Sunday, August 30, 2009

Råhvid hjertesweater

Lørdag var jeg ude for at købe sorte gamacher - hmmm. Jeg kom istedet hjem med cowboybukser og t-shirts til mig selv, og vest samt tørklæde til Lise. Kunne simpelthen ikke stå for den lilla vest med tørklæde til. Vesten har brug for en sweater, så der blev i går eftermiddag slået masker op.

Jeg strikker top down, som jeg bedst kan lide, startende med 90 masker på p 4, og så "vokser" modellen inde i mit hoved efterhånden som jeg kommer frem. Lille "rullehals" (ingen stram rullekrave til Lise), raglan, et hjerte på forsiden, og så kommer der et stort stykke rib. Måske lilla hæklede kanter til slut.......

I øvrigt.... Jeg kan ikke helt forstå, at efterårsmånederne starter i næste uge! Som altid er sommeren gået alt for stærkt.

Wednesday, August 26, 2009

Lise i Topstykket

Endnu et topstykke i blogverden er færdigt - denne gang er det Lises, og den er helt perfekt til hende. Jeg er helt sikker på at den vil blive anvendt meget her i efteråret og vinter. Hun har let til at blive forkølet, og hvad kan så være mere praktisk end en uldkjole, der giver godt med varme.

"Eeej - hvor er den dejlig at have på, Mor - må jeg godt få den på i skole i morgen" ;-) Det må hun nu ikke - den skal gemmes lidt til køligere dage.

Den 22. september skal jeg til strikkecafe hos Butik Himmelblå, hvor Geilsk kommer. Tror bestemt at der bliver købt garn til ét topstykke mere i en anden farve.

Der er ikke så meget A-facon over kjolen grundet min strikkefasthed. Når jeg strikker den næste, vil jeg tage ud lidt oftere.

Tuesday, August 25, 2009

Det skal da bruges til noget.......

Sidste år havde vi rigtig meget "spild" i haven, og det er jo ikke fordi vi skal leve af de frugter, grøntsager og urter vi har i haven, men at det bare rådner væk....... Det er næsten ikke til at klare. I år har vi været meget bedre til at få noget ud af det.

Vi har masser af Skovfogedæbler, lidt upraktiske fordi rigtig mange æbler modner på en gang, og de kan ikke gemmes. Sidste år gik mange til spilde. I år bliver de til æblejuice til lørdag og søndag morgen. Det smager fantastisk - enddog børnene er enige. En dag havde vi sågar lidt solbærsaft i. Det må da give modstandkraft mod Influenza A. Den "vågne seer" vil kunne skimte 2 skovtrolde i buskene bag træet. Det er Lise og jeg, der plukker solbær.

Der er lavet marmelade af brombær, tilsat den smule hindbær der er modne nu samt en masse jordbærrabarber. Solbær er puttet i fryseren. Blommetræerne er ikke større endnu at vi godt kan følge med, så de bliver "guffet" med det samme. Clara Friis pærerne skal vi også have gjort noget ved. I øvrigt har vi haft pæretræet i mange år - og det er først i år, der rigtigt bærer frugt.

Mangler: Blåbær, kirsebær og stikkelsbær ;-) - og måske en større have......

Næste år vil vi skæve til disse opskrifter, når vi skal planlægge krydderurtebed. Jeg har haft lyst til at lave Pesto, lige siden jeg så Camilla Plums udsendelse "Mad der holder". Vi har en masse krydderurter, og det er en fornøjelse af luge i køkkenhaven, med alle duftene. Dog groer der efterhånden rucola overalt, også mellem fliserne, og det er altså ikke til at få op..........

Sunday, August 23, 2009

Efterløber til salg

Jeg prøver lige her inden jeg sætter den til salg i Den Blå Avis, så kender du en, der kender en, der.....:

Brugt Scan Bike efterløber (halvcykel/barnetandem) til salg til kr. 750,00 incl. beslag (ny pris kr. 1.250 + beslag).

Lise og jeg har haft stor fornøjelse af den - især da vores gamle bil brændte var den et rigtig godt transportmiddel.

Send mig en mail hvis du er interesseret (klik på profil - der finder du min mailadresse).

Saturday, August 22, 2009

11 år - og strik som en hullet ost.....

Tænk sig - i dag har vi været gift i 11 år. Som tiden dog går. Jeg var i 16. uge med Søren, da vi blev gift, og iøvrigt holdt fest her i huset. 55 mennesker - og en dejligt fest. Tror at den eneste gang jeg har haft ondt i kinderne var dagen efter mit bryllup - af at smile ;-)

Vi fejrede det uden børn fredag aften ved at tage ind til byen og spise på Basilic - kan anbefales.
I aften er vi alle 4 samlede, og skal have noget lækkert mad lavet af vores lokale mesterkok - Jørgen. Desserten får børnene lov til at bestemme ;-)

Strik? Jooo - der sker da lidt. Jeg er igang med mine efterårsprojekter købt på messen i Vissenbjerg i marts måned. I uld! Ikke flere bomuldsprojekter - tak.

Lises Topstykke og min boblekjole, hvor jeg stadig strikke skørt med kiler - rigtig hyggeligt:


Derudover endnu en Voksen Mini, denne gang i sort og så et Swiss Cheese Scarf i Kauni. Tror trøjen og tørklædet kommer til at passe fint sammen:

Sunday, August 16, 2009

Næsten i harmoni med Harmony

Tror sørme vi ender med at bliver glade for hinanden - Harmony og jeg.
Den var ellers på vej ned i en kurv som UFO! Søndag formiddag besindede jeg mig og lavede Harmony færdig med halskant og knapper. Sørme om den ikke er nogenlunde! Strikkefastheden passede slet ikke, så trøjen er strikket sådan lidt "på slump" med XL som rettesnor, og er blevet en smule for bred (og en smule for kort).

Trøjen er strikket i 2 tråde drops Safran på p 4,5. Synes den er for tung. Jeg tror at Harmony ville være meget flottere i uldgarn, og så evt. med en glatstrikket top....

Lørdag var der strik in hos Nynne. Det var så hyggeligt. Jeg havde glemt kamera, men der er billeder her og her. Glæder mig til næste gang.......

Baby Cables and Big Ones Too har endelig fået nye knapper, der kan holder trøjen sammen:

Thursday, August 13, 2009

Skole stil

Så kom 1. skoledag endelig for familiens yngste medlem - en dag Lise har ventet på længe.

Lise havde jo bestilt kjole og trøje, men i weekenden kom der en bog i vejen (Jordens Søjler), så pludselig fik jeg travlt. Med et par lange aftener mandag og tirsdag og lige det sidste onsdag blev det hele klar til skolestart i dag.

Kjolen er jeg tilfreds med. Den er der heller ikke mange ben i at sy (Onion nr. 20022), og prøvemodellen gjorde, at jeg vidste at den passede.

Trøjen er jeg ikke tilfreds med. Den er lidt for stor - selv om jeg har trævlet op flere gange for at den skulle passe. Normalt gør det ikke noget at der er plads til at vokse, men lige præcis i dag skulle alt jo gerne passe. Og det der bindebånd - det er simpelthen upraktisk!!! Meget bedre med knapper. Til slut synes jeg også at den er for "tung" - p 4,5 i bomuld til en trøje i str. 6-8 år er for voldsomt.......

Sådan set helt fra oven, så var Lise meget tilfreds og glad, og det er jo det vigtigste. Hun har selv valgt både garn til trøjen og stof til kjolen. Begge dele er købt hos den lokale garnbutik - Butik Himmelblå, som ud over garn også har masser, masser, masser af stoffer til patch work. Jeg har allerede forelsket mig i flere søde stoffer til kjoler......

En meget alvorlig pige til klassefotografering i skolegården:

Puha - nu er vi igang og har fundet vores pladser:

Saturday, August 8, 2009

Dette er en prøve ;-)

Prøvekjolen er syet og godkendt, så nu kan jeg gå igang med "den rigtige kjole" til 1. skoledag.

Det lyseblå stof er fra CityStoffer i Århus og modellen er fra Onion nr. 20022. Egentlig skal der bindebånd i halsen, men jeg har sat et stykker elastik i. Synes det passer meget bedre til en pige, der er glad for at klatre i træer ;-)

Tror i øvrigt, at dette er den første kjole (men absolut ikke den sidste) jeg har syet til Lise.... Tænk at det skulle tage 6 år!

Denne kjole passer iøvrigt rigtigt godt til den nye grå Amaya trøje.

Thursday, August 6, 2009

Harmony..........

Harmony - hmmmm - ikke lige her. Strikkefastheden passer slet ikke, og maskeantallet er helt hen i vejret i forhold til opskriften, men projektet skrider da fremad. Dog ikke med imponerende fart, eftersom jeg startede i juni måned, og den strikkes på p 4,5. Det er en sommertrøje, men heldigvis er der ikke årstal på ;-)

Ærmerne er strikket, så nu mangler jeg kun det øverste af ryggen. Jeg må tilstå, at jeg er meget spændt på resultatet, og nok en anelse skeptisk. Trøjen, som strikkes i 2 tråde safran (bomuldsgarn) fra Drops, virker meget tung........

Sunday, August 2, 2009

Lises Amaya

Lises Amaya er færdig. Den er lidt stor, men pyt med det. Der må gerne være plads til at vokse. Den er "frisk fra fad" - dvs. er hverken vasket eller noget, men jeg kan ikke få den af hende igen ;-) Det må da kaldes en succes. Trøjen er strikket på p 3,5 - str. 8/10 af 8,2 nøgler Debbie Bliss baby cashmerino. Det lækreste, blødeste garn købt på udsalg hos Fandango.

Ellers er der gang i den lyserøde trøje, som Lise har bestilt til 1. skoledag. Stoffet til kjolen er et kompromis - efter at vi havde kigget på 20-30 forskellige slags, blev vi enige om det grønne med blomster! Jeg ved ikke rigtig hvor vild jeg er med kombinationen (måske en hvid trøje havde været bedre). Lise glæder sig rigtig meget - både til 1. skoledag og til trøje og kjole! Trøjen strikkes i 2 tråde bomuld - synes det er hårdt for hænder og arme. Foretrækker så absolut uld! Jeg har hvidt garn liggende, men er usikker på om jeg også kan nå en hvid trøje.........

Ferien er ved at være slut. I morgen er det hverdag igen. Jørgen og jeg evaluerede over et glas vin på terrassen i går aftes, og var enige om, at det har været en rigtig dejlig ferie. Den sidste uge blev tilbragt på Mols i sommerhus, i et område hvor flere af vores venner også har opholdt sig, så det blev kun til mandag aften alene med familien, ellers har vi været på besøg/haft gæster, så det har været en meget aktiv uge med masser af godt selskab, gå, shopping og sight seeing ture samt rigtig god mad. Især det der med god mad "fylder lidt", og jeg kunne ikke lade være med at smile da jeg så Liselottes overskrift "Jeg er blevet bredere" - en meget passende afsluttende bemærkning om sommerferien ;-) (Liselottes indlæg handler i virkeligheden om noget helt andet!)

PS: Alt løb er udsat indtil jeg kommer mig over min trampolin skade - skulle lige vise ungerne hvordan man hopper splitspring, med det resultat at jeg har små forstrækninger i begge lår. Glemte lige at jeg ikke er 16 mere..........

PPS: Er laaangt bagud med at læse blogs/indlæg og give kommentarer. Jeg glæder mig til at følge med igen.