

Opskrift på Hyldeblomstsaft
Jeg bruger en "standardopskrift" - men putter mere vand i. Synes stadig det er rigeligt sødt - både i kølig hvidvin og bare som saft:
- ca. 40 hyldeblomstskærme
- 1 kg økologisk rørsukker - lyst
- 4 tsk citronsyre
- 2 økologiske citroner i skiver
- 1-2 tsk atamon
- 3 liter kogende vand (1 liter mere end i originalopskriften)
Sukker og citronsyre opløses i 1 liter kogende vand. Hyldeblomst og citroner ligges i lag skiftevis i en skål. Sukkervandet hældes over. Resten af det kogende vand og atamonen hældes over. Der røres rundt. Trækker i køleskabet i 3 dage. Sies, puttes i flasker eller fryses ned.
PS: Drops holder sommerudsalg, så et nøgle Muskat bomuldsgarn koster lige nu kun 17 kr. ;-)
Tak for opskriften Gitte! Vil prøve at få lavet en portion her i weekenden.
ReplyDeleteJeg skal også til stort bryllup i august, men jeg har tænkt måske at få syet en kjole.
Blusen er flot - helt klassisk med et twist:-)
Du kommer til at se fuldstændig fantastisk ud i sådan et outfit, Gitte, så gå du bare i gang :-) Den top er lige dig, utrolig elegant :-)
ReplyDeleteNår jeg laver hyldeblomstdrik er det helt uden sukker. Jeg synes nectaren i blomsterne skal ha´ lov til at give al sødmen og så bliver det naturligt sødt i stedet for hvinende sødt. De sukkerhungrende kan så tilsætte lidt honning, når det skal drikkes. Men det er jo alt sammen smag og behag. Ha´ det godt til vi ses :-)
WOW, en flot top du skal igang med der :-)
ReplyDeleteDu kommer til at se fantastisk ud!!!
Sejt, at nederdelen har bestået prøven... Festlig top du har fundet opskrift frem til...
ReplyDeleteHej Gitte
ReplyDeleteVed du hvor lang tid saften kan holde sig, hvis man ikke fryser den?
Mvh.
Christina