Tuesday, September 30, 2008

Jamen - de gjorde det sg..!

- Krøb til str. 32 ved filtningen i vaskemaskinen....... Utroligt! Nu skal jeg bare have købt noget Latex til pensling af bunden, så de bliver skridsikre og slidstærke ;-)
Mønsteret er fra Karen Noe design - hjemmesko med uldkrøller. De er strikket i 2 tråde Shetlandsuld på pinde 5.
Meget lette at lave!

Jørgen vil også gerne have et par. Der udestår en matematisk øvelse i at øge mønsteret til en str. 46...................... De skal vel nærmest være ½ meter lange inden filtning!!!

Monday, September 29, 2008

Store og små størrelser.....?

Var til Strik in hos Tine i går, og det var smadder hyggeligt - 9 piger med strikketøj, strikkebøger, gode grin, mad, drikke og masser af garn i skønne farver fra Marianne. Den der med garngale tøser passede altså meget godt ;-)
Jeg fik købt ind til Jørgens julegave - Avissweater. Mangler dog den blå farve, der eftersendes fra Marianne sammen med noget meget mørklilla uldgarn til en hæklet trøje til mig.

Jeg startede på brune uldfutter til Lise hos Tine, og de er nu klar til vask/filtning - mit første forsøg. Jeg har lidt svært ved at tro på at de kommer til at passe! Skal krybe fra en str. ca. 40 til str. 32/33............

Tine havde syet dukketøj til Lise - nærmest en hel garderobe!, som jeg fik med hjem. Og det passer! Isabella (og nej - den er ikke opkaldt efter prinsessen, men efter en venindes storesøster!) blev klædt i nattøj i aftes, og Lise sprang ud af sengen i morges for at give dukken rent undertøj og tøj på - så den kunne komme med i børnehave. Tine - Det er et hit ;-) Tusind tak.

Og så er der sket et lille mirakel - Sørens udslåede fortand lever......på trods af at den var ude af munden i næsten 1½ time. Så han slap for rodbehandlingen i dag. Der er lang vej igen til alt er helt i orden, og menuen er stadig "blød/flydende mad" og ro på - men det lysner ;-)

Sunday, September 28, 2008

Jeg glæder mig........

Lises trøje er færdig. Den går lidt ud i et "V"/når ikke sammen på midten - men alt i alt - efter først at være dømt hele ude og kastet i skammekrogen, er den faktisk blevet OK.........
Møster: "bunden" stammer fra et Ingelise-blad. Den øverste del er hjemmekomponeret efter en "kuldsejling".
Det er i dag en flok garngale tøser skal mødes hos Tine til strik in. Jeg glæder mig rigtig meget til at møde nogle at de piger, jeg blogger med til dagligt, og så ikke mindst Helle - som jeg fatisk er i familie med (ganske vist langt ude ;-), og som jeg ikke har set i mange år. - Og så er jeg spændt på hvad Marianne har med i "tasken".......

Der er pakket garn - brune hjemmefutter til Lise, og der er bagt 2 nix pille brød, som også skal med.

Den første uge "med løse tænder" er overstået. I morgen skal Søren til tandlæge, og så er vi spændt på hvad dommen bliver. Han må jo hverken løbe eller hoppe - og han er ved at være godt træt af at skulle holde sig i ro. Jørgen og jeg skiftes (jeg havde 4 dage i sidste uge - fordi det er rimeligt let for mig at arbejde hjemmefra ;-) til at hente ham i skole ved frokosttid, så han kan få nogle "blødt" at spise (havregrød, nudler, røreæg....). Vi har ikke turdet sende ham i SFO.....

Wednesday, September 24, 2008

Jeg vandt!

Tine, Irene og jeg var til strikkecafé hos Fandango i går aftes. Det var rigtig hyggeligt. Og sørme om jeg ikke vandt et gavekort på 100 kr. - mig som ellers aldrig nogen sinde vinder noget!!!! Gavekortet (+ lidt mere til) blev omsat til dette smukke bundt garn til en trøje til Lise. Har set en model på en af pigerne i børnehaven, som jeg bare må "abe efter".

Ned i indkøbsposen faldt også 2 smukke maskemarkører, som lige passede ind i aftenens strikketøj (rester fra Dahlia). Blusen er fra bogen "Romantisk Country Strik" - Model: Marit - Bluse med bladmønster. Et hyggeligt, afslappende (fjernsyns)strikketøj - og kun på pinde 3, så det er til nogle afteners arbejde. Irene og jeg måtte begge afsted, så vi kunne nå hjem til Wallander kl. 22.00 på DR ......

Tuesday, September 23, 2008

Lises trøje - reddet på målstregen......

Det var lige før at det hele var blevet trævlet op - men pludselig torsdag sagde det "pling" på vej hjem fra arbejde. Jeg trævlede op ned til lukningerne til ærmegab, strikkede 2 ærmer, satte det hele sammen på en rundpind til en Cobblestone-inspireret afslutning.

Og så gik det tjept - også fordi jeg var spændt på om det ville virke......Tror den bliver OK. Ser lidt lang ud - Skidt, pyt - Lise vokser jo - bare den ikke er for lille. Mangler også stadig kanterne foran.

Sunday, September 21, 2008

Når enden er god......

- min er nu lidt øm. Det blev til 34 km på cykel i går.

Jørgen: "Var det en god cykeltur?"
Gitte: "Ja - det var en dejlig tur........... Jørgen - jeg vil aldrig nogen sinde på cykelferie!!!!"

Hævekurvene kunne ikke være på cyklen - men jeg fik købt knapper til den lilla (og støvler til Lise). Det blev sølvknapper. Bruger næsten altid guldsmykker - gamle arvestykker fra min mormor og Jørgens mor, men var i gemmerne her til morgen og fandt Sølvøreringe formet som roser - købt da jeg var i starten af tyverne, og så dette smukke armbånd - et andet arvestykke fra Jørgens mor. Passer fint til de nye knapper.

Søren har det heldigvis godt. Han er træt - på flydende kost og penicillin, så det passede ham godt at ligge på sofaen i går. Han fik dog lidt besøg af en kammerat + der kom 2 fra klassen "på sygebesøg". Vi var i byen i går aftes til forloren hare! Stakkels Søren fik serveret jordbær yoghurt - og lakridsis. I dag er vi gået over til havregrød med revet pære i - køler det med mælk. Jeg er igang med at lave 3. store portion........

Saturday, September 20, 2008

Dejlige Dahlia

Dahlia er færdig og jeg er rigtig godt tilfreds. Kunne ikke finde ud at at lukke af med "Beaded Bind Off. Tilbragte flere aftener, men at prøve og søge på internettet efter svar, men nej. Så almindelig rib blev det til. Annette har lavet snoninger på ærmerne i hendes version. Ser super flot ud, men jeg gad ikke trævle op. Næste gang......

Fakta: Er strikket i 2 tråde Welna Merino - 100% dejligt blødt uld. Strikket i en str. Medium. Er fortsat med p 5mm også i "skørtet", da jeg ville undgå alt for meget a-facon. Virker!

Det var ellers noget af en fredag vi havde i går. Blev ringet op på vej hjem fra arbejde, at Søren var faldet af cyklen, havde slået tænderne, og havde søgt ly hos en kammerat, der bor tæt på skolen. Slået tænderne - det tør siges. Den ene fortand lå på køkkenbordet, og 2 andre er der slået hjørner af. Åh - jeg græd. Søren var lettere fortumlet. Vi ringede til skadestuen, og blev bedt om at køre til Kæbekirugisk Afdeling på Sygehuset. Der fik han sat fortanden på plads igen, fik plastskinne på der skal holde den på plads, og fik lukket nerverne på de andre tænder midlertidigt. Han skal til tandlæge på mandag! Legeaftale lørdag er aflyst, og der er meldt afbud til børnefødselsdag søndag. Han skal holdes i ro de første på dag........... Åh - jeg håber den tand gror fast igen!

PS: Har besluttet at cykle til Skanderborg - 17 km - så sparer jeg løbeturen i morgen tidlig...... Om jeg cykler hjem har jeg ikke besluttet endnu. Man kunne jo ringe til "en ven".

Thursday, September 18, 2008

Helt og aldeles

- MISLYKKET. Er strikket nøjagtig efter opskriften - men, den er helt forkert. Alt for stort "hul" til ærmerne, forstykkerne ser for smalle ud i toppen, mønsteret er skævt fordelt på ryggen.......... Den er simpelt hen smidt hen i et hjørne!!!!!!! ÆV!

Fandt denne på nettet - men pokkerme om den ikke kun findes op til str. 2 år!!! Synes den er super sød. Lige sådan en Lise ville elske - og så minder den lidt om FLS...... Burde måske selv kunne regne den ud, men de unger - de gror hele tiden....... Det er lettere - på erfaring fra mange år - at kombinere til sig selv.

Weekenden nærmer sig. Jeg glæder mig til lørdag. Skal på strøgtur med 2 veninder i Skanderborg. Der skal købes knapper til den lilla skal der, og så skal jeg have fundet en rigtig hævekurv til mit nix pille brød!

Sunday, September 14, 2008

Mit favorittidspunkt !

Søndag formiddag har efterhånden udviklet sig til mit favorittidspunkt! Jeg har endda været ude og løbe - ikke langt - bare 5 km, og nu sidder jeg så i min stue med varm kaffe, nix pillebrød - bagt med valnødder og tranebær (Jørgen ryddede op i nogle af køkkenskabene i fredags......) - Uhmm - smager dejligt.

Vi havde gæster i går - min halvbror, hans kone og deres 2 børn (Lise og Sørens kusine og fætter). Vi er ikke vokset op sammen, men er begyndt at se hinanden efter at vi er blevet voksne og det er meget hyggeligt. Lise og hendes kusine er næsten jævnaldrende - og har det herligt sammen. Vi så dem stort set ikke i går. Det har så efterfølgende vist sig, at det var fordi de legede i genboens have.......

Da min mor blev gravid regnede hun selvfølgelig med (sådan var det jo dengang) at hun skulle giftes - Det skulle min far også, men med en anden.......... Så ham først da jeg blev teenager, og der blev aldrig noget tæt forhold der.

Søndagsplaner - har 4 meter sort uldstof liggende (har været brugt som overtræk til en gammel sofa - smidt ud for flere år siden). Er nu blevet vasket. Passer fint sammen med noget bomuldsstof - købt til puder, og som jeg fortrød - kan bruges til foer. Mål: 2 korte uldjakker - en til Lise og en til mig........ Om målet ender med at blive realiseret vides ikke, men håbet er lysegrønt!

Saturday, September 13, 2008

Lige det sidste.........

Lige for tiden er det lettere at slå masker op til noget nyt - end at færdiggøre bluserne med knapper, sammensyning, presning, kanter osv..... I hverfald har jeg nu 3 stk. bluser liggende - Fitted Cardigan, som mangler knapper, Mrs WinterRose som mangler både roser og sammensyning, og Dahlia som mangler strikkede kanter v. ærmer og hals....

- Men hvad gør jeg - jeg slår masker op til en trøje til Lise - mønsteret er fra et gammelt Ingelise og garnet, Iceland fra Løve Garn, er købt i foråret på tilbud hos den lokale....... Det går langsomt fremad - har ikke tid.

Det hektiske tempo på arbejde fortsætter, så hvis jeg ikke er så flittig med at lægge kommentarer - så er det fordi jeg arbejder hjemme om aftenen på arbejds-PC'en i stedet for at hygge, strikke og blogge........ Jeg begynder allerede nu at glæde mig til efterårsferien.

Og så vil jeg lige sige - Trænger du til at komme i godt humør - Så tag ind i biografen og se Mama Mia. Jeg er vokset op med Abba-melodierne, og sang hele filmen igennem (godt jeg var flankeret af veninder på begge sider - for synge er absolut ikke en af mine stærke sider!!!!....) Der er humor og underholdning for alle pengene - vel og mærke hvis du kan lide Abba - Og så var Colin Firth også med..... ("Bridget Jones dagbog" og "Stolthed og fordomme").

Tuesday, September 9, 2008

Mrs. WinterRose eller mrs. WinterButton

Den stribede er strikket færdig - men om det bliver en "mrs. WinterRose" eller "mrs. WinterButton" (fandt den flotte knap i gemmerne) - det er endnu ikke helt afgjort. Manden min blandede sig og sagde at den var flot som den var, og at det med rosen ikke var en god idé....... Jeg kom i tvivl - så - Jeg tror at jeg vil lade billedet stå et øjeblik ;-)

Glæder mig rigtig meget til torsdag - skal i biografen og se Mama Mia. Forstiller mig, at det er sådan en film man bare bliver i godt humør af.

Saturday, September 6, 2008

Striber og roser

Efter en hektisk arbejdsuge med lange arbejdsdage er weekenden endelig ankommet. Vi har sådan nydt morgenen med aviser og hjemmebagt brød. Det er flere uger siden vi har siddet hjemme og spist morgenmad lørdag og søndag. I dag skal jeg med ungerne i Cirkus Charlie sammen med Lises veninde og hendes mor - og i morgen i mødregruppe, men ellers er der dømt hjemmehygge både lørdag og søndag aften. Hyggen inkluderer selvfølgelig strikketøj ;-) Det går stærkt fremad med den stribede sweater, og i gemmerne har jeg fundet et mønster på broderede roser. Tine har meldt sig som læremester, hvis jeg mangler hjælp til at brodere maskesting. Forestiller mig roserne i 2 røde farver og måske en pink.

Juubiiii - det er weekend!

Monday, September 1, 2008

Jeg er klar

- til kolde efterårs- og vinterdage ;-) med mit hæklede tørklæde og jeg elsker det.

Fakta: Endte med at bliver 2,16 meter langt. Er hæklet af Drops Alpaca - i 7 forskellige farver og 75 firkanter. Mønsteret er fra Hendes Verden.

Det blev kun til en smule kanthækleri i denne weekend. Vi var både på besøg hos venner på Tunø lørdag/søndag og til fødselsdag for 4 stk. søndag eftermiddag i Skanderborg.

Elsker Tunø - en lille ø, der ligger mellem Samsø og Østjylland. Der må ikke køre biler på øen, og i det hele taget går man hurtigt over i et andet tempo når man "lander" på øen. Freden sænker sig mentalt.......bølgerne bruser og fuglene synger. Det mest ophissende er en tur til købmanden ;-)

Vi (6 voksne, 2 børn og 2 hunde) havde pragtfuldt vejr og opholdt os stort set kun udenfor. Søndag morgen var der udsigt til solopgang. Og så var der morgenmad i haven.

På vej med færgen til Hou.