Thursday, September 30, 2010

Frøken Hættemåge

1 stk. lun fleece trøje. Stoffet blev købt sidste år i Stof2000, men jeg nåede ikke at få den syet inden det blev rigtig koldt. Nu kan hun forhåbentlig få lidt glæde af den i efteråret. Jeg er ikke rigtig til kolde dage - endnu!
Hun har kjolen på indenunder. Herligt at hun vil.
Hej Mor ;-) Søren kom hjem fra morgentur med hunden. Han møder først 08.45 torsdag og fredag og har derfor lidt godt tid. Jeg glemmer det stort set hver gang, og forsøger at få ham ud af døren til kl. 8. Sådan har det jo været de sidste 5 år! Det er godt han selv er lidt kvik.
Farven på fleece trøjen er mere rigtig på dette billede.

Faktaboks: Stof købt i 2009 hos Stof2000. Mønster: Alexandra - også fra Stof2000.

Wednesday, September 29, 2010

Perler på snor og vild med hverdagen

Jeg så søndag aften et klip fra et interview med Jarl Friis-Mikkelsen, hvor han sagde at han er vild med hverdagen. Den har boblet lidt...... Han er da ikke helt tosset - faktisk ret snu, for - hvis man regner ud hvor mange fridag og arbejdsdage/hverdage der er på et år, så er der jo nok en overvægt af hverdage, og hvorfor altid se frem til weekend eller ferie, når der er flere af de andre. Så - jeg har besluttet mig at være vild med hverdagen - lige på nær nogle enkelte "møj"-dage som jo nok vil komme ind imellem ;-). Projektet starter mandag morgen, hvor jeg - når uret ringer - vil fortælle mig selv at - "jeg er vild med hverdagen".
Perler på snor - jeg er klar til at strikke fingerløse vanter. Sylvia sendte mig flere forskellige farver garn og perler, og jeg har ikke kunnet beslutte, hvordan det skulle mikses - det endte med lilla perler på lilla garn og grå perler på gråt garn. Lukkede øjene, greb et nøgle garn og en perle, og så var det det.

Ribblusen - ser mærkelig ud. Jeg håber på det bedste.
Vi var en flok piger i biografen i går og se "Hævnen". Hold da op den er god - barsk men god!

Sunday, September 26, 2010

Søndag hos Birgitte

Det var den perfekte søndag til en gang "strik in" hos Birgitte (uden blog). Vi var inviteret til frokost, så der var god tid til at strikke hele eftermiddagen, og vi nåede sandelig også lækker hjemmebagt kringle og kaffe/the, og så selvfølgelig mere strik. Faktisk havde familien spist aftensmad, da jeg kom hjem ;-) Jørgen ved godt, at vi har svært ved at løsrive os, når vi mødes, så han havde taget det helt roligt.
Det var en rigtig dejlig dag, hvor vi (Berit, Irene, Tine, Helle og Mette) også var sammen med Lene, som har frygtelig travlt med sin nye uddannelse. Det var godt at se hende igen, når vi nu må undvære hendes kommentarer på bloggene lige p.t.
Der blev strikket på livet løs, kigget på garn og i bøger og blade som Tine havde med hjem fra sin tur i USA. En af bøgerne blev der slidt lidt rigeligt på. Den er der vist flere, som skal ud og investere i. Tjek lige den skønne udsigt fra Birgittes stue.

Tak for en dejlig dag - tøser.

Friday, September 24, 2010

Must have... - en strikket vinterjakke

Mønsteret på London Calling er bestilt, men er et af dem, der kommer med posten, så der går nok lige 1 uge eller mere inden det er i hus...
Den skal strikkes i samme farve som på billedet og også med de lidt forskellige knapper. Jeg var bare solgt da jeg så den - helt enkelt og klassisk.

Udfordringen er jo så lidt, at jeg har bestemt, at der skal skal strikkes fra lager, og jeg har ikke nok. Jeg har en tråd råhvid alpaca, som evt. kunne strikkes sammen med "Havskum" set hos Weller. Men - der er udsolgt ;-(

Jeg finder jo nok på noget.

Det er EF-dag (endelig fredag). Fredag aften, når der er faldet ro på, er mit ynglingstidspunkt på ugen. Søren skal til fest med overnatning, så kun Lise er hjemme. Til gengæld ser vi ikke meget til hende i morgen, hvor der er badmintonarrangement og filmklub.
Jeg har lovet mig selv at sætte gang i rengøring NU - så der er tid til andre ting i weekenden. Bl.a. strik in på søndag........

Thursday, September 23, 2010

Den helt rigtige knap og nye projekter

Jeg kunne ikke finde den rigtige knap til min bolero, og vupti - kommer der en pakke fra Sylvia i Norge med diverse lilla knapper, og der var den jo - den helt rigtige knap. En smuk tyk mørklilla perlemorsknap (som slet ikke kommer til sin ret på billedet). Nu er den syet i, og boleroen er klar til at blive brugt.
Der er gang i de "nye projekter" - dvs. det er kits der har ligget på hylde, og bare ventet på det helt rigtige øjeblik. Blusen og kjolen er købt uafhængig af hinanden, den ene med duo garn og den anden med Isager - men - jeg kan saftsusme ikke se forskel, så det gælder om at holde de 2 "forskellige" garner hver for sig. Man må da håbe, at jeg bliver ved med at synes om farven.... - og eller tæller jeg ned ;-) Til strik in hos Birgitte på søndag og til Annette Danielsens bog udkommer næste fredag.

Monday, September 20, 2010

Idas Blomster - føljeton - afsnit 3

Bare sådan lige for god ordens skyld. Jeg er IKKE A-menneske! Det var jo også derfor jeg var nødt til at finde på noget (syede kjole) når jeg nu endelig var oppe så tidligt. Tusind tak for alle de positive kommentarer. Jeg skal lige have købt et par lilla gamacher - så er den på til skole.

Idas Blomster - Nu begynder det at ligne noget. Jeg var dog nødt til at trævle ribkanten op og tage ind, så den sidder pænt.
Der er også købt stof til en nederdel med grønt foer.

Lise sidder altså ikke ude i birketræet hele tiden. Vi lader hende komme ind engang i mellem. - Lige nu er det hendes favorit sted. Der bliver leget meget ud i det område i forhaven.
Hun har iøvrigt fået den idé, at hun vil have langt pandehår. Jeg kan også godt se, at de har de fleste piger i hendes klasse. Jeg er ikke specielt vild med idéen - kan bedst lidt pandehår, men bøjer mig. Nu må vi se om hun orker at have det hængede ned i øjene den næste tid, eller vi skal et smut til frisøren igen.

Saturday, September 18, 2010

Sjov på den fede eller ufede måde?

I sidste weekend blev der sorteret i stof og rester, og enten skulle der smides noget ud eller også skulle de bruges til noget. Saksen kom igang med resterne, og der er der kommet en kjole ud af. Jeg ved ikke helt hvad jeg synes.
Lise synes den er super, - "Altså - Mor - hvordan gør du det?" ;-) Hun kan godt lide lommer, så der kan være der kommer en ekstra orange lomme på forneden - lidt størrer. Det sandfarvede stof blev indkøbt til babybukser til Søren. Det er ca. 11 år siden ;-) Resten er rester fra Lises kjoler og toppe sidste vinter. Eneste nyindkøb er garn til den hæklede lomme.
Mønster: Den samme model som Lise har en stak af i klædeskabet - bare lidt størrer - Onion 20022.
Vågnede kl. 5.15 i morges - stod op kl. 6 - et eller andet skulle jeg jo lave ;-)

Friday, September 17, 2010

3 små hurtige armbånd

Lise har været til dobbelt fødselsdagsfest i dag. Søren har ofte fået hjemmestrikkede mobilsokker (med penge i) med som gaver, og jeg synes det er hyggeligt at "krydre" gaverne med noget hjemmelavet - så jeg hæklede armbånd. Det grå med sølvknappen blev nu til Lise selv til hendes nye kjole.
Vi var til festuge i Århus, og nåede knap at få sat os ned med friske fadøl og appelsinjuice, før Lise fik væltet det hele ned over sig! Så gik vi i Magasin (eneste butik der var åben), barnet blev ekviperet med tørt tøj, og vi nåede at hygge os i festugen. Kjole og gamacher har hængt på hende siden, og passer lige til en lille sort trøje jeg har strikket tidligere.
Ellers er dette nok den mest fredelige fredag jeg kan huske i mands minde ;-) Lise blev afleveret til fødselsdag, og manden kørte Søren til badmintontræning. Jeg havde 2 timer helt for mig selv fredag aften! Inden jeg kom hjem havde jeg masser af planer med symaskiner og meget mere, men det blev nu til oprydning, vasketøj og så lidt afslapning i sofaen med strikketøj. Symaskinen må vente til i morgen eller søndag.

Thursday, September 16, 2010

Idas Blomster

"Lille" har jeg droppet ;-) Ellers er jeg bange for at Lise vil synes det er en bluse for små piger.
Den er nu også rigelig stor. Jeg har trævlet op til under ærmerne og er igang med vendestrik igen. Heldigvis passer det med at hvis man fjerner de 2x12 masker, der skal slåes op under armene, så er det en str. 6 år.

Det er nok garnet, der gør det. En rigtig dejlig blød merino uld fra Lana Grossa, som er lidt tykkere end den tynde uld som Isager bruger.

Det var umuligt at få et billede hvor hun bare "så ud". Der var spas på hende idag ;-)

Tuesday, September 14, 2010

Nye masker og nuttet på nettet

Nye projekter - En Anette Danielsen-model - Lille Idas Blomster til Lise. Jeg købte garnet i vinter og har slet ikke har nok af den grå - heldigvis har butikken stadig mere, og i samme indfarvning.
Isagers ribbluse med flæsekant. Jeg strikker rundt, rundt og rundt, dejlig afslappende efter tørklædet med hulmønster. Det bliver sikkert kedeligt på et tidspunkt, men lige nu nyder jeg det.
Læste for en del uger siden en artikel om at være "nuttet på nettet", og har tænkt meget over det at blogge og indholdet i min blog siden. Jo - den er da sikkert en smule lyserød, og indeholder bestemt ikke noget væsentligt som beriger verden på nogen måde - men det er jo også en strikkeblog, og formålet er at dele min hobby med andre (DET VIRKER - sikke skønne kvinder der er derude i blogland).

At jeg ikke skriver om hverdagens fortrædeligheder, og istedet for prøver at give det hele et positivt tvist er måske kedeligt, men virker som positiv psykologi på mig (glasset er halvfuldt i stedet for halvtomt). - Noget jeg forsøger at give videre til min børn.
Jeg deltog i en øvelse engang på arbejde, hvor man hver dag i en måned skrev 3 positive ting ned. Det skulle generelt give en øget "lykkefølelse" - det er da billig terapi - ikke? Det virker selvfølgelig ikke mod alt, men er godt i en almindelig travl familiehverdag.

Kunne også skrive om Lise, der mandag morgen siger: "Mor - du har slet ikke skældt ud her til morgen"!!! eller fredag aften er opløst af gråd, fordi hun skal rydde op på værelset inden hun må tage i centeret og købe fredagsslik - og siger til sin far "Hvad ved du også om at rydde op, det er jo altid mor der gør det". Den sidste har jeg grint meget over - og synes den ramte plet ;-) Jørgen er ikke enig. Hun nåede både oprydning og fredagsslik.

Saturday, September 11, 2010

The Honeycomb Shawl og mig

Min nye ynglingsjakke, tørklædet, fingerløse vanter og mig ;-)
Jeg er vild med det. Det vil blive brugt igen og igen og igen.
Faktaboks: The Honeycomb Shawl af Weaverknits. Det og de fingerløse vanter er strikket i en rest midnatsblå tynd uld fra Geilsk og New Zealand Lammeuld købt hos Nana. Det grå uldgarn var en rest fra min cape. Jeg har brugt ca. 140 gr. ialt incl. vanter. Vanterne endte med at blive eget design, og med det ene hulmønster fra tørklædet på forsiden. Alle delene er strikke på p3, så der måtte flere mønsterrapportering til end opskriften siger. Garnpris: ca. 100 kr. ialt.
Hot og not: Absolut hot! Det er en dejligt lethed over det - i modsætning til nogle af de andre tørklæder jeg har strikket. Det skal på - uanset vejr - når jeg skal på strøgtur d. 2. oktober med veninder.

Wednesday, September 8, 2010

The Honeycomb Shawl - part 2

Jeg er så træt af at strikke hulmønster, men jeg klør på, for jeg glæder mig sådan til at The Honeycomb Shawl er færdigt! Jeg var lige ved at købe et gråt sjal til min nye jakke, da vi var inde i byen i lørdags. Men - nej - tænkte jeg! Og istedet fokuserer jeg på at strikke tørklædet til ende. Og jeg er tæt på ;-)
Der er også tænkt på tilhørende fingerløse vanter - lidt a la de her - bare med mørkeblå kanter.

Det kan nu også godt være at det lysegrå tørklæde i bomuldsstof, som jeg fik øje på inde i byen, kommer med hjem på et tidspunkt ;-) Tørklæder kan man ikke få for mange af (lidt lige som sko og tasker).

Monday, September 6, 2010

Kraka - og elastikker

Her er så billeder af fruen i Kraka. Det er ikke let at gengive mønsteret på billede. Det er ud som om - ja - at der er løbet masker ;-) Og det er der jo også. Jeg er rigtig glad for den, og er sikker på at den bliver brugt meget her i efteråret.
Faktaboks: Kraka fra Marianne Isagers Strik a la Carte. Garn: Vinrød Kauni - ca. 1½ nøgle. Den er strikket noget længere end modellen i bogen, ellers har jeg holdt mig til opskriften. Jeg har strikket den mindste størrelse, og jeg var bange for at den blev for lille. Men - den er meget elastisk, så det endte godt!Der er lavet undersøgelser om, hvor mange bleer man bruger, og hvor meget det koster pr. barn, - men er der noget der har lavet en undersøgelse om hvor mange hårelastikker man bruger pr. pigebarn? Synes konstant de forsvinder, og eftersom der har været (håber jeg - må helst ikke være "er") lus i klassen, så hedder det altså hestehale eller fletninger HVER DAG!

Sunday, September 5, 2010

Bolero med knap og morgenstund har guld i mund

Sådan ser den ud - Boleroen Fra Design Club strikket i 2 tråde lilla Kauni. Jeg har brugt ca. 1½ nøgle fra lager.
Knappen er et forsøg. Farven er ikke helt rigtig på billedet - den er lyslilla med mørklilla stænk. Jeg havde forestillet mig en lilla perlemorsknap - men den rigtige farve er vanskelig at ramme. Måske det ender med en stor sølvknap istedet.

Hot or not: Det finder jeg ud af. Synes kanterne ser lidt ujævne ud, men måske retter det sig i vask.

Og så lige et par billeder fra lørdag morgens løbetur, som foregår rundt om en lille sø. Det var så smukt lørdag morgen, med morgendis og -dug. En fantastisk start på dagen.
Kilometerregnskab - Det går stadig godt. Udfordringen kommer når det bliver mørkt og trist.

Friday, September 3, 2010

Søde Sylvia

Jeg har fået en pakke fra Sylvia i Norge. Sylvia skrev om ikke jeg ville bytte opskrift, garn og perler til fingerløse vanter med Hendes Verden incl. Strikkehæfte fra forrige uge. Og DET VILLE JEG NATURLIGVIS GERNE! Sylvia spurgte til farve, og jeg skrev - grå, lilla eller rød, og hvad har jeg fået?
Både grå, lilla og rød samt tilhørende perler! Jeg glæder mig vild meget til at forsøge mig ud i kunsten med strik og perler ;-)

Tusind Tak, Sylvia

Der er også en pakke på vej til Norge, dvs. den ligger på skrivebordet og er ved at blive pakket med Hendes Verden plus diverse - dog ikke garn ;-) Forsendelse mandag eller tirsdag!

Det er meget sjovere at få post, efter at jeg er blevet blogger!

Ellers er jeg nået til en velfortjent fredag. Mandag, tirsdag og onsdag bød på lange arbejdsdage - 10 timer pr. dag + forældremøde i Lises klasse, og sammen med en forkølelse betød det også at torsdag eftermiddag og aften mest blev brugt til at sove. Nu er jeg fit for fight til weekend. Til festuge, til hygge, til strik, og til at indhente de mange kommentarer på bloggene som jeg ikke har fået lagt i ugens løb.

Thursday, September 2, 2010

Rowan og jeg

Jeg har lagt billet ind på adskellige strikkebøger (mens vi venter på AD;-) på biblioteket, bl.a. 3 Rowan hæfter. Generelt når jeg kigger hæfterne igennem, og finder opskrifterne på de modeller der tiltaler mig - så tænker jeg "Hold da op - hvad gør de med alle de mange masker". Men - Jeg faldt dog fuldstændig for denne røde model, og mente bestemt også at garn fra lageret kunne passe..... og Rowan ved vel hvad de gør, så det kunne vel ikke gå helt galt?
For pokker da - jeg strikker str. medium på ½ nr. mindre pinde end opskriften siger, og alligevel kan ryggen nå hele vejen rundt om mig. Jeg har endnu ikke givet helt op, selv om jeg da ikke kan forestille mig hvordan jeg kan få den ned i en størrelse almindelig medium.
Garnet er 2 tråde tynd uld på p4½ - burde kunne matche garn til p5 - ikke? Plus jeg strikker ret fast!

Og hvad laver fruen så hjemme på en almindelig hverdag? Jo - hun har fri. Datter og mand kommer hjem kl. 12, og så skal vi til festuge i Århus. Sørens klasse er tilmeldt "Den Dansende Rambla" og skal danse til Thriller af Michael Jackson 4 forskellige steder rundt i byen mellem kl. 13 og 15, og det vil vi selvfølgelig ikke gå glip af ;-)
Skønt at sende alle afsted i morges, og så drikke kaffe i ro og mag.

En anderledes rolig morgen end i går, hvor Bastian på morgenturen fik fat i en død mus, og ikke ville slippe! Jeg stak fingerne i munden på Bassen tvang kæberne op og rystede alt hvad jeg kunne med lukkede øjne (stakkels hund). Åbnede øjnene og musen var væk - men hvor var den lige? Lå heldigvis et stykke væk. Tænk at være bange for en død mus.
Billedet er fra vores weekend på Sjælland - han faldt i ;-)