Sunday, June 30, 2013

En dejlig lørdag - fødselsdagsfest

Lørdag startede Berit bilen - kørte en opsamlingsrunde i Århus og ved frokosttid landede vi (Berit, Birgitte, Tine og jeg) i Aalborg sammen med Dorte - til fødselsdagsfest hos en Strikkeheks - og en strikkeheks der efter skole og eksamen virkeligt trængte til strik, strik og strik :-)


Vi havde en skøn eftermiddag og jeg tog en masse billeder - mest af mad. Det var en super lækker frokost med salat, frikadeller, kartoffelsalat, tapas, ost og hjemmebagt brød. Vi spiste og spiste.




Strikkes skulle der jo også - de billede må I kigge på her, her og her.

I haven har Lene en lyserød Hyld - den blev jeg altså helt facineret af. Sådan en er nødt til også at være i min have. Tænk hvis man kan lave lyserød hyldeblomstsaft?


Så kom turen til desserten: Mandelbund med mascarpone creme (flødeskum, mascarpone og marinerede jordbær) - Uha det var lækkert!


Tusind tak for en dejlig dag - Lene og I andre :-)

Jeg brugte strikketiden lørdag eftermiddag til montere Sadie (næsten - mangler lige det sidste), der efterhånden har ligget længe i strikkekurven!!



Saturday, June 29, 2013

Gemini med kant og ærmer

Sådan ser den ud - den færdige Gemini.


Jeg har ikke ændret noget ved kanten foran.Til gengæld har jeg strikket en ribkant på bagstykket, som jeg synes passer fint til bluse. Dermed bliver blusen/halsudskæringen bagpå også højere end foran - og giver i det hele taget lidt mere "hold" på toppen.


Faktaboks: Gemini fra Knitty strikket i ren bomuld - Cotton 8 fra Mayflower på pinde 2½ og 3. Opskriften er til p4, så jeg slog op til en str. medium i halsen, og har tilpasset maskeantal efterhånden som jeg kom frem.
Jeg har strikket efter at skulle ende med 212 masker til kroppen. For at få dette til at passe har jeg slået 12 masker op i begge sider i ærmegabet. Derefter har jeg strikket ca. 6 cm glat. For at få facon er der taget ind til talje 4. gange på hver 12. pind, strikket 20 pinde glat, og derefter taget ud igen 4 gange på hver 6. pind.


Den måtte godt have været lidt længere - bare 2 cm - jeg vil gerne bruge den til en nederdel med bælte i taljen.

Hmmm - Jeg har lukket en smule stramt af i ærmegabene, så måske skal der en saks til at klippe lidt op, og strikke lidt igen, for jeg hæftede selvfølgelig ender uden liiiiiggge at prøve ærmerne!

Hot og not: Hot - tror jeg :-)

Tasken er pakket - jeg er klar til at tage til fødselsdagsfest hos Lene i Aalborg. Jeg bliver hentet af Berit, der er så sød at lægge bil og kørevner til.
Selv om min ryg har det rigtig godt (jeg træner også ihærdigt - tog 20 armbøjninger, 20 mavebøjninger, 20 rygbøjninger x 2 forskellige slags inden jeg gik i seng i går - og det gør jeg et par gange om ugen, samtidig med at jeg går til CrossGym) - så kan jeg ikke ret godt selv køre bil for længe af gangen.

Thursday, June 27, 2013

Gemini - et overraskelsesprojekt

Et sommerprojekt, der slet ikke var på planen, kom pludselig ind fra højre fordi jeg manglede noget let til Garnstafetten! Jeg faldt over et billede på Ipad'en, hvor mønsteret var foran - istedet for bagpå (se Knitty), og vupti var der slået op. I skrivende stund er ærmerne også klar - men - Skal der strikkes /hækles en halskant på eller ej?


Når Gemini ses forfra er jeg ikke i tvivl! Nix ingen halskant........mønsteret er fint, og ingen halskant skal forstyre det.


Men - når den ses bagfra - hvad så? Mangler der ikke en kant? Vil den rulle? Kan jeg evt. nøjes med bare at hækle en lille kant på bagstykket?


Mandag eftermiddag havde vi ryk ind af 22 stk. 14-årige. Søren holdt en meget forsinket fødselsdagsfest (han har fødselsdag i februar) samt afskedshygge-eftermiddag/aften for klassen. De kom kl. 14.30 og den sidste gik hjem kl. 22. Jeg var på arbejde om formiddagen, piskede hjem - bagte 48 boller og 2 store kager. 1 time efter de var ankommet var fadene støvsugede. De store drenge har altså en god appetit. Aftensmaden var nem - hot dogs, sodavand og en sund dessert (chips...).
Jeg tror de hyggede sig. Det gjorde vi ihvertfald. Det er nogle dejlige unger, og jeg er ked af at klassen skal deles i 2, men sådan er det når økonomi er vigtigere end et fantastisk kammeratskab og sammenhold.


Monday, June 24, 2013

Smukke englemasker

Jeg sendte et strikkehæfte fra Hendes Verden med posten til Sylvia i Norge. Og se hvad der kom retur:

Et tørklæde hæklet i de smukkeste englemasker i den skønneste blå farve.




Jeg er så glad for det. Det bliver helt sikker en del af ynglingsgarderoben!
Tusind tak - Syliva

Thursday, June 20, 2013

Garnstaffet med strik på rundpind

I lørdags var jeg til Garnstaffet - er rigtig godt initiativ, der trak mange strikkende kvinder til. Alle vegne hvor vi kom (vi - Mariann, Berit og jeg) var det fyldt godt op.

Vi var ved Butik Himmelblå kl. 10 - lige da de havde åbnet, og butikken var fyldt op. Der blev kigget og købt lidt garn.


Linda havde bagt en skøn æblekage, som vi lige måtte smage, inden vi drog videre til Yarn Freak - den lille butik var stoppet - vi fik et stempel og vandrede videre til Gazelle Garn og ned forbi "Strikkepinden og den lille Zebra" hvor Bente fra Geilsk var på besøg. Jeg fik kigget og følt på Pletskud - et sikkert vinterprojekt hos mig.


Selvfølgelig kan man ikke tage afsted på garnstaffet uden strikketøj i tasken, og det blev da også luftet på vejen igennem Århus. Da vi nåede til Netgarn, blev der tid til en lille strikkepause uden for butikken. Et let projekt på rundpind var med i tasken, og er vokset siden. En sommerbluse fra Knitty.


Derefter videre til City Stoffer og Garn, og forbi Garnlageret - og så var det altså tid til en frokost. Den blev indtaget hos Søstrene Green.


Beslutninger skulle tages for dagen gik hurtigt. Så det blev til et besøg hos Tøndering strik og hos Fandango, og begge steder kom der garn med hjem......

Lørdag aften var der arrangement inde i byen, men jeg må indrømme - jeg lå hjemme på sofaen og synes jeg havde fortjent en aften på langs :-) sammen med familien.
Der er sommertravlt på arbejde, træning så ryggen holder sig fin og fit!, arrangement i skolen, studenterfest, turer til København (i går tog jeg afsted kl. 6.10 og var først hjemme kl. 22.30 - laaang dag..), så heller ikke megen tid til blogning og bloglæsning. Men snart - så er det sommerferie, og piben får en anden lyd!! Afslapning og hygge - Jeg glæder mig!

Sunday, June 9, 2013

Ny sommerkjole - Frk. Klokkeblomst nr. 2

Det er lykkes mig at gøre et stk. strikketøj færdig - næsten. Der skal lige hæftes lidt tråde,og kjolen skal vaskes.

Faktisk manglede jeg ikke ret meget på Frk. Klokkeblomst nr. 2, så da jeg først kom igang var det en smal sag. 2 ærmer og så fra ærmegabet og op på selve kjolen. Hvorfor har den så ligget så længe i kurven?


Tja - sidste sommer rendte jeg rundt i den lilla en dag inde i byen uden tights til at holde underkjolen nede - med det resultat at underkjolen hele tiden "møvede op" lige under ballerne. Kan I forestille jer mig der for ca. hver 4 skridt "DISKRET" prøver at få underkjolen på plads (og hvordan gør man lige det når man skal helt op under kjolen for at hive ned??) - på vej ned at strøget.....

Jeg måtte ihvertfald konstatere, at der er nødvendigt med tights!!


Nu til den mørk tykise. Det er jo i virkeligheden slet ikke min farve (og egentlig ville jeg ønske at jeg havde strikket den i sort eller grå - men sidste år synes jeg at jeg skulle være modig!!). - Nu er den her og jeg er ganske godt tilfreds.


Faktaboks fra den 1. kjole med lidt justeringer: Frk. Klokkeblomst - en Karen Noe-model fra Hendes Verden strikkehæfte. Min er strikket i Drops Muskat 100% bomuld. Jeg har brugt ca. 14 nøgler. Opskriften er tilpasset. Istedet for at starte på p8, startede jeg på p6 og skiftede så til 4,5, 4, 3,5 til skørtet. Ribkanten under brystet er strikket på p3 og toppen på p4. Ærmerne har jeg lavet helt om. I opskriften er de strikket på p6. Jeg har strikket dem på p4, som overdelen. Kanten er hæklet med p4 - på første omgang hæklede jeg 2 kædemasker i hver strikket maske, og på 2. pind bare en almindelig række kædemasker.

Og så billeder fra forrige søndag - Strikketræf hos Mariann. Det var så hyggeligt (og jeg var totalt i underskud - da jeg var nødt til at melde afbud til forrige gang - den dag Søren blev konfirmeret) - med dejlig mad, lækker kage og skønt selskab.

Mette, Birgitte og Tine:




Mariann og Berit.
Dorthe sagde "Åh nej" - da jeg begyndte at fotografere - så hun fik lov til at strikke i fred :-)

Søren hentede jeg iøvrigt hjem fra fest i går kl. 01.00. - Jeg kan godt mærke at han er blevet ældre.
Først til LAN party fredag aften og nat, sove næsten hele lørdagen væk (han stod kun op kl. 15 fordi jeg bildte ham ind at kl. var 17 og han var nødt til at stå op og gøre sig klar til fest) - og så til fest i klassen lørdag aften.
Det var da godt vi fik ham til at slå græs fredag eftermiddag..........