Saturday, January 26, 2013

Kjole med løs hals

Min Ærteblomst no. 3 er blevet færdig og jeg er meget tilfreds :-) Jeg synes farverne er skønne sammen og er vild med den mørkt vinrøde. Heldigvis forsvandt "strutskørtet" i vask. Den falder blødt og fint.


Faktaboks: Modellen er Ærteblomst fra Lisa Renners strikkebog. Det koksgrå garn er Uld/alpaca 90/10% fra www.garnudsalg.dk. Jeg har strikket med 2 tråde og brugt ca. 100 gr. Den vinrøde er også 2 tråde: Isagers Alpaca 1 og Welna Merino fra Terapi Hobby - ca. 300 gr. af begge garner.


Jeg har strikket en str. small og har stort set fulgt opskriften, dog er kjolen strikket længere i nederdelen, og så har jeg strikke et ekstra mønster i bærestykket, bare fordi jeg havde lyst. I ærmerne tager jeg lidt mindre ind i starten, så der blev lidt mere plads til overarmene.


Nu har jeg det jo med at fryse om halsen, men jeg havde ikke lyst til at strikke et sjal helt magen til det jeg lavede til den blå kjole. Så - istedet blev det til en løs hals. Det bliver en rigtig vinterkjole med den høje hals, og jeg synes egentlig den passer fint til kjolen.


Jeg startede med 136 masker på p. 4, har fastholdt maskeantal hele vejen om. Efter 4. mønster skiftede jeg til p3,5 og den afsluttende kant i perlestrik er strikket på p3.

En fredelig lørdag er igang. Jeg har (igen!!) haft en meget travl arbejdsuge, og vi var i byen i går aftes. Nu er der kun afslapning på programmet, og så skal der læses lidt om "stenalderkuren". Både Jørgen og jeg vil gerne smide 3-4 kg. 
Jørgen kom den anden dag og sagde at den var helt gal. Før jul vejede han 87 - nu - 3 uger senere vejede han 197 kg. :-) Vi fandt dog ud af at vægten var blevet indstillet forkert, så det var ikke helt så slemt....... 

Billede i frostfarver:


Flere Ærteblomster - måske en sommerkjole i bomuld på et tidspunkt! Men ikke nu. Det var en overvindelse at strikke de 2 ærmer.

Hvad nu? Aner det ikke. Jeg har en masse ufærdigt strik liggende, men intet af det trækker....... Jeg bliver nok nødt til at slå nogle nye masker op!

Sunday, January 20, 2013

Mønster er sendt ud...

Så er strikkeopskriften på "Et Ærteblomst sjal" sendt ud.... Jeg håber alle, der har sendt mig en mail har fået - og tusind tak for interessen.


Skriv endelig hvis der er noget I ikke forstår. Jeg er absolut ikke en garvet "mønsterskriver".....

God søndag.

Saturday, January 19, 2013

Strutskørt eller krinoline?

Det har været småt med strik i denne uge - et lille stykke på et kort ærme er det blevet til.


Min ryg/hofte driller igen, og jeg har stort set kun stået op og ligget ned i denne uge. Det der med at sidde har ikke været så behageligt. Lige inden jul gik hoften af led. Den blev sat på plads hos kiropraktoren og alt var fryd og gammen - lige indtil d. 21. december om aftenen, hvor alt var julelukket/juleferie. Her kunne jeg godt skrive nogle vældig grimme gloser, for det betød et minimum af søvn. Det gjorde pokkers ondt ned i venstre ben - helt ned til tæerne. Man kan nå meget mellem kl. 3 om natten og kl. 6 om morgenen. Gå ture (hunden troede jeg var tosset da jeg slæbte den ud på gåture midt om natten) strygetøj (jeg var (og er) jeg fuldstændig i bund med strygetøjet - selv juledugene er strøget og klar til næste år), røre dej sammen til boller, oprydning - alt der foregik i bevægelse. Og siden nytår er hoften blevet sat på plads, gået af led, sat på plads, gået af led osv......

Så bortset fra meget rigtig dejligt familiehygge havde jeg egentlig en rædselsfuld juleferie, og starten af januar har ikke været bedre! Overskud er der ikke meget af. Jeg klarer lige arbejde og ikke så meget andet.

I går var jeg til en massør, som jeg har fået anbefalet. Han sagde at min ryg er blevet helt skæv, at min hofte sidder 2 cm højere oppe til venstre end til højre, og at den samt ryghvirvlerne skal på plads. "Modelleringen" begyndt i går, og jeg har fået en ny tid. Derudover har jeg har fået en stræk-øvelse som skal udføres, og så skal jeg fremover holde vægten på det højre ben istedet for det venstre når jeg står. Hvor længe? Indtil 2020 ! Åhhh - jeg håber det hjælper.........

(Lav lige en sjov øvelse - prøv at sætte dig på hug med støtte på det modsatte ben end du plejer at bruge. Kan du? - jeg kan ikke.)

Lang klagesang i "mit positive univers" - beklager!

Kjolen venter på ærmer-


Der er hverken strutskørt eller krinoline under. Jeg satser på at den bliver blødere/falder pænere efter vask :-)

Sunday, January 13, 2013

Weekend strik

Lørdag blev lige så "ugidelig" som jeg havde planlagt. Der skete kun ganske lidt - en smule oprydning og en gåtur med hunden. Lige sådan en dag jeg trængte til.

Strikket blev der til håndbold - som var tilpas uspændende, der bliver sikkert ikke så afslappende i aften - og Lewis. Ærteblomst nr. 3 mangler nu kun det øverste på forstykket og 2 ærmer:


I dag - en gåtur og strygetøj :-) Ikke særligt sindsoprivende, men ganske passende for i morgen bliver en ekstra lang dag med tur til København.

Saturday, January 12, 2013

Jeg har sådan glædet mig... og første forsøg med overlockeren

Jeg har sådan glædet mig til denne weekend - at kunne sove længe. Begynde lørdagen med nybagte boller og stearinlys, og derefter bare tulre rundt. Det er en smuk dag med sne i haven.
Weekenden startede perfekt med en fredag eftermiddag og aften i byen sammen med 2 veninder. Vi endte på Spisesalon Kähler. Jeg fik en vintersalat med marinerede speltkerner, sauteret hvidkål og savojkål, rå persillerod, tørrede abrikoser, ristede mandler, Fanø skinke og friske æbler. Uhhmmmm. Det kan anbefales. Jeg burde have taget et billede men var så sulten, at jeg glemte alt andet end kniv og gaffel. Der skal jo noget indenbords efter at have foretaget byvandring i flere timer.
- Og så hjem og se X-factor sammen med familien.

Overlockeren har været i brug, og laver de fineste sømme. Første produktion, som jeg også havde på i byen i går, er en sort uld/bouclé nederdel med råhvide uldkanter og hæklede cirkler.


Mønsteret - en nederdel i A-facon - er gratis ved køb af stof i City Stoffer.

Jeg kunne ikke lade være med også at bruge lidt garn......... Cirklerne er hæklet i bomuld.


Nederdel på ginen:


Mellem jul og nytår var jeg inde i byen til kiropraktor og smuttede forbi en skobutik, hvor de forhandler Dr. Martens, og inden jul havde haft 20 huls versionen på tilbud, som desværre var udsolgt i str. 38.
Hvad stod der da jeg kom ind i butikken? Mine støvler i str. 38. De var leveret retur 5 minutter før jeg kom. Et virkelig godt køb sat ned fra 1.699 kr. til 699 kr. Jeg er så glad for mine Dr. Martens og synes de passer fint til nederdelen. Jeg havde dem på hele dagen i går, og de holdt også til strøgturen.


God weekend.

Hmmm - mon strikkesøstrene vil med et tur på Kähler en lørdag i 2013?

Et PS: Jeg har sat kode på grundet rigtig mange spammeddelelser. Jeg hader selv at skulle taste koderne ind ved kommentarer på indlæg, hvor det næsten er umuligt at læse tallene, og derfor lykkes det ofte først for mig i 3. forsøg. Så - beklager.

Wednesday, January 9, 2013

Et Ærteblomst sjal

Jeg er faktisk ganske godt tilfreds :-) Sjalet blev stort set som jeg havde forestillet mig det. Midt i processen var jeg lidt i tvivl om det mere lignede kravetilbehør til en præstekjole eller et klovneoutfit (ikke at de to ting har noget med hinanden at gøre overhovedet!) end et sjal.


Faktaboks: Strikket af rester fra kjolen. Jeg havde ca. 130 gr. "Bag Skyerne" merinould fra Julia Zahle og nogle meget små kugler midnatsblåt uld/cashmere fra Garnudsalg tilbage som liiiiige var nok. Jeg svedte og spurtstrikkede til sidst fordi jeg var nervøs for om der var garn nok af merinoulden.


Opskriften er min egen, og kan fås ved at sende en mail (findes i "view my complete profile").


Størrelsen er fin - Jeg har 851 masker til kanten, og halverer derefter, og SÅ kommer der fart på :-) Omgangene til kanten er lidt seje. Men mest fordi jeg er så pokkers utålmodig. Sådan et "lille" sjal kan da ikke tage så lang tid!


Sunday, January 6, 2013

En klovnekrave eller et sjal?

Sådan en frysepind som mig kan aldrig få uldsjaler nok! Og hver gang jeg har brugt den blå Ærteblomstkjole har jeg savnet et sjal til at varme nakken, men jeg havde ikke lyst til at strikke Camomille nr. 5. En idé har længe ligget og puslet inde i mit hovedet, og den skulle selvfølgelig afprøves. Sjalet har en kant i samme mønster som kjolen, og er så ellers ensfarvet.


Fra at have over 800 masker på pinden er jeg nu nede på knap 200, så det skrider fremad.

Ved ikke helt hvad jeg selv synes, men nu strikkes sjalet færdigt............. Om ikke andet passer det til en cowboy jakke og måske også til min blå frakke.

I dag er der ingen planer, - jeg skal sy på overlockeren. Sort uldstof og råhvide uldkanter er indkøbt til en nederdel.