Saturday, June 27, 2009

Dejlig varm cardigan

Baby Cables and Big One Too som Cardigan er færdig. Jeg bliver nødt til at købe nogle større knapper - forhåbentlig i samme stil - disse er for små til at "holde" trøjen. Ellers tror jeg at den er blevet god. Jeg har lige haft den på for at se om den passer/sidder godt, og så kom den ellers på ginen. Det er simpelthen for godt vejr til uldtrøjer, heldigvis!

Trøjen er strikket i Drops Merino Extra Fine på pinde 4 og af 12 nøgler købt i den lokale butik, da der var Drops udsalg af uldgarn med 40%, så alt i alt en ganske billig uldtrøje i noget meget lækkert og blødt garn.

Gid den kommer til at hænge på ginen i et godt stykke tid! De kølige aftener kan tids nok komme.

Rigtig god sommer weekend til alle jer derude.

Sunday, June 21, 2009

Mad!

Desserten fra i går - var en stor succes. Rendte rundt i diverse butikker efter en stor marengsbund uden held. Så måtte jeg jo bage selv. Jamen - det er jo nemt. Det hele blev spist - og i en fart inden isen smeltede.

Far, søn + kammerat har været i put and take i dag. Faderen fangede "en lille en", så den var et par begejstrede "mænd" jeg fik hjem her i eftermiddag. Ørreden ligger på grillen og simrer - uha vi glæder os.

Nu er familieidyllen i øvrigt også genoprettet efter et par timers stilskrivning med Søren som altid er en prøvelse.........

Saturday, June 20, 2009

Evighedsblomster og dejlige overraskelser

Jeg har hæklet blomster i dag. Min veninde har en tunika, som hun er meget glad for, og som desværre havde fået en flænge.
Jamen, jeg hækler da bare et par blomster! Opskriften havde jeg fundet via Liselotte her et par dage for inden, og den brændte jeg for at prøve. Hvad var så bedre end en bluse med en flænge. Jeg fik blusen leveret sammen med et nøgle garn, der har præcis samme farve som knapperne.

Som sagt så gjort. Hun + familien kommer og spiser i aften. Der er syet en blomst over flængen bagpå. De 2 andre skal hun selv være med til at bestemme hvor skal placeres, og om de skal på. Håber hun kan lide resultatet.

Og så kom jeg den anden dag hjem til en dejlig overraskelse - en pakke fra Norge, fra Sylvia - med lækkert garn til 2 halstørklæder og 2 norske opskriftshæfter med spændende trøjer og kjoler. Der er desuden hækleopskrift med til det ene tørklæde. Det andet nøgle tror jeg skal bruges til dette Lace Scarf. Tusind tak, Sylvia.

Nu er der også en pakke på vej til Norge.

PS: Var til frisør med ungerne idag. Lise og hun snakkede om alder og hendes børn alder. Og så spurgte frisøren om ikke jeg var på alder med hendes datter - omkring 38! Altså - min dag er reddet!!!!

Thursday, June 18, 2009

Sommerstriber

Lises bluse er færdig. Sommerstriber er strikket i restegarn - sort fra Lises cardigan, og de 3 andre farver fra et hæklet tørklæde Lise fik sidste sommer.

Tror den er et hit. Hun fik blusen på i morges, og den var stadig på da jeg hentede hende her i eftermiddag....

Let opskrift str. 6-8 år på SOMMERSTRIBER - strikket oppe fra og ned på rundpind nr. 4: Slå 90 masker op, strik 8 omgange retstrik (skiftevis 1 p. ret, og 1 p. vrang på rundpind), strik en omgang glatstrik, hvor maskerne fordeles med 35 til for- og bagstykke og 10 masker til hver ærme (markeret med maskemarkører). Tag en maske ud på hver 2. pind lige før og efter maskemarkøren = 8 ekstra masker på hver 2. pind. 4 pinde med hver farve. De sidste 2 udtagninger inden blusen var lang nok i forhold til ærmegabet, er dog på hver 4. pind. Prøves løbende så man får den rette længde på ærmegabet, og bredde på trøjen. Lad ærmemaskerne hvile (jeg sætter altid maskerne over på 2 rundpinde) og slå samtidig 4 masker op under hvert ærmegab. Nu strikkes "kroppen". "Bliv ved" til trøjen har den ønskede længde - eller der ikke er mere garn (husk der skal også bruges til ærmerne). Slut evt. af med 8 pinde perlestrik, og luk løst af.

Ærmerne strikkes færdig: Der tages 4 masker op i de masker der er slået op v. ærmegabet, og disse strikkes med rundt i ærmet. Strik til ærmet har den ønskede længde. Tag evt. lidt ind på sidste pind inden ribben, så der kommet "et let pufærme"....... Afslut f.eks. med 8 pinde rib - 1 ret, 1 vrang.

Garnforbrug: 2 ngl. sort, 1 af hver af de 3 andre farver. Det sorte garn er til pinde 4-4½. Det andet var tyndt bomuldsgarn, så det er strikket med dobbelt tråd (en tråd indefra nøglet og tråden "udefra").

Monday, June 15, 2009

Billeder af både det ene og det andet......

Jeg har fået mit kamera hjem, efter at det har været på 14 dages ferie. Til og med glemte Søren sin mobiltelefon hos en kammerat fredag, så det har været en weekend uden billeder. Godt der var andre, der havde kamera med i lørdags.

Nu kommer der så billeder af lidt af hvert - et nyt resteprojekt til Lise. Idéen kom pludselig lørdag sen aften. Det bliver formentlig til en sommerbluse af en slags:

Og status på min version af Baby Cables and Big Ones Too - som cardigan:

Og billeder som slet ikke har noget med strik at gøre, men stammer fra en dejlig eftermiddag/aften hos venner (hvor kameraet har været), der lige havde fået lam, som Lise og Søren fodrede med sutteflasker. Hold da op hvor sådan nogle er sultne.

Der er også kaniner i alle størrelser.

Og skovturen og grillturen samme dag på deres eng sammen med skotsk højlandskvæg. Har aldrig været til grillfest med sådan nogle før (selskabskvæg?). Så har de ihvertfald været reduceret til bøffer! Bastian prøvede at gø lidt af køerne og kalvene, men da de kom tæt på og han så hvor store de var, så faldt han helt til ro ;-)

Vi nåede også en tur ned til søen, hvor Søren kunne fiske. Det var en rigtig dejlig dag.

Saturday, June 13, 2009

På vej

Så er det lige før og næsten, strikketasken er pakke. Det er tid til at tage til Ebeltoft til Strik in i Helles sommerhus. Jeg glæder mig. Det var lige før jeg måtte melde afbud på grund af en ordentlig forkølelse.... men vil altså ikke gå glip af endnu et arrangement!!

Der er pakket lidt af hvert, bl.a. nyindkøbt garn til denne.

Sunday, June 7, 2009

Rød Rusted Root

Endnu en "produktleverance"..... Rusted Root er færdig. Den har ligget og ventet på at jeg tog mig sammen til at samle masker op til halskanten.

Faktaboks: Blusen er strikket i noget fantastisk lækkert nyt garn fra den lokale garnhandler, Sandnes Duett - 55% bomuld og 45% uld. Farven er klar rød. Sørens kamera gengiver ikke farven helt rigtigt. Jeg plejer ellers ikke at kunne have uld på direkte ind på kroppen, men denne er så blød og lækker at have på. Jeg har brugt 7 nøgler på pinde 4.

Tænk sig - 2 ting færdig på en weekend, både Lises Sommer Top Down og denne. Herligt.

Jeg har i øvrigt lovet Linda fra Butik Himmelblå at reklamere for Strikkens dag hos hende på lørdag d. 13. juni. Der er strikkehygge fra kl. 10.00-13.00 med kaffe og kage. Jeg vil prøve om jeg kan nå forbi, inden der er et andet meget hyggeligt strikkearrangement der kalder ;-)

Sommer top down cardigan til Lise

Lises top down cardigan er færdig. Den er ikke helt som jeg gerne vil have, bl.a. skal den være en smule større i halsen, Nu strikker jeg én mere med det samme, og så skriver jeg opskriften ned, som jeg kommer frem, så har det interesse kommer der snart en enkel opskrift på en top down cardigan str. 6-8 år her på bloggen:

Faktaboks: strikket på pinde 4 i Zodiac Karabella Yarns, 100% merceriseret bomuld - opskrift: egen

Lise har bestilt én i lyserød, så på onsdag skal vi ud og købe garn efter arbejde og børnehave.......

Saturday, June 6, 2009

Terassehygge

Torsdag ringede Jørgen til mig på arbejde kl. 15.30: "Er du godt klar over at butikkerne har lukket fredag?"
NEEEJJJ - det var jeg ikke, og vi skulle være 20 til grillfest hos os fredag aften. Det kan nok være at jeg fik travlt med at pakke sammen og komme hjem, så vi kunne få handlet. I går stod den på oprydning, rengøring, madlavning og forberedelse til gæster. Vi var bare super heldige med vejret i går aftes. Skyerne forsvandt, og vinden lagde sig, så det lykkedes at spise ude. Det er godt at have et lager med striktrøjer og sjaler som blev lånt ud og brugt flittigt. Jørgen havde selvfølgelig sin Avissweater på!

Lise og jeg har lige været i Rema, og handle STORT ind. 4 kitchede plastichavestole er det blevet til. 2 sorte til Jørgen i fars dags gave - placeret nede i haven. Og 2 pink som Lise bare mente vi skulle have til terassen. Der vil jeg tilbringe min dag med at strikke Lises sorte trøje og min røde færdig, og måske læse og blunde lidt i solen.
Jeg bliver i godt humør af at kigge på de stole ;-)

Monday, June 1, 2009

Top down cardigan til Lise

Egentlig skulle mandagens indlæg have været fuldt af dyr - lam, kaniner, og skov-, fiske- og grilltur blandt køer og kalve (incl. kokaser...) m.v. men - kameraet fortsatte besøget hos vores venner, mens vi tog hjem...... Nøjjj hvor panikken bredte sig i formiddags da jeg opdagede det. Man kan jo ikke kommunikere med omverden (jer ;-) uden kamera. Heldigvis har Søren en telefon, der kan det hele.

Så her er lidt af søndagens udfoldelser, en sort top down cardigan til Lise. Garnet er fra 2 mislykkede sommerbluser til mig selv, og købt for flere år siden. Jeg har tilbragt flere timer foran computeren for at finde et top down mønster til en pige str. 6-8 år. Der findes en hel masse til babyer, men jeg fandt ingen til Lise jeg kunne bruge. Istedet har jeg slået masker op og strikker derudaf. Prøver lidt af og til, og så strikker jeg videre. Jeg tror den skal være helt enkel med trekvarte ærmer, og lige til taljen.

VED DET GODT - ENDNU ET NYT PROJEKT, OG INGEN TING, DER BLIVER FÆRDIGT...... Kan ikke gøre for det - hovedet bobler med idéer og lyst til nye projekter.