Tuesday, July 30, 2013

Solbærmuffins

Jeg har en opskrift på en jordbærkage fra et gammelt, gammelt Femina - måske fra 1980'erne..... som jeg anvender mange gange hver sommer, fordi den er super god til forskellige friske bær fra haven.


I søndags - da Lene var på besøg - blev det til solbærmuffins (dvs. i nogle af dem var der kun mørk chokolade grundet "vanskelige børn".....) Opskriften bringes her jf. forespørgsel på mail.

Opskrift:
200 gr. smør
250 gr. sukker
- røres hvidt

3 æg
150 gr. mel
1 tsk. bagepulver
- blandes og røres i smør/sukkerblandingen skiftevis med æggene

Dejen hældes i springform med bagepapir / muffinsforme.

400-500 gr. bær (friske eller frosne ligges i toppen / trykkes let ned)

Til søndagens muffins supplerede jeg med 1½ tsk. vaniljesukker og hakket mørk chokolade, da solbær er lidt mindre søde end f.eks. jordbær og hindbær. Mandler / nødder kan med fordel hakkes og puttes i også. Hvis der anvendes frosne bær, skal de dryppe af før de puttes i dejen.


Kage bages ca. 45-60 minutter ved ca. 200 grader
Muffins bages ca. 15 minutter ved ca. 200 grader

Kagen smager dejligt lidt lun med creme fraiche. Den kan også drysses med flormelis, som jeg har gjort i dette tilfælde.

God fornøjelse.

4 comments:

FrøkenTina said...

Tak - dem vil jeg bage i dag... De ser lækre ud.

Sylvia said...

Jeg er også et vanskelig barn! Kan jeg få dem med blåbær istedetfor solbær? Jeg liker nemlig ikke solbær........
Men de ser fantastisk gode ut!

Gitte said...

Selv tak Tine.

Sylvia - du kan putte lige præcis det i du har lyst til, men du går altså glip af noget godt hvis du ikke spiser solbær :-) Jeg spiser dem direkte fra buskene i øjeblikket. Uhmmm - friske!!

Lisbeths Verden said...

Takk for oppskrift den skal jeg lage :) Hilsen Beth