Friday, April 24, 2015

Har jeg mon nok?

Som tidligere oplyst - garn fra Fanø Uldfestival 2013 - anvendes til model "Sort is" af Annette Danielsen. Men, men, men - har jeg garn nok - spørger en erfaren strikker! Jeg har ca. 225 gr. tilbage af de ca. 400 gr. jeg købte. Er det nok til 2 ærmer plus raglanstykket?


Jeg overvejer at starte med et ribstykke på ca. 6-8 cm på begge ærmer i almindeligt uldgarn for at spare. Det er næsten samme farve - blot mere "glat" og uden de hvide nister. Måske det ville være pænt. Jeg kunne evt. afsluttet med halskant i samme tynde uld.


Weekend! Åh - det er skønt. Jeg har nydt mit glas hvidvin sammen med et dejligt stykke kød og masser af grøntsager. Himlen er blå og jeg er helt afslappet. Et stort projekt på arbejde, der har taget ca. 1 år, er afslutte og med et meget fint resultat. Der har ellers været kriser under vejs, og jeg har virkelig været bekymret for om det gik godt. Alt endte dog lykkeligt :-) Og jeg føler at jeg er blevet 30 kg lettere! Der en mere hård arbejdsopgave, som startede i maj sidste år. Den skulle også gerne lukkes i løbet af de næste 4 uger og med et rimeligt resultat. Det ville være helt fantastisk!

Hvis den også bliver lukket inden min tur til Lene og Saltum, ja - så skal der købes et eller andet ekstra godt ind på Saltum Uldfestival - lidt (mere) selvforkælelse vil være på sin plads. Selvforkælelsen fik gode ben at gå på i sidste weekend i Odder med 5 nye bluser og et lækkert bælte.

Tuesday, April 21, 2015

3 rækker får

Jeg strikker igen - sådan lidt forsigtigt. Og det bedste er at strikke med 2 farver, for så kan jeg ikke strikke hurtigt, og jeg holder løsere på strikketøjet. Jeg kunne slet ikke stå for fåretrøjen - mønster og råhvidt garn fra Garnudsalg. Resten er fra lager - og ifølge Mariann fra strikkeklubben, må man gerne købe nyt garn, hvis man samtidig får brugt noget fra lageret :-)


Min fåretrøje var med på weekend, og jeg nåede en hel række får. Fredag tog jeg afsted på tøsetur med 2 veninder - Dorte og Jytte. Vi havde lejet sommerhus ved Norsminde Strand. Skønt, skønt områder, og med det fantastiske vejr var der god grund til at gå ture i området.

Jeg havde lavet mad til fredag (Chili Con Carne og rødbedesalat med æbler, valnødder og fetaost) og havde dej med, så vi kunne få friskebagte valnøddeboller fredag aften og friskbagte morgenboller både lørdag og søndag. Jytte og Dorte sørgede for god vin, øl, ost, chokolade, the osv. Der manglede kort sagt ikke noget!


Lørdag var på strøgtur i Odder. Strøget var ikke så stort, men dankortet blev anvendt ganske grundigt i diverse tøjbutikker. Bagefter spiste vi frokost på Frk. Møllers Mølleri. Det kan absolut anbefales. Hyggelige omgivelser, god betjening og rigtig dejlig mad.


Bageriet - med masser af skønne kager. Vi købt hverken brød eller kager for vi skulle jo ind og spise frokost.


Derimod købte jeg 1 kg hele durumkerner, 1 kg speltkerner og 1 kg 4 kornsflager. Durumkernerne blev afprøvet i går. De er rigtig dejlige i boller. Og 1 dl 4 kornsflagerne blev kogt til en lille portion grød med rosiner til morgenmad i morges. Det smagte rigtig godt.


På tur langs stranden vej Ajstrup med udsigt til Mols, Samsø og Tunø.


Jo - det var en dejlig weekend.

Lise var på camping hele weekenden med en veninde, så mand og søn var alene hjemme. Jørgen benyttede lejligheden til at lave stegt kalvelever. Jeg er så glad for at jeg ikke var hjemme :-)

Sunday, April 5, 2015

Dirty Dancing i Tivolis koncertsal - og en smule strik

Lise og jeg har været i Tivolis koncertsal i København for at se "Dirty Dancing". Jeg købte billetterne for over 1 år siden. Sad en formiddag og ledte efter 4 billetter. Først siger sønnen, at han altså ikke behøver at komme med, og derefter siger manden det samme! OK - så 2 billetter. Det var også næsten umuligt at finde 4 nogenlund gode pladser ved siden af hinanden.


Torsdag eftermiddag "fladede Lise og jeg ud" på sofaen, og så DVD'en med Patrick Swayze og Jennifer Gray. Det var absolut et hit for Lise, og dvd'en er nu forsvundet ind på hendes værelse.......

Fredag morgen kørte manden, Lise og jeg til Brøndby Strand, hvor gode venner serverede frokost. Derefter en lang gåtur ved stranden, og så gjorde Lise og jeg os klar til aftenens oplevelse. En hurtig togtur fra Brøndby Strand til Københavns Hovedbanegård. Tivoli var åben, og vi tilbragte et par timer med at gå rundt, og Lise prøvede et par forlystelser. Og så til Musical i Tivolis koncertsal. Der var rigtig mange "par" til forestillingen, selv om det mest var det feminine køn, der hørtes, da Silas smed trøjen. Altså hvor en dejlig aften!


Når der strikkes, strikkes der en smule på "Sort Is" (AD model fra bogen Grønland). I går aftes blev det til 3 forsigtige pinde......


Det føltes rigtig meget som forår, da vi kørte mod København med blå himmel. Turen over broen i sådant er vejr er meget flot! Det ser ud til at det gode vejr fortsætter.

Lise: "Mor - hvordan kan jeg se forestillingen igen?"
Gitte: "Det kan du ikke - det er et teaterstykke"
Lise: "Jamen - ligger den ikke snart på Netflix eller sådan noget?"

Der måtte jeg desværre skuffe hende......

Thursday, April 2, 2015

Sort blondenederdel og en fortsat strikkepause

Nederdelen blev slet ikke som jeg havde planlagt. Jeg købte den dyreste og flotteste blonde hos CityStoffer - 1,2 m til kr. 179 per meter, men - da jeg først havde overlocket sømmene og tråden flere steder slet ikke fik fat på grund af hullerne i blonden, blev jeg enig med mig selv om, at i det stof ville jeg ALDRIG få en lynlås til at sidde pænt.

Jeg havde planlagt indsnit for og bag, skjult lynlås og fin satinkant i tajlen. Istedet blev det til en nederdel syet af 2 "pølser" og sat sammen med elastiklinning. Stoffets naturlige kant er blevet "genbrugt" for neden.


Jeg tror ikke det er så tosset, jeg skal bare lige vænne mig til at resultatet ikke er det samme som målet! Om ikke andet var det et meget hurtigt projekt! 1½ time fra start til slut.


Bagefter var jeg i Stof2000 for at klage over fejlene i stoffet købt til den sorte kjole. Jeg kunne enten levere hele kjolen tilbage og vælge et nyt stykke stof, eller beholde kjolen og få 50% på et andet stykke stof. Jeg valgte de 50%, for jeg bruger jo kjolen, selv om jeg godt ved der er en fejl på ryggen. Det blev til et stykke blomsteret stof. Da jeg kom hjem var jeg lidt i tvivl om jeg var "rigtig klog" - for blomster er egentlig ikke mig, men nu bliver der lavet en enkel sommerbluse ud af det....


Med hjem kom også Tilly Walnes nye bog "Kærlighed ved første sting". Tilly fortæller i bogen om hvordan hun gik fra at købe stangtøj til selv at kreere. Og så er der syanvisninger og mønster til nederdel, bluse, kjoler m.v. En rigtig fin bog. Lise kastede et blik på forsiden, og erklærede at det var da godt nok en smart nederdel, så mon ikke også der kan komme modeller til datteren ud af bogen. Tilly har bloggen "Tilly and the buttons" og der kan man se hendes modeller i forskelligt stof på forskellige modeller af forskellig størrelse. God inspiration og en hyggelig blog.

Jeg strikke stadig ikke. Jeg tør ikke! Fredag eftermiddag på arbejde kunne jeg ikke engang skrive på PC'en uden det gjorde ondt i armen. En gang massage hjalp rigtig meget, men - jeg holder Påskefri for strikketøj. Det passer mig absolut ikke, og det er det første jeg tænker om morgenen "Æv - jeg kan ikke strikke". Faktisk er det MEGA frustrerende.... og jeg bliver rastløs! Godt at jeg kan sy.....


Jeg har ellers købt et nyt mønster til en Fåretrøje og glædede mig til at gå igang. Jeg kastede et blik på trøjen, og noget af garnlageret faldt på plads :-) Jeg har flot mørk orange tynd Geilsk uld, en sort rest Isager Tvinni fra Læsøcardiganen og så har jeg brunt Junik, som jeg har fået i gave af Lene for et godt stykke tid siden. Det eneste jeg mangler er noget råhvidt uld, men jeg venter lidt med indkøbet, så jeg ikke bliver fristet alt for meget til at fatte pindene.


Garnstaffet - det er sørme, det er snart - det er i juni! Huske at sætte kryds i kalenderen. Min lørdag er ihvertfald reserveret.