Sunday, January 31, 2010

Restestrik og udsalg

Når jeg rydder op i mit garn kommer alt ud på gulvet, og det giver grobund for forskellige kombinationer. 2½ nøgle rødt og knap 4 nøgler lilla uldgarn bliver til en hurtig trøje til Lise. Strikket a la Folklore/Hulkrus. Sidste trøje jeg strikkede i Smart uld fra Sandness voksede meget efter vask, så den bliver strikket en smule for lille med håb om at trøjen så passer efter vask.

Fredag aften var jeg på strøgtur i Silkeborg med veninder. En rigtig hyggelig aften der sluttede med pizza og rødvin. Vi var bl.a. forbi NoaNoa, der nu lokker med 60-70% og det er jo ikke så ringe endda. Nederdel og sko kom med hjem. Vintertøj købt til sommerbrug.

I går var jeg til forældrebarn badmintonturnering med Søren i den lokale forening. Det kan mærkes i dag. Der er op til flere muskler bag på, som jeg åbenbart ikke har brugt i lang tid. Heldigvis står den bare på oprydning, tøjvask og hygge i dag - incl. en gåtur med hunden i sneen. Herligt!

God søndag.

Thursday, January 28, 2010

En "Poinsettia"

Jeg har længe haft lyst til at strikke Poinsettia - og er samtidig gået i oprydningsmode, (det gør jeg hvert år i januar, det fortager sig heldigvis igen ;-) hvilket bl.a. medfører oprydning i garnlager, så en rest Debbie Bliss baby cashmerino - ca. 60 gr. - er blevet omsat til en halsvarmer. Den er blevet rigtig lækker og blød.

Jeg tror også, at jeg vil bruge den indendørs over en sort t-shirt til min skindjakke.

Jeg har strikket den store størrelse, hvis den skal sidde helt til, nuppes den lille størrelse.

- Og så trængte jeg i den grad til et lille hurtigt projekt: Start tirsdag, færdig onsdag......

Sunday, January 24, 2010

Aktiv lørdag med strik m.m.

Lørdag var aktiv - ungerne blev klippet, Søren og jeg var ude for at købe sportstøj til ham, han skulle fragtes til Solbjerg til overnatning hos en kammerat, og jeg drønede til strikkeklub hos Berit - og det var så hyggeligt! Jeg måtte pakke strikketasken sammen ingen allerede ved 16-tiden for at køre hjem, klæde om og så til gammel elevfest for 9a. Det er 30 år siden - men vi kunne kende hinanden igen! Jeg kom i seng kl. 02.30, føler mig en anelse træt, og har en smule ondt i håret....

Det var faktisk skægt at møde de gamle klassekammerater igen. Det viste at der var flere som egentlig ikke tænkte tilbage på skoletiden med glæde - altsammen på grund af et enkelt element, som styrede os andre med hård hånd i 9 år. Det var godt at få snakket det igennem, og så kom der også en masse sjove og hyggelige historier op, og pludselig kan man huske mange ting, som ellers var gået i glemmebogen. Jo - alt i alt en meget hyggelig aften og nat.

Lige nu er der ingen børn hjemme, og Jørgen forsvinder også snart, så jeg har huset helt for mig selv. Jeg vil skynde mig at få ryddet lidt op, og så vil jeg kaste mig på sofaen og slappe af med strikketøj.

- Ikke med Folklore - den var der et par eksemplarer af med til strikkeklub i går - alle for små!! Den kommer i "skammekrogen" indtil jeg får lyst til at trævler den lidt op - til den sidste farvede retrille - og tager flere masker ud. Mon så ikke den ender med at komme til at passe.... engang.....

God søndag

Wednesday, January 20, 2010

Lige nu........

Jeg har fået en kreativ blogger award af Irene. Tusind tak - jeg er meget glad for den. Med prisen følger der regler:













Vise awarden på bloggen, linke til den jeg har fået den af, og skrive 7 ting om mig selv. Punkt 1 er opfyldt, punkt 2 også. Det sidste synes jeg næsten lige at jeg har gjort, - godt nok hele 10 ting, så jeg vil angribe det fra en lidt anden vinkel. Lige nu:

  1. er jeg meget misundelig. Manden er i biografen og se Avatar
  2. glæder jeg mig til en aften med eneret til fjernbetjeningen
  3. er jeg glad for at strygetøjsbunken næsten er væk. (Er stået så tidligt op tirsdag og onsdag i denne uge, at jeg har kunnet stryge ca. 45 minutter inden ungerne skulle op!)
  4. ser jeg frem til en weekend med både møde i strikkeklubben og gammel elevfest. Har ikke set de fleste klassekammerater siden 1981. Kan man mon kende dem?
  5. glæder jeg mig til at modtage Elizabeth Zimmermans bog "The Opinionated Knitter". - I bogen er bl.a. mønsteret på denne smukke trøje.
  6. vil jeg gå ud i køkkenet og lave the og bagefter
  7. vil jeg ind på sofaen og strikke på Sørens trøje
Awarden skal give videre til 7 nye, men rigtig mange har allerede fået den, så jeg vil lade det være op til læserne at snuppe stafetten og evt. fortælle om nye spændende ting.

Jeg har fået tilpasset Annette Danielsens mønster på Vilde Svaner til en str. 10/12 år. Forskellen fra 1. til 2. forsøg er vist tydelig ;-)

Saturday, January 16, 2010

Ind med det nye......

Læste Sarahs indlæg på hendes blog den anden dag, og det passede altså lige til mig! En af hendes veninder bemærkede at hun har gang mange stykker strikketøj (det behøver jeg ikke hjælp til).

Sarahs kommentar til dette var, at selvfølgelig ligger der en værdi i at gøre tingene færdige, men at denne hobby jo er til for fornøjelsens skyld, og ikke som levebrød. Samtidig er der så meget glæde i den kreative proces med at starte noget nyt op og se idéen folde sig ud.

Jeg har en frygtelig lyst til at sætte gang i en hel masse. Idéer og favoritmønstre kan næsten ikke komme hurtigt nok ud på pindene. Og nu har jeg besluttet bare at give los - eneste krav er at garnet stort set skal komme fra eget lager! Hvis der skal strikkes med 2 tråde, må den ene gerne vær nykøbt.

Jeg strikke selvfølgelig på Sommer i Tokyo, og er igang med første ærme.

Derudover er der sat gang i Wicked - Faktisk det første engelske mønster jeg købte, men dengang - for 3 år siden - mislykkedes projekter. Tror/håber det går godt denne gang.

Sidste skud på stammen er foreløbig "Vilde Svaner" til Søren, men det er en ommer. Den bliver for lille. Jeg strikker største størrelse og skal derfor selv "udvide" mønsteret. Det kan jeg også gøre nu, hvor jeg har fattet sammenhæng fra ribben, der består af både 2, 3 og 4 masker ret og vrang, op til mønsteret.

Næste projekt bliver - ja vent og se.

Monday, January 11, 2010

Snedronningen og Kejserens nye klæder......

Jeg fandt modellerne til Marianne Isagers nye amerikanske bog hos Sommerfuglen. Se lige de 2 skønne pige modeller, som på sigt kommer til at ligge i Lises klædeskab:

Jeg glæder mig til bogen udkommer. (Og godt jeg ikke kom med Lene i butikken efter foredraget søndag, for så lå garn og mønstre sikkert allerede herhjemme.)

Indtil da skal der bl.a. også strikkes "De Vilde Svaner" til Søren.

Sunday, January 10, 2010

Perlegrus

- var en af de nye teknikker jeg lærte i dag til Store Strikkesøndag arrangeret af Isager Strik. Det foregik på Kvindemuséet i Århus - dejlige rammer om end også lidt klemt til sidst.

Vi lærte både "kæpheste" (forskellige strikketekniker) og "fup, fif og fiduser". Faktisk blev jeg så bidt af en teknik - Perlegrus, at jeg nok brugte lidt for lang tid på den. Fantasien gik igang, og der ligger nu et billede af en bluse med perlegrus-kanter et sted inde hovedet.......

Kameraet lå hjemme på skrivebordet - så billedet af den lækre frokost har jeg stjålet hos Tine, der har en masse dejlige billeder fra dagen.
Der var i frokostpausen også tid til et hurtigt besøg hos Isagers butik. Der fik jeg et hurtigt kik på en skøn kjole til småpiger - og min Lise ;-) Snedronningen hedder den og smuk - det var den. Et kommende projekt til næste vinter. Jeg købte Annette Danielsens bog "Strik Naturligvis". Regndråber skal snart på pindene (Lene - håber det er OK jeg linker til din). Annette Danielsen løftede også sløret for en af modellerne i hendes nye bog, der udkommer til efteråret - en kjole. Spændende - siger jeg bare!

Tak for godt selskab i dag.

Wednesday, January 6, 2010

Det er sjovt at strikke med 2 tråde

Jeg er blevet helt bidt af at strikke "Sommer i Tokyo". Så meget at jeg stort set ikke ser fjensyn om aftenen p.t. - dvs. det fungerer som "hørespil" ;-) - så dansk og engelsk er bedst, ligesom genudsendelser også er en fordel.

Jeg kom i tanke om flere flotte modeller i nogle gamle Interweave Knits, så stakken kom med i seng i går aftes, og der var de - 2 skønne bluser som jeg aldrig ville have troet var noget for mig at strikke.

Venezia Pullover (fra winter 2006) - til højre - synes jeg bare er så flot. Det ligner et vanvittigt projekt, men - det må også godt tage tid engang imellem. Den til venstre - Mirepoix Bodice (fall 2007) - er mere overkommelig med den høje rib og ribærmer. Nu er de kommet på listen over ønskeprojekter. Min liste er ikke helt så lang som Lenes på 64 ;-)

Tak for alle kommentarerne til mine nytårsfortsætter. Jeg har prøvetime i motionscenteret på mandag efter arbejde. Jeg har godt nok tilbragt mange timer sådan et sted, men det var dengang man spændte jernsko på fødderne for at træne baller og lår. Tror det er mere avanceret i dag ;-)

Og så glæder jeg mig til på søndag - til Store Strikkesøndag på Kvindemuséet, arrangeret af Isager, med 2 workshops, foredrag og "lækker frokosttallerken" (står i programmet).

Monday, January 4, 2010

Sneak peek

Jeg har absolut ikke brug for mere "inspiration" til alle de projekter, som jeg gerne vil strikke, men der sniger sig jo mails ind i indbakken - denne gang fashion preview for knitsimple, og jeg faldt bare pladask for den stribede trøje...... Måske engang.....

Sunday, January 3, 2010

Strik med 2 tråde og nytårsløfter

Det går rigtig godt med "Sommer i Tokyo". Jeg troede, at jeg hurtigt ville blive træt af at strikke mønster, men jeg synes faktisk det er rigtig sjovt, og også meget anderledes end de sidste mange trøjer, jeg har strikket. Størrelsen har jeg også fået til at passe. Har justeret ribben fra 256 til 224 og selve trøjen fra 288 til 264 masker.
Brugte lidt tid på Youtube, for at lære teknikken "at strikke med 2 tråde", men Alt det snoen om fingrene kunne jeg ikke få til at fungere, og strikke med begge hænder kan jeg slet ikke ;-), så det endte med at jeg fandt min egen teknik, og således at de 2 tråde ikke "løber sammen":
"Mor - jeg har taget billeder af grøntsagsfadet - ligger du det ikke på din blog?" Søren er altid mand for lige at gå i køkkenet og arrangere lidt guf af den sunde slags, når hans mor siger at nu er det slut med slik. Det var nytårsdag, og det var hvad der var at sunde ting tilbage i køleskabet ;-)
Hele familien har i år lavet nytårsløfter. De bliver skrevet ned, så vi kan følge op på dem. Jeg vil nøjes med at afsløre 2 af mine:

1. Tilmelding til helsecenter (findes på mit arbejde, og koster stort set ingenting at benytte) - skal min. træne 2 gange ugentligt
2. Det er slut med at gå for sent i seng - jeg skal have 7 timers søvn (= minus strik og blog efter kl. 23.15)

Nytårsløfte 1 håber jeg vil hjælpe på de rygproblemer, som har præget 2. halvår 2009. Jeg SKAL have trænet mave og ryg op, så de kan holde hoften på plads. Gider ikke døje mere - slut, prut, finale! Har også fået lækre flade støvler af manden i julegave (gavekort - fruen var så på udsalg mellem jul og nytår), for det er nok desværre også slut med at rende rundt på høje hæle til hverdag - ihvertfald et stykke tid.

Friday, January 1, 2010

Drengevest - "Hvad fatter gør"

Så kom 2010 - utroligt som 2009 er gået hurtigt. Godt nytår til alle derude i blogland. Samtidig er det også 3 år siden jeg begyndte at blogge - og det er blevet til ialt 339 indlæg, en herlig strikkeklub og en ufattelig mængde striktrøjer.

Sidste nye skud på stammen er Sørens vest. Opskriften er fra Annette Danielsens bog "Det er ganske vist", hvor alle modellerne er inspireret af H.C. Andersen eventyr. En skøn bog. Jeg brokkede mig til Annette's fordrag på Bymuseet over at modellerne kun går til str. 8 år. Annette svarede at jeg bare kunne strikke modellerne længere. Det har jeg gjort til Sørens vest - OG DET VIRKER. Maskeantallet er det samme som i opskriften, og så er der lagt centimeter til. Jeg skal lige have købt en knap mere..... Håber den vil blive brugt, men ellers er det et hyggeligt lille projekt, der ikke tager lang tid.

Vesten er strikket i 2 tråde Geilsk uld/bomuld, og jeg har næsten brugt 3 nøgler.

Nytårsaften foregik hos gode venner. Vi kom hjem kl. 03.00 i nat, så dagen i dag har budt på afslapning. Ungerne stod først op efter kl. 13 og Søren ser stadig træt ud. Uha - det bliver hårdt på mandag.