Sunday, January 30, 2011

Forberedelser

Der er og bliver stadig gjort en masse forberedelser til forplejning i løbet af eftermiddag og aften. Vi får gæster til håndbold - og mad ;-)

Vi starter eftermiddagen med opvarmning - bronzekamp samt boller og chokoladekage, og går derefter over til finale og farsbrød (Jørgen er i køkkenet lige nu) med bagte rodfrugter samt rødbedesalat (har jeg lavet).


Chokoladekagen var der en af mine kollegaer, som havde med på arbejde i sidste uge. Og hvor den smagte!!! Der er revne rødbeder i den også sammen med mørk chokolade og en masse andre gode ting. Mine chokoladekager minder normalt om sandkager (meget tørre), så jeg håber at denne rødbedevariation reder min manglende evner på chokoladekagebageområdet.


Tusind tak for de mange råd og kommentarer til Honey trøjen. Der er helt sikker nogle ting, der skal afprøves, og mon det så ikke bliver en trøje alligevel.

Friday, January 28, 2011

Bovlamme bidesild!

Jeg føler fristet til at bruge hele Egon Olsens remse..... hundehoved, elendige klamphugger, fæhoved, lusede amatør, bovlamme bidesild osv.


Jeg strikkede den første kant på Honey-trøjen i aftes. Som I kan se havde jeg besluttet mig for at den stribede side skulle være forside - ja faktisk var jeg ret vild med den efter at jeg havde taget beslutningen. Den anden side synes jeg på en eller anden måde er for urolig fordi kontrasten mellem de 2 farver er for stor - men, men, men -


Ærmerne er jo for pokker strikket på rundpind, hvilket gør at jeg har trukket den sort farve hele vejen op på det, jeg nu har ændret til retsiden! Se første sætning startende med hundehoved.......

Nå - det er fredag, manden laver lasagne, Lise og en veninde leger, jeg kører taxakørsel igen i dag fordi Søren er til fødselsdagsfest i klassen - Og - så er der håndboldkamp. Trøjen er smidt i en kurv indtil videre!

Thursday, January 27, 2011

"Nye" gardiner i hele stuen

De 2 sidste gardiner til stuen er syet, nu mangler jeg kun filtblomsterne......


Jeg har rendt hele huset rundt i aften efter en ordentlig saks til papir, for min gode stofsaks skal altså ikke anvendes!!! Jeg har ikke fundet en eneste. Der bliver købt en ordentlig papirsaks i morgen, så jeg kan få lavet blomsterskabeloner.

Næste projekt er køkkengardiner, (jeg har 3 stykker gardin til overs fra stuen). Til det har jeg fundet en skabelon af en kaffekop med underkop.

Før gardinerne blev vendt på tværs så de sådan ud:


Lise var til discofest i aften. Jeg havde lovet hende en lysrød lipsglos. En rigtig en. Den endte med at koste en bondegård hos Matas, for den skulle selvfølgelig være uden parfume. Pigen var lykkelig, og Søren fik et nyt PS2-spil ud af turen til det lokale indkøbscenter...... Sådan kan det gå.

Nu skal der strikkes et par pinde på kjolen.

Wednesday, January 26, 2011

Kjole i proces

Det begynder at ligne en kjole - jeg er næsten nået til taljen. Jeg prøver den efterhånden som jeg kommer frem, så kjolen lige præcis får den rette længde og pasform.


Nu håber jeg bare ikke at garnet er af den slags, der giver sig efter vask, for så passer kjolen jo ikke.

Er der nogen derude som har erfaringer med 1 tråd Spinni og 1 tråd Alpaca fra Isager? Holder garnet faconen efter vask eller bliver det længere?

Sunday, January 23, 2011

Lang lørdag, der alligevel var for kort

Vi var på tur i går i strikkeklubben (som snart får et navn), og der var en del logistik, der skulle gå op. Det endte med en større udredning via mail om mødesteder og bilskifte, da der er et par kyllinger i klubben (incl. mig), der ikke er så vilde med at køre langt. Mariann hentede Mette, og kørte hjem til mig. Der kom Berit og hentede os 3. Så kørte vi ud til Nynne, skiftede til Nynnes store bil, kørte ud til Tine hvor også Anita stod = 7 kvinder på vej nordpå. Den slags kræver sandelig planlægning, så "mændenes" spydige kommentarer omkring mange mails, kan de godt holde for sig selv.

Vi ankom til et hjem der duftede af skøn mad. Lenes mand havde lavet en super lasagne og Lene havde fremtryllet lækre salater og gullerodskage. Tusind tak for en dejlig eftermiddag - Lene.


Her ses Lene i AD-modellen regndråber - den er så flot til hende og en skøn blå farve hun har valgt. Jeg tør slet ikke bevæge mig ind til byen, for så kommer jeg hjem med garn til en kjole (mere).......


Selv om vi tog afsted fra Århus om formiddagen for at være hos Lene til frokost, gik dagen alligevel alt, alt for hurtigt, og vi måtte forlade de hvide sofaer, og køre mod Århus.


Jeg strikkede ihærdigt på min sorte kjole, men det hele blev trævlet op da jeg kom hjem. En prøvning viste at den blev alt for stor omkring hoften, så der skulle indtagning til, og det helt nedefra blonden. Så på'n igen!

Saturday, January 22, 2011

Kjoler - en med bånd og en med blonde

Jeg havde god tid i går aftes. Søren var til natbadminton i klubben og skulle først hentes kl. 02.00 i nat. Det gjalt om at holde et højt aktivitetsniveau, så jeg ikke faldt i søvn på sofaen. Jørgen holdt mig med selskab, så vi sover sikker godt i aften.

Jeg fik langt om længe syet bånd på kanten af Ceciliakjolen. Håber det virker.


Jeg fik strikket blondestykkerne for neden til den sorte kjole strikket færdig, og fik dem sat på rundtpind, så kjolen er klar til strik derudaf i dag. For - der er nemlig ikke tid til at tælle masker og mønster, når man skal være sammen med resten af strikkeklubben.


Jeg bliver hentet lige om lidt af Berit, og så går turen mod nord op til Lene. Ih - hvor jeg glæder mig.

Thursday, January 20, 2011

Kup - med 70% rabat

Jeg fik øje på den i oktober på strøgtur - frakken fra NoaNoa, og faldt fuldstændig for den. Jeg har kigget på den et par gange siden, men jeg mangler egentlig ikke. Derfor besluttede jeg, at hvis den stadig var i butikken, når der var udsalg, så var et det OK. Og sørme om den ikke hang der i onsdags, da jeg kom forbi, og med 70%'s rabat. Købt det blev den.


Den nederste del lynes af, så det bliver en kort jakke.


Billederne er ikke de bedste. Der er jo stadig mørkt, når man kommer hjem fra arbejde til hverdag....

Wednesday, January 19, 2011

Syv sind - ret eller vrang?

Jeg kan ikke beslutte mig. Honey hænger på ginen skiftevis med retten eller vrangen udaf. Ifølge opskriften er det jo vrangen, der skal vendes ud af (som på nedensåtende billeder), men jeg har egentlig hele tiden regnet med at retten skulle være retten. Forvirret? Det er jeg i hvertfald. Og mens jeg tænker, hænger den bare der.....

Hvad er pænest?


Så var det Lises tur til at være hjemme med mavevirus sammen med sin far, der stadig humper rundt med hævet fod, og ikke rigtig kan noget som helst - stakkels mand. Så mor her måtte tørre op....... Lise ser dog ud til at være frisk igen. Jeg satser på at "holde mig på benene" - ikke mindst fordi jeg glæder mig rigtig, rigtig meget til at besøge Lene sammen med strikkeklubben på lørdag.

Sunday, January 16, 2011

Nye gardiner

- ellers næsten. De gamle gardiner er blevet vendt en halv omgang, klippet til så de passer på tværs. Der er syet velcro på bagsiden, sat velcro på vinduesrammen, og så er der syet små gardinringe på, og trukket silkebånd igennem.



I skrivende stund hænger der 3 nysyede gardiner i spisestuen. I sofastuen hænger stadig den gamle version. Det bliver der lavet om på inden længe.

Idéen har ligget og ulmet længe. Jeg var spændt på resultatet. Det er jo ikke altid at tingene falder ud som man har forestillet sig, men dette synes jeg fungerer ganske godt.

Jeg overvejer om gardiner skal have filtblomster påsat - 2-3 stk. pr. gardin og i forskellige stærke farver. Jeg skal vist i terapihobby på tirsdag.....


Så - der blev slet ikke strikket kjole. Jeg har 5 uger til festen, så mon ikke jeg når det.

Saturday, January 15, 2011

Her går det godt - eller gør det?

Tirsdag i sidste uge ringede Søren fra skolen. Han var faldet, og hvad slået fortænderne lidt løst (de fortænder der ikke har det for godt i forvejen efter fald fra cykel - den ene er rodbehandlet, og der er rigeligt plastic på begge!!!). Skånekost i 8-10 dage.

Tirsdag aften i denne uge gik manden ud af døren, og kom hurtigt retur igen - hoppende på 1 ben. Han var faldet og havde vrikket om på foden. Resultat: En kraftig forstuvning. Først i går begyndte han at kunne komme lidt omkring. Krykker er fremskaffet hos Matas.


Onsdag ringede Søren - igen - han var faldet - hele skolegården er belagt med is. "Mor - det er ikke mine tænder, men jeg har slået mit knæ, og kan ikke støtte på benet". Afsted fra arbejde hente sønnen, placere han i den anden sofa. Sørge for isposer til begge mænd, sætte en passende film i dvd'en, sørge for mad, og så piske ud af døren tilbage på arbejde. Heldigvis var det "bare" et slag, så Søren er helt OK igen incl. nogle blå mærker.


Normalt deler Jørgen og jeg opgaverne, således at han handler ind og laver mad. Jeg sørger for oprydning, vasketøj, og for at køre ungerne frem og tilbage fra sport. I denne uge har jeg så lavet det hele. Puha - jeg synes jeg har travlt når jeg kommer hjem fra arbejde. Strikketøjet har fundet vej til hænderne når jeg har ramt sofaen, og lidt er det blevet til. Honey mangler kun forkanter nu.

Der var så også aftalt en biograftur onsdag med 3 veninder. Jørgen sagde at jeg bare skulle tage afsted. Jeg sørgede for "nødning" inden, og fik nogle afslappende timer i biografen.

Nu er det weekend. Søren er afsted til badmintontræning. I dag skal Lise i filmklub og i morgen på besøg hos en veninden. Jeg - jeg skal ingenting. Andet end de almindelige huslige pligter. Og så skal jeg starte på kjolen.

Lise og jeg var på strøg- og cafetur i går. For en gangs skyld gik jeg tidligt fra arbejde, og hentede Lise over frokost. Vi havde en pragtfuld eftermiddag. Hun fik lov til helt at bestemme hvor vi skulle hen - på nær et smut omkring Tønder Strik (Isagerbutikken) efter sort Alpaca 1. Da vi kom hjem gik vi sammen i køkkenet og lavede pizza. En hyggelig afslutning på en lildt kaotisk uge.

Monday, January 10, 2011

Inspirationskilder - skøn bluse

Inspirationen kan komme mange steder fra. I lørdags gik jeg målrettet mod en smykkeforretningen i Århus - og det var ikke smykkerne der havde fanget mit øje, men derimod denne skønne strikkede bluse, som forretningen også er forhandler af!


Tror nok Dorte og Jyttes (veninderne som jeg var på strøgtur med) synes jeg er en smule håbløs hvad angår strik og garn ;-), og så er det jo godt med lidelsesfæller her i blogverden.

Sunday, January 9, 2011

Indkøbsrapport

Det var en rigtig hyggelig tøsedag i går. Jeg tog afsted lørdag kl. 09.30 og kom hjem kl. 17....... Jeg var faktisk så træt, at jeg var nødt til at tage en lur inden aftensmaden. Jørgen har købt en Römertopf, og hele huset duftede fantastisk af mad der blev langtidssteg i ovnen. Lækker mad som afslutning på en dejlig lørdag.

Der kom lidt af hvert med hjem:

Først Isager - desværre var Alpaca 1 udsolgt, så jeg fik kun Spinni'en med hjem til den lille sorte kjole. Jeg får en SMS, når det er på lager igen. Og som de sagde i forretningen - så kunne jeg jo starte med at vinde garn op ;-) Der strikkes på livet løs på Honey trøjen, som måske når at blive færdig inden jeg får resten af garnet til kjolen.


Der smuttede også et nyt strikkehæfte med hjem i posen, No 1, No 2, No 3. Jeg er især vild med denne bluse, som også kan strikkes som kjole. Spinnien findes i en flot mørk lilla.....

Sørme om der ikke også kom et par lilla Angulus sko med hjem,


- og en NoaNoa kjole, som jeg flyttede ind i i går aftes. Den er skøn at have på.


Jeg har lovet Lise en strøgtur, og den er fastlagt til næste fredag. Måske jeg kan hente Alpaca hos Isager der.

Jeg er i fuld gang med oprydning. Kl. 15 er jeg inviteret til kaffe hos en af Lises veninder. Hendes mor og jeg kan lige nå et par pinde og en kop, inden pigerne skal hvert til sit for at skrive stil.

Friday, January 7, 2011

Kun det mest nødvendige....

I morgen skal jeg på strøgtur med 2 veninder - vi mødes til "en tur" hvert kvartal. Jeg glæder mig. Det er altid hyggeligt når vi mødes, og så - vigtigst af alt - slutter vi af med en god frokost. Tøj- og sko-butikker bliver gennemgået, og der prøves, snakkes, prøves og snakkes. Jeg er altid helt træt når jeg kommer hjem sidst på eftermiddagen lørdag.

Jeg skal købe bånd til Cecilia-kjolen, og garn til Den lille Sorte.

Der smutter sikkert mere med hjem - det er jo udsalgstid.... - selvfølgelig kun det absolut mest nødvendige, som man ikke kan leve uden!

Faldt over et gratismønster til nogle skønne fingerløse vanter i går - Susies Reading Mitts - har jeg mon garn liggende, der passer til dem?

Wednesday, January 5, 2011

Honye-strik

Første ærme er sat på pinden til at strikke toppen på Honey. Jeg slog op til ærme 2 i går aftes.


Jeg skal nå så langt som muligt inden på lørdag, hvor der bliver der købt garn til "den lille sorte kjole". Heldigvis er der masser af strikketid om aftenen i denne uge. Vi ser Jordens Søjler på DR..... Det var en fantastisk bog, ligesom Uendelige Verden (begge af Ken Follet). Serien er ikke så tosset endda!

Sunday, January 2, 2011

The Little Black Dress

I morgen bliver det alvor - 2011 er en realitet. Vi skal tidligt op og i gang. Skolen begynder, arbejdet kalder og taxaturene med ungerne til diverse sportsgrene genoptages. Kort sagt! - Hverdagen gør sit indtog.

Året byder på en milepæl af en vis størrelse. Jørgen og jeg har kobberbryllup d. 22. februar, og når vi nu alligevel inviterer til stort fødselsdagskallas (vi plejer at være ca. 30) for børnene i februar, så kan vi ligeså godt tage kobberbrylluppet med.


Tøjet til dagen er jo vigtigt! Og hvorfor ikke en hjemmestrikket kjole? Jeg har besluttet at jeg skal ind forbi Isager en af de nærmeste dage, og købe garn til "The little Black Dress". En tråd tynd alpaca og en uldtråd - sort.

Sofie Schnoor-skoene fik jeg af manden i julegave. Af børnene fik jeg vinterløbetøj. Det er blevet brugt flittigt. Allerede d. 25. december var jeg afsted om morgenen. 4 gange har jeg været afsted (pudser glorien ;-). I dag gav jeg dog op, og det blev kun til en lille tur til Bastian og mig. Der var is på alle stierne!

Et PS: Tusind tak for alle de søde kommentarer til Cecilia-kjolen.