Thursday, July 29, 2010

Fifi og Moster Søs' immunstyrkende gurkemejeboller

Jeg strikker - på Fifi. Jeg var meget negativ i starten, da garnet vir-kede uflek-sibelt/hårdt, og blusen har derfor ligget længet i strikkekurven med bare 4 pinde strikket. Nu er jeg lige ved at tro at "den dur".

Damen i garnbutikken regnede ud at jeg skulle bruge 14 nøgler til blusen. Jeg synes godt nok det virkede som mange - men da det var på tilbud gjorde jeg som hun sagde - købte 14. Jeg kommer max. til at bruge 7 nøgler......

I bogen "Rollinger & Roulader" af Sif Orallana er der en opskrift på boller med bl.a. gurkemeje, vanilje og havregrød - "Moster Søs' immunstyrkende gurkemejeboller". Altså - de er bare fantastiske. Vi er blevet afhængige her hos os.

Til dem der kommer på søndag (det er nemlig min tur til at afholde strikkekomsammen - og jeg glæder mig helt vildt til at se alle "tøserne" igen): Bollerne er på menuen.

Det regner i dag - men det gør ikke noget. Vi har haft super vejr i vores ferie indtil nu. Vi gik ude i haven i går og ordnede alt muligt. Skønt. Men - hvorfor er det altid sådan at det ligner noget der er løgn inde i huset, når man har tilbragt en hel dage ude? Ja - jeg forstår det ikke. Hmmmfff - oprydning må igang......

Sunday, July 25, 2010

Stribet sommertunika til Lise / Mols

















Lises stri-bede som-mertunika er færdig. Jeg syede blomsten på i morges og hun blev bare så glad da jeg gav hende den. "Åh - mor hvor er den pæn, må jeg godt tage den på i dag?" Selvfølgelig måtte hun det, så kan den blive vasket en anden dag. Det er skønt at hun stadig bliver så glad når jeg laver noget til hende.

Faktaboks: Knap 5 nøgler bomuldsrestegarn (2 blå, 1 grønt, 1 rosa og 1 pink). Opskrift - min egen. Jeg ville lave en tunika, der var enkel men med pufærmer. Jeg var lidt nervøs for om jeg havde fået taget for mange masker ud! Ærmene var meget brede inden jeg begyndte indtagninger - men synes det virker OK.

Vi kom hjem i går fra endnu en tur på Mols, denne gang med hele familien. Vi har haft nogle dejlige dage - i et skønt sommerhus med opvas-kemaskine!!! Det er noget som jeg sætter pris på ;-)

Vi har besøgt venner (hvor vi spiste aftensmad med udsigt både over en sø samt solnedgang over Kaløvig), gået tur i Ebeltoft, haft gæster, spillet spil og bold. Aftensmad har vi ikke brugt meget tid på. Istedet har vi købt varmtrøget laks og makrel, rygeost og nye kartofler - uhmmmm.

Søskendehygge - Når fjernsynet er ved den ene seng, og begge skal se lige godt, så må man jo finde på noget......

Sunday, July 18, 2010

Tøsetur og mandehørm

Lise og jeg har været på tøse-campingtur i Ebeltoft sammen med en veninde og hendes datter. Min veninde sendte sin mor og far hjem, og så overtog vi 4 tøser campingvognen. Imens har der været "mandehørm" herhjemme med fisketur m.v. "Mændene" havde endda lavet en plan for hvad de skulle lave i de 3 dage, sluttende med søndag kl. 16.00 "Mor og Lise kommer hjem". Vi synes at det er et ganske godt koncept med et par mor-datter / far-søn dage. Nu glæder vi os til at holde resten af ferien sammen.

Til en frokost hentede vi koldt røget laks hos fiskemanden på havnen i Ebeltoft. Lise og jeg kunne ikke stå for denne "diskrete bænk" v. Trip Trap forretningen ved siden af fiskebutikken.

Der blev tid til lidt strik og voksen tøsesnak mens pigerne hoppede i swimmingpoolen. - "Se mor - jeg slår kolbøtter ud i vandet". Synes måske den lille dame er blevet lidt for modig.

I en outlet forretning fandt jeg en Margit Brandt silkekjole til 250 kr., som bare måtte med hjem.

Wednesday, July 14, 2010

Bomuldsstriber - Bluse til Lise

Lises sommerbluse - der strikkes af garnrester købt hos den "lokale". Hun er vældig tilfreds med farverne.

Billede fra terassen lige inden uvejret for alvor brød løs mandag. Roserne der står så flot på billedet holdt desværre ikke helt til stormen og den store mængde vand. Nogle af de større grene er nu bundet op, andre knækkede helt.

Monday, July 12, 2010

Drops sommermodel fiks og færdig

Drops nr. 105-11 er færdig. Uha - det lyder kedeligt. Det er altså meget sjovere at strikke noget med et navn. Glæder mig allerede nu til i august måned at høre Annette Danielsen fortælle om hendes nye bog, processen med de nye modeller, og hvordan de fik deres navne.

Faktaboks: En dropsmodel strikket i Muskat 100% bomuld, gråt. Forbrug: 8 nøgler af 50g. Den er strikket lige efter opskriften, bortset fra at jeg pludselige opdagede at jeg havde ca. 20 masker mindre i toppen en der jeg skulle have haft. Hvorfor og hvordan ved jeg ikke, men det er også lige meget for den passer.

Hot or not: Jeg synes faktisk at den er blevet ganske god.

Sunday, July 11, 2010

Sådan set lidt forneden.....

Vi er gået i "ferie-mode" - helt og aldeles. Og tiltrængt! Ingen og mange planer. Vigtigst af alt - vi skal ikke nå noget -bare hygge os - diverse steder i det danske land, og sammen med gode venner.
Billedet er fra fredag, hvor jeg stort set kun "vrikkede med ørerne" efter at jeg kom hjem fra arbejde.

Jeg har væbnet mig med 2 ynglingsbøger når det gælder ferietid og dermed tid til ekstra hygge og god mad.

Torsdag da vi havde gæster blev det lækre italienske brød bagt - fyldt med tomat, hvidløg, og tilsidst bagt med mozzarella ost, og resten blev brugt til flere gæster - det fik bare en tur i ovnen i skiver med olivenolie ovenpå. Uhmmmm........

Strik - jo - en smule - kommer næste gang.

Wednesday, July 7, 2010

Mindre druk - flere kys ;-)

Jeg strikker begrænset. Der er gang i et par ærmer til dropsmodellen og i Zinzin. Skiltet fik Lise med hjem fra Tunø - lidt tidligt at gå rundt med sådan et - men på den anden side.....
Uha - som jeg efterhånden er klar til ferie. Fredag er sidste dag på arbejde, og så er der dømt ferie i 3 uger. Hold da op hvor jeg glæder mig. Denne uge er lidt anderledes i og med at ungerne går på sportsskole og først skal afleveres mellem kl. 9 og 10. Vi har nogle dejligte, rolige og lidt sene morgener.
På skolen prøver de alle mulige ting. Søren har været ude at sejle i kajak, og de spiller fodbold, rundbold, stikbold, laver parkour, klatrer, prøver karate og meget andet. Det er nogle meget glade og svedige børn vi henter - der sover rigtig godt om natten ;-)

Sunday, July 4, 2010

Strik i varmen

Dropsmodellen - nu mangler jeg kun 2 ærmer. Synes det tegner godt.
Hold da op hvor har det været varmt de sidste par dage. Fredag var temparaturen høj på arbejde, og det føltes som om hjernecellerne stod stille.

Om aftenen blev vi enige om at tage en tur til Tunø lørdag, selv om vi ikke havde billetter til festival. Pudsigt nok havde et hold venner tænkt det samme - så der stod vi kl. 09.00 lørdag morgen - 8 mennesker på vej om bord på færgen. Det var rigtig hyggeligt og gav turen et ekstra pift! Der blev gået tur, spillet minigolf og badet.
Vi havde Bastian med. Stakkels Bastian havde det så varmt. Han - der ellers aldrig vil bade, tog frivilligt fodbad i strandkanten for at blive kølet ned.
Ovnen er hjembragt ;-) Der skal tændes 10 små bål med efterfølgende nedkøling til hærdning, inden vi for alvor må tænde op. Nu er det jo heller ikke fordi vi fryser på terrassen i disse dage.