Friday, July 24, 2009

Strik fra sofaneseren

Jeg har haft lidt for travlt med strik - kan jeg mærke på armene - nu er der dømt et par dages pause. Det er bare så lækkert at strikke i - garnet til Lises Amaya. Trøjen strikkes i Debbie Bliss baby cashmerino - bestående af merino uld, microfibre og cashmere. Jeg mangler kun ca. ½ ærme! + jeg skal nå en rosa trøje inden skolestart, der dog heldigvis først er d. 13. august.

Garnet er egentlig købt til en trøje til mig selv, men det ville der slet ikke været garn nok til (har 10 nøgler - bruger nok 9).

Denne uge har virkelig været afslapning hjemme i "sofaneseren". Søren har haft en kammerat på sommerferie i 4 dage, og Lise har skiftevis været i byen, sammen med drengene og haft egne veninder på besøg. Jørgen og jeg har set Tour de France, og har hængt der selv om vi er enige om, at de vist har puttet for lidt dopping i flaskerne i år. Der har været mange kedelige lange etaper, hvor der også har været mulighed for en lur.......

Nu vil jeg tilbringe et par timer ved symaskinen, ordne forhaven, vaske vinduer, stryge tøj, og andre praktiske ting, som er dejlige at få af vejen inden hverdagen melder sin ankomst, hvad den jo gør på et tidspunkt - heldigvis har vi endnu 1 uges ferie.

Et PS: Jeg er p.t. uden mail, da vores "rigtige" computer er sendt til reparation. Æv!! (Opdatering: Jeg er på mail igen ;-)

Saturday, July 18, 2009

Noget der luner, om igen! og Mors

Vi er hjemvendte efter en dejligt tur til Mors. Første lidt om strik - et nyt halstørklæde er blevet til (over de sidste 2 måneder) strikket af 5 nøgler Mini Vital 100% uld fra Hjertegarn købt til 10 kr. pr. stk. på messen i Vissenbjerg. Tørklædet er ca. 1,90 m langt, og mønsteret findes her.

Amaya har vist sig ikke at være helt så enkel "at producere". Ryggen (str. 6 på p. 3) blev færdig på vej til Mors, men er alt, alt for lille. Jeg "tabte pusten" et øjeblik, men nu strikker jeg på p 3,5 og med noget tykkere garn, og så i str. 8/10. Det rosa stykket trævles op (ÆV, ÆV, ÆV!!) og bliver istedet til trøjen på billedet. Jeg har lovet Lise en rosa trøje til 1. skoledag, der passer til den kjole vi også skal i gang med at sy. Mere om det senere.

Siden Jørgen og jeg blev kærester har vi hvert år tilbragt nogle dage af sommerferien på Mors. I starten levede Jørgens mor, så da var det naturligt at vi ofte kom på besøg. Siden hen har vi holdt traditionen ved lige, og taget ungerne med hver sommer. Sidste år kom vi dog ikke af sted, så det var ekstra dejligt at være tilbage i år. Vi boede på Morsø Camping, der ligger skønt helt ned til fjorden.

Vi var igen heldige med vejret, og har haft nogle dejlige dage med tur til Spøttrup Borg, til Hansholm for at se nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. verdenskrig og til Klitmøller for at spise frokost og hente fisk med hjem til aftensmad - røget laks og makrel samt fiskefrikadeller til nye aspargeskartofler og rygeost - uhmmmm.
Et lidt langt indlæg...... Fortsat god sommer!

Tuesday, July 14, 2009

Sølv sommernederdele til fruen og Lise

For en gangs skyld er det lykkedes mig at sy en nederdel til mig selv - DER PASSER!!!! Det er lige før, at jeg ikke kan få armene ned! De sidste 3-4 stykker er mislykkedes, så det er altså ekstra dejligt, når det endelig lykkes. Jeg tegnede mønsteret af efter en ynglingsnederdel fra P&B i morges, og så blev der klippet, og der var også stof til en til Lise. Jeg har haft en herlig dag ved symaskinen. Der er ikke så tit jeg har tid til det! Plejer efter en arbejdsdag at falde hen i sofaen med strikketøjet kl. 20-21.00 og så sker der ikke mere den dag. Hvor er det altså herligt at have ferie!

Jeg har brugt 1,5 m stof (købt på udsalg hos City Stoffer til 49,50 pr. m), 1,5 m foer og 5 meter sort kantbånd ialt samt sort strækstof til det øverste på Lises nederdel. Begge nederdele er forede.
I morgen kører vi til Nykøbing Mors på camping, og de lover op til 27 grader. Skønt.

Monday, July 13, 2009

Sommer solsikke tunika

En sommer solsikke tunika. Stoffet er fra City Stoffer i Århus til 89 kr. pr. m (jeg har brugt 1,5 m). Mønsteret fra Ingelise, juli 2009.

Hit eller flop - vides ikke endnu. Tunikaen virker smallere i bladet end den er i virkeligheden. Æv! Ligner det en natkjole?

Jeg vil brodere bagsting i nogle af solsikkerne med gult, hvis den altså bliver et hit..... Har forsøgt med en af blomsterne.

Sunday, July 12, 2009

Et spisekammer?

En gang imellem kunne jeg godt tænke mig et gammeldags "spisekammer" med hylder til alt det hjemmelavede. Lige nu er køleskabet ved at være fyldt op:

Jeg nåede lige at få lavet hyldeblomstsaft - 5 liter, en ordentlig gang jordbær/rabarbar-marmelade er det også blevet til, og så er jeg blevet inspireret af en veninde til at lave appelsin/gulerods-marmelade. Jeg købte ind uden at læse opskriften, så der blev også til en gang citron/gulerodsmarmelade.

Af veninden fik jeg også opskriften på knækbrød - utrolig nemme at lave, og det smager bare så godt. Jytte havde en stak friskbagte med til Ebeltoft, og havde troet at der var nok til et par dage. De blev spist med det samme....... Med på billedet er også et nix pille brød, som jeg bager - i min egen lidt grove version bl.a. med hvid hvede og i en springform - trofast hver 2./3. dag efter behov. Jeg rører ofte dejen sammen om morgenen inden jeg tager på arbejde, og bager det så om aftenen. Det står så hele dagen på køkkenbordet og hæver under et vådt viskestykke.

Opskriften på Knækbrød kommer her. Prøv det, det er hurtigt og nemt. Jeg rullede dejen ud mellem 2 stykker bagepapir - det er til ca. 2 plader.

1 dl græskarfrø (jeg brugte hørfrø fordi Lise er kræsen..........)
1 dl sesamfrø
1 dl havregryn
3,5 dl mel
1 tsk bagepulver
1,5 tsk salt
1 dl olie
2 dl vand

Det hele blandes sammen og glattes ud i et tyndt lag på bagepapir (evt. med dejskraber eller fugtigt stykke bagepapir over og rulle med kagerulle), og skæres i passende stykker.
Pensles med vand og bages ved 200 gr i ca 20 min.

Haven er helt utrolig lige nu:

Hortensiaerne blomstrer:

Roser og lavendel:

En engelsk duftrose:

Friday, July 10, 2009

Bruce og "Badeland"

Den første uge af sommerferien er brugt. Ungerne og jeg har været på camping sammen med en veninde og hendes datter, og har haft en pragtfuld uge i hendes forældres campingvogn. Heldigvis har regnen ikke holdt til omkring Ebeltoft. Vi har haft rigtig dejligt vejr - solskin med et par enkelte byger tirsdag aften, og ungerne har hver dag været 2 gange i poolen, mens Jytte og jeg nød solen, læste, og jeg havde strikketøj med. Lidt er det da blevet til. Jeg strikker på det første par strømper til mig selv og på Lises Amaya. På billedet er også strømpegarn fra Mariann Svit (pink) og et godt købt på udsalg hos Fandango (lyserødt). Det er til strømper til Lise. Det hvide garn skal bruges til disse.

Onsdag kørte Søren og jeg hjem, hentede Jørgen og var til en dejlig koncert i Herning. Det regnede og regnede på vej over Silkeborg til Herning, men onsdag aften holdt det tørt. Samtidig havde der været solskin i Ebeltoft.......... Vi skyndte os at køre til Ebeltoft igen torsdag morgen.

Billeder af vandhunde fra campingpladsen og klatreaber ude i den skønne natur omkring Ebeltoft. Campingpladsen kan absolut anbefales.

Nu har Jørgen også ferie ;-)

Friday, July 3, 2009

Herlige Danmark

Jeg har ikke været så flittig med kommentarer på bloggene i denne uge. Vi har sådan nydt sommeraftenerne på terrassen, og er kommet sent ind. Onsdag tog vi til Norsminde sammen med venner. Vi kørte afsted lige efter arbejde, og det blev en dejlig aften med stor krabbefangst (pind, snor, møtrikker og klemme påsat muslinger) samt spand, madkurv og gåtur langs stranden. Søren og Lise fik sig en afsvalende dukkert. Selv Bastian - vores hund - gik i vandet, men det var nok mest fordi dens "veninde" tog sig en dukkert.

Lidt strik bliver det da til, og Lise og jeg var også til strikkecafe i denne uge hos Sofies Forældre - bl.a. sammen med Tine. Et utroligt hyggeligt sted. Jeg strikker på bomuldsprojekter: Amaya til Lise i gammel rosa Safran fra Drops, og på Harmony til mig selv - også i Safran fra Drops, men med 2 tråde.

Jeg næsten klar til sommerferie. Mangler lige det sidste på mandag - som kan klares hjemmefra, og så venter en dejlig juli måned forude.

Og så bliver jeg altså nødt til at følge jeres eksempler, og bringe billeder af vores roser, som vokser op ad væggen ved terassen. De er så skønne lige nu, og plejer at blomstre hele sommeren. Jeg kan ikke huske hvad de hedder. Vi har mange roser i haven, og har megen glæde af dem.