Tuesday, November 25, 2008

Frost Flower Cuff Pullover

Har været til strikkecafé sammen med Irene og Tine i aften hos Fandango. Det var som altid meget hyggeligt - og jeg blev fristet over evne. Det blev til en ekstra lille fødselsdagsgave til mig selv. Nemlig garn til denne - Frost Flover Cuff Pullover fra Inspired to Knit - bundfarven blev en meget smuk mørk petroliumsblå -billede af garn følger - kræver dagslys.























Jeg fik strikket lidt på Lises lilla trøje, og er nu igang med det første ærme. Hvis jeg er lidt forsigtig og tager den med ro, tror jeg snart at jeg er strikkende igen.

Ellers er det jo et herligt vejr til de hjemmestrikkede tøjer. Anvender i disse dage den ene strikkede trøje efter den anden. Så det er absolut ikke spild af tid at strikke uldtrøjer om sommeren ;-) Ville ønske jeg havde strikket nogle strømper!

Sunday, November 23, 2008

Mange muligheder.....

Heldigvis er der mange måder at være kreativ på - især her op mod jul. Har været til julehygge hos en veninde - en tradition hos hende den sidste weekend før advent, hvor hun inviterer en masse piger til at lave juledekoreationer, adventskranse eller hvad man nu har lyst til. Hun bor på en gård, så der er gran og grønt i store mængder. Menuen er kaffe og vafler - dejen er klar og så gælder det bare om at hælde på vaffeljernet, når man trænger. Det var rigtig hyggeligt.

Og så har det den store fordel, at julekassen allerede nu er hentet ned fra loftet, kalenderdekoration, adventskrans + lidt mere er lavet. Så - lige nu er jeg foran ;-) - ved godt det ikke varer ved!

Friday, November 21, 2008

Igen!

Jeg har fødselsdag - igen føles man næsten fristet til at sige.












I aften skal vi være os selv. Have god mad og hygge. Jeg tager revanche på torsdag, hvor alle de "gamle" veninder er inviteret til tøsefødselsdag. Lise får lov til at være med om bordet, og Søren er assisterende chefkok sammen med faderen i køkkenet.

Jeg har endda taget fri på torsdag, og skal også have tid til at hygge mig - bare mig ;-)

Wednesday, November 19, 2008

Nye planer

Sidder faktisk og er dybt misundelig på alle dem der strikker julegaver på livet løs. Der er dømt fuldstændig pause her. Håndledet skal have hvile!!! - Foreløbig har jeg ikke rørt "en pind" siden i fredags, hvor jeg ikke kunne holde måde!!! Og har bestemt at pausen skal vare til på lørdag - måske helt til på tirsdag, hvor der er strik in hos Fandango. Så - Jørgens trøje er udsat til det nye år - måske som fødselsdagsgave. Jeg satser på både at få Lises sorte og lilla trøje færdig - and thats it!

Havde ellers også planer om denne i koksgrå, med lys grå kant + en guldtråd til jule- og nytårsdres sammen med en nederdel jeg faldt over for et stykke tid siden - men - Nu bliver jeg vist nødt til at købe en bluse........

Aftenen er iøvrigt blevet tilbragt i selskab med denne herre + min egen ;-) - absolut ikke kedeligt!

Thursday, November 13, 2008

Der nørkles forsigtigt

Jeg kan arbejde hjemmefra - har adgang til alt information, fællesdrev m.v. så normalt er det ikke noget problem. I dag gik forbindelsen dog her i eftermiddag, så nu er der dømt kaffe, bloglæsning og måske et par pinde. Der strikkes forsigtigt grundet et ømt håndled - og kun retmasker. Skal blive til en lidt Chanel inspireret trøje til Lise. Jeg vil hækle muslingekanter på lommerne og rundt på trøjen. Kanten bliver nok mørklilla - eller grøn eller sort eller......

Lise er forkølet og hoster. Var egentlig også syg i går. "Mor - må jeg ikke godt blive hjemme." - "Nej - du må vente til i morgen." Bagefter kom jeg til at tænke på Liselottes indlæg omkring syge mennesker der absolut skal på arbejde og smitte andre. Det gjorde jeg ikke - jeg sendte min datter...... (Ravnemor - der havde dårlig samvittighed hele dagen).

Har næsten lige fået kæk og klassisk Børnestrik ind af døren. Der er bare så mange gode modeller i. Lise lånte den med i seng som godnatlæsning (hun skal nok blive lige så tosset som sin mor) - og har bestilt flere modeller.
Ellers bliver det såmænd heller ikke til så meget for tiden. Jeg er flere aftener faldet i søvn med strikketøjet i hænderne - i går bl.a. til A Touch Of Frost. Hader når jeg vågner op til rulleteksterne og ikke ved hvem morderen var!

Sunday, November 9, 2008

Engle på rad og række

Det lykkedes næsten at lave ingenting i dag ;-) Fik dog syet en nederdel til Lise. Var egentlig en kjole, men når der går 1 år fra mønsteret tegnes af og ½ år fra stoffes klippes til at modellen endelig ender i symaskinen - ja så sker der jo det at børnene vokser!

Summa summarum endte det med en nederdel.
Egentlig blev stoffet solgt til juleduge, men jeg synes det er super sødt til børnetøj. Er vild med engle.

Friday, November 7, 2008

Av!

Der sker noget her på matriklen - ganske vist ikke meget, men alligevel. Avissweateren strikkes på tyndt garn, og det tager tid. Gik helt amok, da jeg kunne gå igang med ærmet, med det resultat at mit venstre håndled ikke er helt OK. Så "nu tager jeg lige en slapper" med den trøje og prøver noget andet. Og det går nogenlunde, hvis jeg bare ikke bliver ved for længe. Der strikkes på små trøjer til lise. Er så overskueligt ;-)

Og så er der jo også Lises sorte nederdele som jeg skal have gang i på symaskinen.

Det er bare SÅ POKKERS MEGET LETTERE at gribe strikketøjet om aftenen i sofaen når ungerne er kommet i seng. Energien til at gå i gang foran symaskinen har jeg så svært ved at finde når kl. er 21.00 dut om aftenen......

I mogen holder vi "Mortens aften" for en del venner - vi bliver såmænd en 12 stykker omkring bordet. Anden er dog skiftet ud med flæskesteg. Uhmmmm - glæder mig. Mon ikke Weber'en kommer på arbejde.
Eneste minus er så at der ikke bliver megen tid til syning/afslapning i morgen - står nok mere på rengøring/oprydning/tøjvask........ Sådan er det.- Er livet ikke herligt ;-)

Sunday, November 2, 2008

Der var 1, der var 2........

Der var faktisk rigtig mange strikkende hænder hos Irene i dag. Inden vi gik i gang var der forplejning med hjemmebagt brød, ost og kage - og noget meget lækkert med citron? til at smøre på brødet. Irene mangler på billedet, hun var ved at lave kaffe ;-)

Vi havde en super hyggelig strik in, hvor snakken om garn, mønstre, børn, katte og meget andet gik livligt for sig mens pindene "kørte".

Og datoen for næste gang blev fastsat: Nemlig d. 18. januar hos mig. Jeg glæder mig allerede.