Sunday, October 28, 2012

Vinrød eller blommefarvet?

Hvad kalder man farven? Smuk - det synes jeg den er :-)


Jeg er igang med Themis. I starten synes jeg ribben så underlig ud, men nu jeg er kommet et stykke op, synes jeg det ser ganske fint ud. Startede med at strikke en medium, men trævlede op og strikker nu en small.

Ellers er det stort ikke blevet til hverken blogning eller strik i denne uge. Jeg har arbejdet en vis legemsdel ud af bukserne, og er faldet om på sofaen, når jeg endelig er kommet hjem, hvis ikke jeg har fortsat på computeren hjemmefra. Jeg håber næste uge bliver lidt bedre.

Derfor så jeg også ekstra frem til denne weekend der næsten var uden planer og ekstra fredelig. Søren tog afsted på konformand weekend fredag, og kommer først hjem over middag i dag - sikker godt brugt. "Eneste unge i reden" har været Lise (og lidt veninder).

Det er søndag, solen skinner, vasketøjet er sat udenfor. Lige om lidt kommer dynerne også ud, og sengetøjet ryger i vaskemaskinen. Man bliver i godt humør og fuld af energi på sådan en smuk søndag.

Sunday, October 21, 2012

En Parrot med spørgsmål?

Efter kjolen trængte jeg til noget let/ukompliceret, og tirsdag aften slog jeg masker op til en Parrot. Der har været mange skriverier omkring størrelsen - og et lille klud skulle det jo ikke være. Susanne har knækket koden - håber jeg - med 834 masker. Størrelsen på hendes tørklæde ser perfekt ud.

Farve- og garnvalg: Alle mine ynglingsfarver der passer til det tøj jeg går i - vinrød, lilla, mørk lilla, råhvid, grå og sort. Garnet er en blanding af Geilsk tynd uld og Isager uld og alpaca 1.


Onsdag morgen tog vi afsted til Tunø på en lille sommerhusferie. Og pindene gik lystigt efter diverse gåture og hyggelige måltider til en tændt brændeovn med lidt småregn udenfor.

Men - Hvad med alle enderne? Strikkehæftes der eller hvad? Der står ingen ting i Helga Isagers opskrift!


Jeg søgte på internettet via mobilen efter "montering af Parrot" og hæftning af løse ender Parrot", - og fandt intet! Altså med 6 farver og farveskift må der da skulle ske noget med alle enderne?

Jeg endte med at strikkehæfte og det med 2 tråde af gangen - den afsluttende og den nye. Om det er rigtigt eller skrub forkert, der aner jeg ikke, men når der flere gange kun strikkes en pind med den aktuelle farve, så er det næsten nødvendigt. Jeg er usikker på hvordan det kommer til at se ud. Det er fint på forsiden, men...

Hvad har alle I andre "Parrrot-strikkende" gjort?

Tørklædet mangler en smule montering med hæftning af et par enkelte ender, afklipning af resten, en maskinvask og så kvaster. Et hit? Jeg håber det.

Egentlig et dette første stk. Parrot en prøve. Jeg regner med at nr. 2 skal gives væk i julegave...

Vi har masser, masser af danske æbler med hjem - Ingrid Maria - mit ynglings. De smager og dufter så dejligt.

Monday, October 15, 2012

Ærteblomst i blå nuancer

Ærteblomst nr. 2 - jeg tror jeg bliver nøjagtig lige så glad for nr. 2 som jeg er for nr. 1.

Der var jo slet ikke tid til at hæfte tråde i mødregruppen. Istedet begravede jeg mig "dybt" i går aftes - så næsten ikke Forbrydelsen, men sad i stedet med nål og uldtråde. Egentlig er der ikke megen montering - kun 2 ærmer, der skal syes i, men de skal passe i striberne. Til sidste en perlestrikket halskant. Lynlåsen kom i her til morgen, hvor der var mere lys.

Vasket - ikke endnu. Jeg måtte bare lige prøve. Den ryger i vaskemaskinen lige om lidt.


Faktaboks: Model Ærteblomst fra Lisa Renners bog "Close" - strikket af "Bag skyerne merino uld" fra Julia Zahle og midnatsblå Uld/cashmere fra Garnudsalg. Jeg har brugt knap 200 gr. af merino-ulden - og så resten af mit uld/cashmeregarn (strikket med dobbelt tråd) + lidt tilskud fra Mariann.


Kjolen er strikke på p4, 3,5 og 3. Pind 2,5 er kun anvendt til de sidste 4 pinde i halskanten.
Jeg har stort set ikke ændret på opskriften - dvs. jeg har strikket den "knælang" og så i øvrigt strikket en str. small i bredden og en str. medium i længen i overdelen.
Ærmerne har jeg ændret en smule - dvs. jeg har lavet færre indtagning under armene, således at der blev lidt mere rum til "overarmene".


Det er vel ordene. Jeg er klar til en strøgtur med Lise (først i morgen......) (Lise var iøvrigt lynfotograf - 10 billeder på 10 sekunder!)

Kan næsten mærke jeg er på vej ind i en strikkekrise. Der er så mange forskellige ting jeg har lyst til at strikke, at jeg slet ikke kan finde ud af hvilke pinde jeg skal gribe!

Sunday, October 14, 2012

Søndag med hæftning af ender og lidt montering

Nu har jeg efterårsferie! Jeg havde en meget travl uge og kom sent hjem fredag aften. Faktisk dukkede jeg først op til aftensmad kl. 18.30. Men - hvad gør det, når manden har gjort huset rent, der er dækket bord, lavet mad og der står et glas køligt hvidvin og venter :-)
De sidste mails m.v. blev klaret her til formiddag. Om lidt sætter jeg boller i ovnen og om 1 time er jeg klar til at tage i mødregruppe.

Mens vi snakker skal jeg hæfte ender - for jeg er nemlig næsten klar til at montere Ærteblomsten. 2 små ærmer er alt hvad det er blevet til i denne uge. Ikke meget, men lidt har også ret.


Torsdag aften var der iøvrigt Strikkehygge på Tranbjerg Bibliotek. Der var fuldt hus (sådan en 20 stk. strikkende damer), og godt gang i både strikke- og snakketøj. En af dem - Hanne - havde bl.a. et par fingervanter med, der var strikket på meget, meget tynde pinde (1,5?). Jeg føler mig som en ren strikke novice ved siden af hendes fine arbejde (ingen billeder- desværre). Næste gang er d. 8. november (hvor jeg ikke kan).

I formiddags forsøgt vi at sætte nye hækplanter. Men - vi måtte fortrække indenfor. Sikke dog et vejr. Søndagen bliver vist en fortsættelse af lørdagen (med et lille afbræk i mødregruppe), hvor man bare skal hygge.

Lise og jeg forberedte iøvrigt tilbehør til hyggestunderne i efterårsferien i går. Fryseren er nu fyldt med kanalsnegle og chokoladescones......


Lise lørdag: "Mor - det er pyjamasdag i dag :-)" - og jeg var helt enig.......

Monday, October 8, 2012

Blå skyer med lidt nathimmel omkring.....

Jeg havde SÅ svært ved ikke at slå op i vinrødt garn her i weekenden, men jeg holdt fast, og strikkede videre på Ærteblomst nr. 2. Jeg er nu igang med det første ærme.


Kjolen er ikke helt så klassisk som den sort/råhvide version, men tilgengæld ligner den navnet på garnet: "Bag skyerne", og skyerne er rammet ind i mørkeblå nathimmel........


Lise og jeg var ude og samle ind til Dansk Røde Kors i går, og det gik godt. Et meget sødt par var igang med hjemmebag, og vi fik en pose med 2 lækre chokoladescones. Men for pokker da - hvor vi frøs da vi efter lidt mere end 3 timers indsamling kom hjem. Det blev til en eftermiddag på sofaerne under dyner med frokost, scones, dvd og for mit vedkommende strikketøj - og så ikke ret mange andre aktiviteter.
Vi så iøvrigt Boog og Elliot 3. Jeg gider efterhånden ikke tegnefilm, men lige præcis Boog og Elliot - de er altså sjove.....

Mændene - tja - nu spiller Søren bordtennis, og Jørgen tilbragte en søndag i en hal, mens sønnen og en kammerat spillede turnering.

Saturday, October 6, 2012

Noget strik i vinrødt

Den helt mørke vinrøde går i den grad igen i "modebilledet" - eller også er det fordi jeg bare drages.....

Faktisk er det en af mine ynglingsfarver, og jeg har 800 gr. liggende - nok til trøje, tørklæder og en kjole! Et godt supplement til det sorte som er hovedfarven i min garderobe.


Når Ærteblomst nr. 2 er strikket færdig - går jeg igang med Harriet og Themis. Themis blev der i dag købt ekstra forsyninger til hos Isager. Ud over 3 nøgler i samme vinrøde farve blev der også hjemkøbt bøger. Der er så mange søde modeller i tøsestrik, og også fine modeller i No. 21, 22, 23.


Lise har ikke set hæftet endnu, men der skal nok komme et par bestillinger.

Jeg lokkede Jørgen til at køre mig ind til byen. Efter at de har gravet hele havnen op, og lukket alle parkeringspladserne af, synes jeg det er svært at parkere i den ende af byen. Men - når Jørgen sidder bag rattet er der ALTID en ledig parkeringsplads. Det virkede også i dag......

Om lidt er der Matador. Hele familien følger med.

Tuesday, October 2, 2012

Sort Searing - en Kim Hargreaves carding

Jeg nåede næsten i mål søndag - dog var jeg nødt til at strikke halskanten hjemme om aftenen, for det krævede lidt hjernegymnastik at få samme antal retriller i begge kanter.


Faktaboks: Searing fra Kim Hargreaves sommerbog Indigo. Cardiganen er strikket i 1 tråd sort Drops Safran og 1 tråd sort Drops lace. De 2 tråde fungerer rigtig godt sommen, og jeg synes resultatet er meget bedre (mere fast) end ved en færdig købt bomuld/uldblanding. Jeg har brugt ca. 450 gr. Safran og lidt mere end 1 nøgle Drops Lace. Kanterne er strikket på p3,5 og resten på p4.


Jeg har strikket en str. medium i bredden. Kim Hargreaves modeller er for korte til mig (fra taljen til under armene), så der har jeg justeret med nogle centimeter. Ærmerne ser lange ud, men når de kommer på, passer de helt perfekt.

Der er et dejligt projekt, og mønsteret er en fornøjelse af strikke. Jeg synes det er en fin detalje at mønstrene "mødes på midten". Det samme gælder for ærmerne.


Knapperne er fra Birthe Sahl - sorte keramikknapper.

Monday, October 1, 2012

Strikkesøndag med gevinst!

Det viste sig at Mariann var indehaver af lige præcis det blå garn jeg (måske) mangler til Ærteblomstkjolen. Nu kan jeg ihvertfald strikke videre med ro i sindet :-).


Jeg fik en hel cone med hjem.

Det var en rigtig hyggelig eftermiddag hos Birgitte (uden blog). Vi var et lille sluttet selskab på 5, og selv om vi savnede de andre strikkesøstre, så gik det ganske fint alligevel. Der blev som altid strikket, snakket og spist. Efter en dejlig frokost sad vi i Birgittes stue med udsigt ud over marker, skov og sø med guf, kaffe og the.

Birgitte - lidt langt væk, men jeg ville have noget af udsigten med.....


Mariann og Mette - begge travlt optagede:


Dorthe og Mette der virkelig har der fokus på opskriften......


På vej hjem (jeg fik lift af Mariann) kom vi til at snakke julefrokost - og vi har en idé :-) Der lander snarest en mail i Strikkesøstrenes postkasser, - og sig ikke at vi ser sent ude............
Faktisk sagde Lise (min yngste unge) forrige weekend at hun glædede sig til det blev første december! Der tabte jeg altså pusten..... I december er jeg altid ekstra "arbejdsramt" + alt det andet man skal nå. Bare tanken!

Jen kan iøvrigt rigtig "pudse glorien" i dag. Efter arbejde cyklede jeg til Zumba, og gik derefter direkte ind i helsecentret, hvor der blev arbejdet grundigt med mave og ryg! Til sidste en lille cykeltur hjem i modvind. Tror jeg sover rigtig godt i nat.

PS: Husk tilmelding - Tranbjerg Bibliotek d. 11. oktober: "Del din strikkeglæde med andre!"