Sunday, September 28, 2014

Tid til strik

Tidsforskellen fra den ene ende af Århus til den anden er stor. Sådan virkede det ihvertfald i går. Berit havde inviteret til strikkehygge, og Tine ville samle mig op på vejen - dvs. ca. 12.15. Jeg sov lidt længe, tog ud på en løbetur og var derefter igang med gulvøvelser. Klokken blev 11 og jeg havde god tid til morgenmad, en kop kaffe, bad og pakning af strikktøj. Indtil jeg kiggede på telefonen - og til min skræk kunne se at Tine allerede var på vej! Der stod jeg - rød i hovedet efter løbetur og øvelser, svedig og uden morgenmad! Ind til PC'en - havde jeg kigget forkert? Havde Berit inviteret til Brunch? Nej - den var god nok - vi var inviteret til 12.30. Så - Tine kom til hygge hjemme hos mig inden vi tog videre til en dejlig eftermiddag hos Berit, med frokost og hjemmebagt kage til kaffen....

Mariann havde en nystrikket Høstjakke med. Den var så flot! Hun havde lavet småjusteringer til opskriften - bl.a. med halsudskæring og flere masker i starten til ærmerne. En høstjakke står nu højt på ønskesedlen her.

Berit og Tine


Mariann - nu uden blog. Jeg burde have taget et billede at hende i den fine Høstjakke, som ligger over stolen bagved.


Mit strikketøj p.t. (et af dem) - et tørklæde der passer til den nye taske, strikket i tynd uld (en blanding af Isager (sort), Blackhill (råhvid) og noget andet (grøn) - alt fra lager). Tørklædet hedder Pop Spots, og kan købes online på nettet. Det skulle egentlig bare have været sort og grønt, men på en eller andet måde sneg den råhvide sig med. Der kommer en sort blondekant på - når jeg engang bliver færdig. Har mere en 600 masker lige nu.


Jeg var til premiere på Fasandræberne tirsdag. En meget spændende og også uhyggelig film. Den er "lidt" voldsom ind imellem, men der holder jeg mig for øjnene, så - jeg har altså ikke set hele filmen....


I eftermiddag skal jeg til byen med min søn. Han kan overhovedet ikke passe sine bukser fra foråret, og det er ved at være lidt koldt med shorts. Jeg købte bukser til ham i torsdags, men de passer ikke, SÅ han må altså selv med. Han vil helst slippe. Der er ting der er mere interessante at lave end at tage til byen for at købe tøj :-) - Det er meget nemmere hvis mor bare sørger for at der er noget i klædeskabet. Men - det er slut nu. Det er fuldstændig umuligt! 1,90 lang og tynd, og 15 år! Jeg er forlængst blevet til "lille mor"..... Og så må jeg jo tilslutte mig Lene med hensyn til hjælpsomme ekspedienter, især når man har en 15 årig søn, der overhovedet ikke ved hvad han vil have i en tøjbutik. (Han er helt anderledes vågen og interesseret, hvis man tager ham med i Fona, hvor der kan købes spil til Playstation!)

Sunday, September 21, 2014

Tjener - der er en fugl i min suppe

- næsten! Mere om det senere. Jeg kom hjem fra Berlin sent fredag aften efter 3 dejlige dage. Jeg nåede en frieftermiddag inden konferencen "SAM 2014" gik igang med Icebreaker session onsdag aften og efterfølgende indlæg og workshops de næste 2 dage.

Jeg var sent ude med bestilling af flybillet, så jeg måtte op kl. 03.50 om natten for at nå flyet til København kl. 06.20 og derefter videre til Berlin. Det betød at allerede kl. 10.30 var jeg på hotellet. Jeg tjekkede ind, afleverede bagage - og så gik min taske og jeg på tur i Berlin. Første stop "Handmade Berlin" - men der blev jeg mødet af et meget fint strikket skilt: (de åbnede først kl. 12.00).


Det passede sådan set meget godt med min mave, der allerede kl. 11 var frokostsulten. Jeg fandt et dejligt sted og bestilte en lille brunch.


Udsigten fra cafeen til Spree og Museums Øen var perfekt med blå himmel, morgentåge og solskin.


  De små fugle var meget nærgående - Så den korrekte sætning er: "Tjener - der er en fugl i min ost!"


Fuglene er jo egentlig meget søde, og jeg var mæt!

Videre til Handmade Berlin:




Der var meget lækkert garn. Jeg nøjedes med at købe et nøgle smukt vinrødt strømpegarn fra Casbah med cashmere i og en kop kaffe, hvorefter jeg faldt ned i butikkens sofaen med strikketøjet, for at hente ny energi. Indehaveren havde mange Charlotte Tøndering modeller og ITO garn, og havde i år holdt workshop med Marianne Isager som lærer - så Danmark var et kendt strikkeland.

Jeg "samlede mig sammen" til en god gåtur rundt omkring floden Spree og de mange bygninger på museums øen. Vejret var for dejligt til at gå indendøre.



Der var rigtig mange turister, og derfor næsten umuligt at fotografere noget uden at få masse af mennesker med..... En skøn by med masser af liv.



Og så nåede jeg lige en lille lur inden det arbejdsmæssige gik i gang (var tiltrængt!).

I denne weekend er der Fanø Strikkefestival, men jeg må indrømme at jeg synes det er dejligt at være hjemme :-)

Tuesday, September 16, 2014

Jeg er klar - næsten

Ihvertfald er strikketøjet pakket til de næste par dage i Berlin.


Jeg havde set mig lun på en taske - løbende kigget til den i butikken i den sidste måneds tid, og forsøgt at overtale mig selv til, at den da virkelig ikke var nødvendig. Jeg har jo! Nu har jeg fået tasken af min mand. Det er ikke en dyr taske - har ikke set skyggen af en ko - men jeg synes den er smart, og så har jeg lige garn til et stribet tørklæde der matcher - sådan da!

Ikke fordi der bliver så meget tid til strik, både onsdag og torsdag er der aftenarrangementer, men et par enkelte pinde bliver der nok tid til.

Nu må jeg vist hellere pakke de lidt mere praktiske, men også uundværlige ting som tøj og toiletsager...

Sunday, September 14, 2014

Færdig strik, igang strik og drømme strik

Det er ikke fordi der ikke sker noget - tværtimod - tiden forsvinder bare så hurtigt lige nu. Det er en hektisk september måned. Denne uge har jeg været på kursus 2 dage i Greve, torsdag var der både forældre samtale (den ældste) og forældremøde (den yngste) på skolen, fredag holdt vi 11½ år fødselsdag for Lise og hendes veninde på Hørning Ponyrideskole i det skønneste sommervejr, og i går var vi til Diamantbryllup. En herlig fest der blev holdt i telt i haven og med bluesband - så der blev danset! Eftersom jeg kørte hjem fik jeg kun en smule velkomstdrink og ét glas vin, men vi kom sent i seng oven på en hektisk uge, så dagen i dag er lidt "flad". Jeg har alligevel fået lavet 2 fornuftige ting - de sidste jordbærrabarber og hindbær er plukket og er kommet i fryseren.


Og så har jeg kigget på kort! Jeg er begyndt mentalt at gøre klar til Berlin turen med konference onsdag, torsdag og fredag i den kommende uge. Jeg har lånt en blad af Tine med info om garnbutikker i Berlin, og har fundet ud af at butik "Handmade Berlin" ligger ganske tæt på hotellet (kun 1,2 km i gåafstand). Et besøg der og lidt mere almindeligt sightseeing har jeg tid til inden konferencen starter kl. 17 onsdag.


Med mig til Berlin kommer min nu færdige "Sommerbluse i hulmønster" fra Boheme Strik. Denne er nr. 2 (tidligere på sommeren blev et råhvidt eksemplar færdigt). Begge bluser er strikke i Isager Bomuld. Til den råhvide brugte jeg 5,5 nøgle. Derfor blev der indkøbt 6 sorte nøgler, men jeg har kun brugt 4,5. Samme garn - fuldstændig samme størrelse! Ja - jeg forstår det ikke. Men bortset fra det, så er jeg rigtig glad for min nye sommerbluse, og finder nok på noget at bruge det sidste garn til.


Jeg strikke videre på trøjen fra Onion og et Kraka sjal, mens jeg drømmer om nye projekter.




Der er flere fra Annette Danielsens nye bog (piskede ind til byen lørdag og købte den!) som er kommet øverst på strikkeønskelisten sammen med en lækkert Norsk trøje i et blad jeg har fået fra Sylvia. AD-modellerne findes der muligvis lagergarn til! Jeg VIL have brugt rigtig meget af mit lagergarn, før jeg køber nyt! Den norske i sort og hvid - den skal der købes ind til!



Godt at efterårsferien nærmer sig  - der bliver tid til hygge og strik!

Et PS: Jeg har ledt efter videoen med påsyning af skråbånd - men - kan ikke rigtig finde den igen. Jeg fandt den ved et tilfælde en aften, hvor jeg sad og surfede rundt på iPad'en........ Jeg leder stadig og skal nok "blogge" linket, hvis jeg finder den igen.