Saturday, June 30, 2012

550 masker

Jeg gik en smule sent i seng i går aftes - jeg skulle altså lige have strikket den nederste kant på "Rækkevidde" færdig. 10 omgange ret og vrang virker jeg ret overkommeligt, men når der er ca. 550 masker på pinden, så tager det altså lidt tid. Ved midnatstid lukkede jeg den sidste maske af og så gik jagten på et silkebånd der kunne bruges indtil videre.


Pludselig gik det tjept med at komme derudaf. Nu mangler jeg kun kanterne ved ærmerne, der er enkelte tråde der skal stoppes, og så skal der købes noget lidt bredere blåt silkebånd.

Jeg har kun 2 arbejdsdage tilbage inden sommerferien - mandag og tirsdag. Uha hvor jeg glæder mig. Jeg kan mærke at min hjerne mest af alt minder om æblemos. Der er ikke rigtig noget der kan hænge ved mere.

Ungerne skal på henholdsvis ride- og fodboldskole i næste uge, så jeg har faktisk hele onsdag, torsdag og fredag til at hygge i - bare sådan helt for mig selv. Det ser jeg frem til :-) Jeg er jo Wimbledon-fan og ser det jeg kan nå af kampene, så mon ikke det var på sin plads med lidt champagne og jordbær på onsdag (sammen med strikketøj naturligvis).

Og så er der 3 hele ugers ferie sammen med resten af familien - SSSKKØØØØNNTTT!

I dag? Jeg har været så letsindig at love at tage ungerne med i svømmehal! Jeg hader klorvand....

Tuesday, June 26, 2012

Et fint par :-)

Her er Lise og Bella, som absolut er et hit. Lise har spurgt og spurgt om der ikke snart var tøj færdig, og har planer om jakker, nederdele, shorts osv. Nu blev den lille gule kjole færdig, og de er begge fint pyntede. Jow, jow, den dukke skal jeg nok få glæde af :-)


Jeg har frygtelig lyst til kjolestrik - voksen kjolestrik, og en sommerkjole til Lise - men ind imellem skal der være tid til nogle små tøjstykker.


Jeg synes jeg brugte en masse tid på at "stabilisere hovedet" som der stod i opskriften - halsen skulle stoppes godt til. Det har jeg åbenbart ikke gjort ret godt. Efter en dag med Lise i skole var Belle meget "afslappet" i halsregionen. Lise synes nu det hele er fint :-)

Overvejer en KAL - både Tine og Kirsten er tilmeldte, og Kirstens tørklæde fra den sidste KAL af samme designer lokker. Har aldrig prøvet sådan noget før, og måske det kunne være en hyggelig lille ting ved siden af ALT, ALT, ALT det andet......

Sunday, June 24, 2012

Jeg strikker og strikker

- men synes ikke jeg kommer nogen vegne. Det er selvfølgelig ikke helt sandt, men for pokker da hvor tager nederdelen på "Rækkevidde" dog lang tid. Jeg har nu ca. 400 masker, og det bliver værrer :-)


Jeg er en smule bekymret for størrelsen - den sidder meget løst på ginen.....

Nu har det været Sankt Hans - så kan det godt holde op med at regne! Lige nu fosser det ned.

Der er kun 1½ uge til jeg har sommerferie, og faktisk er jeg fuldstændig lige glad med vejret, jeg glæder mig bare rigtig meget til ferie.

Wednesday, June 20, 2012

Bella

- sidder på Lises værelser og venter på at hun vågner i morgen tidlig. Nynnes råd med "fiskeøjne" løste øjenproblemet, men da Lise gik i seng manglede jeg stadig det meste af håret, mund og bryn.


Jeg synes ikke det har været helt let. Nogle steder er der lidt for meget fyld (sådan lidt steroide-agtigt) andre steder for lidt.....  Men nu er Bella blevet til Bella, og jeg håber den bliver en succes i morgen tidlig.

Der skal strikkes lidt tøj (jeg har næsten en færdig kjole), og SÅ glæder jeg mig til noget "rigtigt strikketøj" igen :-)

Problemer med øjnene...

Ja - altså ikke mine. Dog har jeg - efter en gang morgenbagning af Brunsviger, hvor jeg tog 1 liter mælk istedet for 1 dl - erkendt, at jeg ikke kan læse noget som helst uden briller. Jeg skal hilse og sige at der var brunsviger nok, efter at mel m.m. var tilpasset mængden af mælk!


Nej, nej - det er Bellas øjne det kniber med. Dem jeg har strikket (jo - de er også strikket!!) bliver alt for store i forhold til hullerne i ansigtet. Jeg må ned i den lokale garnbutik og have råd og vejledning......


Lise: Jamen - mor! Kan du så ikke strikke dukken færdig i aften. Hvad skal du så?
Gitte: Jeg kan begynde på en kjole...
Lise: Ja - det er en god ide. Kan jeg få dukken med i skole torsdag?.....

Jeg tror altså ikke jeg er færdig torsdag. Dette er meget mere krævende end at strikke en kjole!

Sunday, June 17, 2012

Starten på Frk. Klokkeblomst, en Bella, og flere planer

De sidste par dage har der ikke været tid til megen strik - og jeg nåede slet ikke "At gribe garnet" i Silkeborg. Istedet har vi haft overnattende gæster fra København fra torsdag til lørdag - incl. en hund "Haddock", så Bastian har været lykkelig.

I løbet af ugen har jeg dog fået startet op på den tyrkise Frk. Klokkeblomst.

Ondag var Lise og jeg ude og købe ind til en Arne & Carlos dukke. Det viste sig at min lokale garnbutik "Butik Himmelblå" havde det hele - lige fra originalt garn, til uldfyld og 5 dukker, der sad og pyntede i butikken. Lise gik amok i farver. Det lykkedes at begrænse udvalgt lidt....


I går fik jeg strikket ben og krop til Lises dukke - foreløbig skal hun hedde Bella. Lise holder øje, og blev så glad her til morgen, da hun så hvor langt jeg var kommet.


I dag - søndag, startede med en ordenlig løbetur. Jeg vil gerne forlænge mine 5 km til 7-8, men om ryg og knæene kan holde ved jeg ikke. Lige nu er jeg på 6 km, og det er vel ganske godt. Sikke det regnede. Jeg kunne næsten ikke se ud af øjnene. Da jeg tog løbetøj på skinnede solen, men jeg skal love for at det hurtigt ændrede sig.

Ellers bringer søndagen ikke de store udfordringer. Kun hygge, et besøg hos en veninde og så lidt søndagsstrik. I aften bliver det spændende. Det kunne da være så dejligt, hvis vi slog Tyskerne i fodbold!

To glade hunde - nøj hvor har de hygget. Torsdag var der rigtig meget fart på. Fredag morgen kl. 04.00 besluttede Bastian at nu skulle der leges. Det var jeg ikke helt enig i, men nåede da lige at opleve en skøn morgen med fuglesang og blå himmel, mens Bastian tog en tur i haven. Dog lidt vel tideligt. Fredag aften var hundene meget rolige (det var jeg også....).


- Nu har vi en meget træt og våd hund.... efter flere dags leg med en hundeven og en god løbetur er der basis for en ordentlig lur.....


Lise skal også have en "håndlavet/morstrikket" sommerkjole - jeg tror det bliver den samme model som jeg producerede 2 af i vinter - "Isdronningen", som hun har været så glad for.

Tuesday, June 12, 2012

Godkendt rib...

Jeg har været lidt i tvivl om ribben på Cardiganen for neden var for lang / pæn. I opskriften er der en kun en lille kant, og trøjen går til tajlen. Men - eftersom min cardigan skal bruges til cowboy bukser, må den gerne være lidt længere. Der er lidt "skæve tårn i Pisa" over billedet, men se lige bort fra det :-)


Jeg benyttede selvfølgelig Strikkesøstrene som rådgivere, nu de var i huset, og kanten blev godkendt. Så mangler der kun 2 ærmer, men det har jeg slet ikke tid til lige nu. Jeg strikker sommerkjoler, og så har Lise et strikkeønske, som ikke kan vente. Jørgen mener godt nok hun er for stor til en strikket dukke - men når hun nu så gerne vil (hun har ikke snakket om andet siden i søndags). Den kan vel pynte på en hylde..... Hvor køber man uldfyld i Århus?


Sunday, June 10, 2012

Min tur....

I dag var det min tur til at lægge hus til Strikkesøstrene. Jeg havde glædet mig rigtig meget. Eftersom jeg ikke kunne deltage i det sidste møde i april, var jeg decideret i strikkehyggeunderskud. Og - det var som altid en rigtig hyggelig søndag eftermiddag.

Jeg fik så mange fine gaver. Der var både noget til haven, ganen og strikkepindene.


Det er næsten altid Jørgen, der laver mad hjemme hos os, så stressniveauet mellem kl. 9 og 12 var lidt højt. Jeg tror dog at alle blev mætte. Mit hjemmelavede gær fungerede dog ikke helt efter hensigten. Jeg tror brødet ville egne sig bedre til byggemateriale. Heldigvis havde jeg også bagt nogle almindelige havreboller.


Der var næsten fuldt hus - Irene, Mette, Lene, Tine, Mette, Nynne, Birgitte, Berit, Anita og Dorte kiggede forbi. Planen var terrassestrik, men det blev nu til en eftermiddag inden døre.




Tusind tak for en dejlig eftermiddag.

Saturday, June 9, 2012

Jeg strikker striber - sommerkjole nr. 2

Jeg havde godt nok svært ved at finde gnisten i starten, men den er kommet nu, så jeg strikker stribe på stribe på stribe på stribe.......


Modellen er "Rækkevidde" og det er rigtigt tv-strik, som heldigvis også kan bruges i morgen, hvor huset bliver fuldt at skønne strikkende kvinder :-)


Jeg er igang med at planlægge menuen, og en indkøbsliste er udfærdiget. Jeg har "fodret" min egen gær hele ugen til hjemmebagt brød. Dejen bliver rørt sammen i aften, og så skulle den gerne være hævet i morgen tidlig - ellers kan det være jeg ringer, og beder en om at køre forbi en bager......

Jordbærrabarber i haven skal forvandles til en sommerkage.

Onsdag var jeg på aftentur sammen med kollegaer - i biografen og på restaurent. Filmvalget - Prometheus - bar præg at at mændene er i flertal. Jeg har aldrig jeg set en Alien film (I ved dem med Sigourney Weaver)! Det kom jeg så til - en helt ny en, der tidsmæssigt ligger før de andre "gamle" film. Eller det vil sige næsten, for jeg sad med hænderne foran øjene ca. 25% af tiden :-) Jeg er altså bedre til tøsefilm.

Sådan en var jeg også inde og se med en veninde for ca. 14 dage siden (The Vow). Det var jo ikke en film man behøver at tænke dybe tanker over eller som bliver skrevet ind i filmhistorien, men den var da sød.... Dorte og jeg var alderspræsidenter! Vi blev enige om, at det var godt at Lise snart er så stor at hun kan komme med. Hun kan bruges som "alibi" :-)

Tuesday, June 5, 2012

Det er jo slet ikke min farve!!!

Tusind tak for alle de pæne ord til Frk. Klokkeblomst.

Jeg er blevet så glad for kjolen, at jeg piskede ned og købte garn til en til.......
- Men - det er jo egentlig slet ikke min farve. Jeg går både Irene og Lene i bedene! Og overvejer om jeg skal ned og bytte garnet til sorte nøgler i stedet. Jeg er slet ikke vant til at gå i så stærke farver. På den anden side er det jo garn til en sommerkjole, og farven passer suverent til mine sorte underkjole og sorte sko/støvler. Samtidig vil Jørgen kunne finde mig/se mig på laaannnggg afstand på vores sommerture :-) Hvis jeg nu skulle blive væk - f.eks. på en strøgtur i Ebeltoft......


Ikke nok med det - der findes også en underkjole som passer perfekt, hvis "pynten" under skal holdes neutralt.
Mon ikke det ender med at jeg slår op i den tyrkise blå. I Tiger havde de tyrkise (og grønne) bøjler. De er købt til Lises klædeskab, men - jeg nuppede lige en enkelt til kjolen.

Det strikkes iøvrigt ivrigt her på matriklen - med orange og i striber - mere om det senere.....

Jeg er igang med at forberede til på søndag. Jeg får nogle dejlige strikkende kvinder på besøg. Gæt hvem.

Der har været adskillige artikler på nettet omkring brødbagning, og at det slet ikke er rigtigt brød hvis man bruger almindeligt gær. Hmmm - det kan jeg da ikke stå model til, så jeg har sat gang i min ejen surdej, og noget af det skal selvfølgelig bruges til hjemmebagt brød til servering på søndag. Jeg håber det går godt.

Endelig faldt Grundlovsdag på en hverdag. Alt det der snak om afskaffelse af fridage - Det må de godt droppe for min skyld! Når man sommertider arbejder over 50 timer om ugen, er det rart med en ekstra fridag!