markerne omkring gården, set solnedgang over Kalø Vig fra toppen af en bakke, spist dejlig mad i hyggeligt selskab og været i Ree Dyrepark. Søren og Lise har kørt på rundt på 4 hjul, sejlet på tømmerflåde, spillet kort, bordtennis og meget andet. Ungerne er godt trætte og Bastian er faldet om kuld efter at have løbet i halen af en stor schæferhund i 3 dage.

Jeg har været en smule kreativ - 4 lapper er det blevet til = 66 stk.

Friday, July 18, 2008

SOMMERFERIE!

Endelig - jeg har sommerferie. 4 uger sammen med ungerne. Jørgen skal arbejde én uge mere. Åh - det er så dejligt. Har masser af planer - fundet forskellige steder på internettet som vi skal afprøve, i sommerhuse, gæster, til Kreta - jamen hvad mere kan man forlange. De lover oven i købet godt vejr i næste uge.

Jeg er igang med at samle lidt bøger sammen til især ferien på Kreta, og hvad angår håndarbejde er der masser af idéer - faktisk for mange. Jeg har besluttet at ligge alle planer på hylde - og så bare se hvad jeg får lyst til hen af vejen. Lige nu strikkes der på Puff-sleeved feminine cardigan fra Fitted Knits.

I morgen - lørdag til mandag - drager vi til Mols på besøg hos venner. Et herlig sted - en "fædrende gård", som 3 søskende har indrettet til "feriehus". Vi bliver 6 voksne og 7 børn - og uanset vejr er der masser af plads. Lise og Søren glæder sig rigtig meget. Vi pakker cowboybukser, regntøj, strikketøj, legetøj - og så afsted. Med os er også Herman - som Lise har omdøbt til Camilla - og som skal "passes" hver dag. (Vi har også en færdiglavet Herman/Camilla med æble, chokolade og nødder i fryseren, som vi tager med).

Tuesday, July 15, 2008

9x9 er blevet til 8x8

De hæklede firkanter skulle være 9x9 cm i følge opskriften. Det er mine bare ikke - de er kun 8x8 - så 60 firkanter rækker ikke. Op på hesten igen Karoline - der skal hækles ihvertfald 9 mere........

Har behov for lidt afslapning ind imellem (min hækleteknik er så primitiv at jeg kan noget som helst andet end at sidde med næsen helt begravet), og det er blevet til Puff-sleeved feminine cardigan fra Fitted Knits i sort - ikke noget der var på nogen plan. Egentlig skulle jeg igang med Fifi, men mønsteret ligger i den sikkerhedskopi som Jørgen tog inden PC'en blev sendt til reperation.

Garnet - 100% uldgarn fra Peer Gynt - blev købt på tilbud - en sort trøje til mig og en lilla til Lise. Garnet føles dog meget "hårdt", så jeg er ikke sikker på at det egner sig til børn..........

Til slut et billede af to meget "naturlige" børn med Sørens muffins som blev til én stor kage. Søren stod også for glasuren og Lise for pynten. (Der var ingen der havde fødselsdag, men hyggeligt - det var det.)

Søren er taget afsted på sommerferie hos nogle af vores venner. Han når lige hjem at sove onsdag aften, så tager han afsted igen et par dage på besøg hos en ven, som han har kendt siden dagplejen. De er 2 meget forskellige drenge, men de kan ikke ret godt undvære hinanden. Dejligt ;-) Lise er ikke spor misundelig. Hun nyder at være "enebarn".

Saturday, July 12, 2008

Fredelige weekendplaner

Vi nåede det - Jørgen, FLS og jeg - at drikke morgenkaffe i solen på terassen. Skyerne så truende ud, men solen holdt i den halve time det tog at drikke et par kopper kaffe, spise hjemmebagt brød og sy knapper i FLS. Er meget tilfreds med den, og glæder mig til at møde den på andre piger ude i sommerlandet. Det burde da være muligt, med alle de modeller, der er gang i på nettet lige nu.

Har sat gang i hækleriet igen. Nu er der 48 firkanter. Holder fast ved at det skal være det store dejlige halstørklæder med masser af varme i, som originalopskriften ligger op til. Målet er at det skal være færdigt til vores traditionelle tur til Århus Festuge sammen med nogle venner. Der plejer jeg altid at stå og fryse - men ikke i år, med 60 Alpaca-firkanter om halsen!

Selvsamme venner kommer til middag i aften incl. et stk. stor hund, så støvsuning og gulvvask venter til i morgen. Jørgen har taget en lækker oksesteg ud fra fryseren. Søren har meddelt at han vil bage chokolademuffins, og jeg står for tilbehør og borddækning.

Jørgen og Søren er taget ud for at spille tennis, Lise ser High School Musical og jeg stryger - lige om lidt.

I morgen skal vi ud og se kattekillinger.

Tuesday, July 8, 2008

Dansk sommer / eftermiddagshygge

Søren: Far - hvor er min computer?
Far: Den står på kontoret.
Søren: Faaaaaar!!!!!
Vores PC bliver hentet i morgen. Det er heldigvis service på! Håber den kommer hurtigt hjem igen.
For et par dage siden så det sådan ud på terassen, nu siler regnen ned. Rigtig dansk sommer. Der er stadig 1½ uge til jeg og ungerne har ferie. Mange er gået på ferie på arbejde, og hverdagen er derfor væsentlig mere rolig ;-) - jeg nyder det! Og har samtidig 4 ugers ferie at se frem til - med 2 sommerhusbesøg hos venner, besøg af venner fra Sverige, sejle i kano, en tur i Tivoli friheden (gudskelov er vi alle kyllinger - så ingen ture i store rutsjebaner) og en tur til Kreta med baderinge og bøger.
I dag havde jeg lovet Søren at vi skulle lave hjemmebiograf - så fra arbejde, hente børnene, leje "Alvin og de syngende jordegern" og sofahygge med FLS, film og popcorn. (Jørgen laver mad ;-) Så pyt med at det regner. Mangler stadig et halvt ærme på FLS. Knapperne blev købt i går, men er meget i tvivl om de passer.....

Ryggen til Surplice Bodice Camisole. Er ikke sikker på at den er stor nok!!

Friday, July 4, 2008

Knitting Lingerie Style

Godt at sønnen har PC og internetadgang - flere af usb-portene på vores PC er tilsyneladende holdt op med at virke, hvilket betyder ingen tastatur og mus! Dvs. vi har fundet et gammelt "hakkebræt" i kælderen som tilsyneladende virker......... - hm - alt er pillet fra hinanden lige nu. PC'en bliver hentet i starten af næste uge. Håber den kommer hurtigt retur igen.

Jeg må nøjes med at hente billeder fra nettet, og her er et par stykker. Denne bog ankom med posten i dag.

Har længe har et godt øje til den, og nu skulle det være. Der er flere super søde toppe i, og så er der også det fineste strikkede undertøj. Har bladet bogen igennem flere gange, og der er mange fine modeller.

Garn hjemkøbt for et år siden passer lige præcis til denne model, så maskerne er slået op.

Endnu en model fra bogen, som jeg synes er super flot og feminin:




Betyder ikke at jeg er færdig med FLS - mangler det sidste ærme, men - jeg hader at strikke på de små rundpinde - ligger ikke godt i hænderne, går for langsomt. Har taget 4 aftener at strikke et ærme!!!