Thursday, May 28, 2015

Terrassestrik

Der var træf hos mig i søndags, og i det mest pragtfulde solskin. Så meget at jeg havde 2 skoldede arme og røde pletter/striber hvor solen havde skinnet igennem min sommerbluse. Virkelig nydeligt. Vi savnede Helle og Dorte - men resten var der til en ordentlig gang strik og hygge. Dog har jeg fået udraderet Birgitte på billedet. Kun en støvle er kommet med.


Hun kan ses på billederne hos Tine.

Jeg strikkede på et "fåre-ærme". Jeg har faktisk 2 færdige ærmer - bare til hver sin trøje. Lige nedenunder ses fåretrøjen. Første ærme er klar til at blive strikket med.


Lynlåsen til sidestykket er indkøbt. Maskerne der er for meget i bredden klippes af og istedet indsættes lynlåsen.


Sort is - også med første ærme klar til at blive strikket med:


Engang imellem synes jeg det er rigtig træls, at det er nødvendigt med 2 ærmer :-)

Hold da op hvor var jeg træt mandag, men på en eller anden måde endte det med en hel (dejlig) dag i haven, og bedene ser nu ganske fine ud, ligesom der også er renset ukrudt væk mellem fliserne i baghaven. Tirsdag - min fridag - blev en rigtig "flad ud dag" med en god bog, strikketøj og French Open!

Tusind tak for alle kommentarerne til mine prikkede beklædningsstykker :-)

Sunday, May 24, 2015

Bukser og bluse på, surprise og strikketræf.....

Blusen til Cowboybukser - på arbejde i fredags:


 Og bukserne til en blondebluse og en cardigan til Jørgen surprisefest i går.


Faktaboks vedr. bluse og bukser findes her.

Jeg tog fusen på Jørgen i går. Jeg havde inviteret hans venner til herresurprisefødselsdagsbrunch. Og han havde virkelig ingen anelse! De kom kl. 10 i samlet flok, og Jørgen havde en dejlig dag. Jeg havde fortalt ham at et vennepar kom til brunch. Han havde godt nok undret sig lidt over mængderne af mad - men jeg sagde at jeg også kunne bruge noget når Strikkesøstrene kom til træf om søndag - og så tænkte han ikke mere over det - på trods af at indkøbene indholdt rullepølse, fedtegrever og gammel dansk :-) En af vores venner hentede kagemanden på vejen. Det var simpelthen så sjovt at følge hans reaktion fra total forvirring over alle de mænd der stod på fortrappen - til at det ligesom gik op for ham hvad der foregik.


- Lige om lidt er der ryk ind igen. Salaten står på bordet. Der er 2 tærter i ovnen. Og der er dej klar til at bage chokoladeboller med sukker på. Jeg glæder mig til en dejlig strikkesøndag. Jeg gik faktisk lidt i panik sidste weekend, for Mariann sendte en mail om at hun godt kunne komme til strik lørdag. HJÆLP! Havde jeg inviteret både til strik og til herrebrunch lørdag? Nix - et tjek i kalenderen og diverse mails viste at jeg havde tjek på det. Mændene om lørdagen og kvinderne om søndagen.


I morgen? Der skal jeg bare slappe af :-) Og så har jeg en fridag på tirsdag. Dejligt.

Nåh - ja. Udsigten fra Bella Sky 20. etage - overnatning fra mandag til tirsdag. Jeg var nærmest skrækslagen, da jeg skulle tage billedet. Bare til info, så er det ikke muligt at åbne vinduet, der går fra gulv til loft.


Sunday, May 17, 2015

Bubbly bukser og bluse - done!

Mit sæt er syet - om det bliver anvendt som sæt eller enkeltdele vides endnu ikke.


Faktaboks: Bukserne er syet efter et Gitte-tilpasset snitmønster fra Onion no. 4028. Str. 40 over hoften, str. 38 i taljen og 8 cm+ i længden. Derudover har jeg tilføjet indsnit for og bag. Samtidig er de lige så løse, at jeg stadig kan trække dem op over hoften uden lynlås. Blusemønsteret er et gratismønster fra CityStoffer.
Stof fra Citystoffer.


Det var den søndag :-) Nu kommer der et par dage i København.

Bubbly bukser

Egentlig er stoffet købt ind til en kjole - men - torsdag fik jeg den idé at det kunne blive til festlige sommerbukser. Desværre var der ikke stof nok. Jeg måtte ind forbi CityStoffer og fik bytter (mod lidt ekstra kroner) mit stykke ud til et noget længere. God service er der nok af hos Mariann.


Faktisk blev det til et par lidt dyre bukser, eftersom stoffet koster 299 kr. meteren og kun er 1,2 meter bredt. Men - jeg kunne have en bluse ved siden at bukserne, så nu kommer der både bluse og bukser ud af det. Jeg tror ikke jeg er modig nok til at have sættet på - både bluse og bukser på samme tid - selv om det er moderne. Vi får se.

Ellers forestiller jeg mig et sæt med min Katharine Hepburn Cardigan og keramik øreringene fra Birthe Sahl.


Lige nu sidder jeg og syer, og min drøm om et par smarte sommerbukser er stadig intakt. Det er jo ikke altid at resultatet bliver som man forestiller sig.

Kom til at tænke på denne sang - Colbie Caillat med "Bubbly" - en af mine ynglings. Passer godt til bukserne :-)


Der er gang i haven og jeg har lavet den første portion rabarberkompot. Smager super godt til skyer og til Jørgens lidt for stærke (efter min smag) ost.

Monday, May 11, 2015

Gourmet ophold hos Strikkeheksen

Som en ekstra fødselsdagsgave fra Lene fik jeg et gourmet ophold hos Casa del Klitgaard og Windfeld til lørdag d. 9. maj med middag, vin, overnatning og et besøg på Saltum Uldfestival. Jeg har glædet mig rigtig meget, og det blev som forventet en skøn weekend.


"Advarsler" om dejlig mad startede allerede på togturen, hvor Lene sendte sms'er med billeder af hjemmebagte kanelsnegle a la Claus Meyer - uhmmm. Jeg blev hentet i Aalborg, og så kørte vi til Saltum. Vejret var ikke specielt godt, men vi var udstyret med paraplyer og dermed basta. Lenes stormsikre paraply var nok en kende bedre end min. Jeg var nødt til at holde paraplyen med den ene hånd og holde fast i kanten af den med den anden, med det resultat at regnen silede ned i ærmet på min jakke. Det var et tilløbsstykke i teltene - sikkert også på grund af vejret. Jeg havde planer om garn fra Charlotte Tøndering og fra Hanne Falkenberg, men at udvælge farver midt i mylderet af mennesker kunne jeg ikke overskue (og begge dele kan købes i Århus). Så - jeg købte stjerneøreringe hos Birthe Sahl. Vi spiste frokost i bilen - hjemmelavede sandwich og vand samt kanelsnegle og dejlig varm kaffe.


Derefter en tur mere i teltene. Vi besluttede dog hurtigt at nu var det tid til at køre mod Gug og Garnudsalg. Der tilbragte vi lidt tid med at snakke med Liselotte og handle garn. Hvem vi ellers mødte kan du læse om her.


Eftermiddagen sluttede hjemme hos Lene i sofaerne med afslappende strikketid. Imens vi sad i sofaen, tryllede Lenes mand, Torben, den lækreste 3 retters menu frem - her er hovedretten: Saltimbocca, Risotto med safran og salat. Dertil en dejlig hvidvin. Desserten blev indtaget efter Downtown Abby i sofaen (Tiramisu).


Lene blogger jo stort set kun om færdige projekter - men her er et lille afslørende billede af nogle af de spændende ting, der strikkes og hækles på. Jeg glæder mig rigtig meget til at se mere til den røde kjole...... - og måske forsøger jeg mig selv ud i hæklingens kunst!


Søndag formiddag var til mere strik og afslapning inden Lene afleverede mig ved toget i Aalborg incl. et stykke kanelsnegl, som blev min frokost. Jeg glæder mig til næste år :-)

PS: Jeg tror ikke at paraplyen overlevede.........

Friday, May 8, 2015

Får med lynlås?

Min fåretrøjer ender med en lynlås. Selv om jeg havde 24 masker mindre end i opskriften var trøjen stadig alt, alt for bred, så jeg har sat 24 masker mere på hold! Jeg var helt deprimeret ved tanken om at skulle trævle op, og kom så istedet på den idé at jeg klipper de overskydende får i siden af og monterer en kort lynlås. Det er selvfølgelig ikke helt optimalt men en bedre løsning end ingen fåretrøje.


Stykket der skal klippes af:


- Og sådan som den forhåbentlig kommer til at se ud bagefter med lynlås i siden.


Det har været en travl uge med en 3 dages konference i København. Det har været dage fyldt med god arbejdsmæssig inspiration, og jeg har fået mange gode idéer som jeg skal have igangsat "hjemme på pinden". En kundemiddag blev det også til hos Brdr. Prices restaurant i København (det var mig der var kunden). Dejligt sted - meget hyggeligt og god mad.



Jeg kom hjem torsdag aften og er faktisk ikke helt frisk. Konferencerum med megen airkondition (koldt) og et varmt hotelværelse er ikke en god kombination. Min stemme lyder lidt rusten. Jeg har nu ikke tid til at være syg før på torsdag. I morgen tidlig tager jeg til Aalborg, hvor Lene henter mig. Selvfølgelig har de meldt regnvejr. Der er tradition for "mindre godt vejr" når Lene og jeg skal til Saltum :-) - men! Det skal ikke hindre os.

Saturday, May 2, 2015

Færdig fiskekutter og SAMBA!

Jeg tog mig sammen - strikkede min Fiskekutter færdig og er ganske godt tilfreds. Jeg synes de 2 blå farver og den røde farve matcher hinanden ganske godt, og keramikknapperne fra Birthe Sahl er prikken over i'et. Det er altså de smukkeste knapper der findes.


Fakta: Model Fiskekutter fra Annette Danielsens bog "Grønland" (selv om jeg nu næsten kun tænker på den som svenskertrøjen på grund af Lenes indlæg. Lidt lige som denne trøje, som blev omdøbt fra Sommer i Tokyo til Sommer i Tyrol.......) Øh langt ude - tilbage til fakta! Min version er strikket af Knold købt hos Garnudsalg (de 2 blå farver) og en rest rød uld/silke fra denne cardigan.
Et hit? Det tror jeg. Den passer rigtig godt til min blå cowboy kjole og også til et par cowboybukser. Faconen på cardiganen er rigtig god.

Strikke den igen? Aldrig i livet. Jeg har ikke tal på alle de gange, jeg var nødt til at lade en maske løbe ned fordi jeg havde strikket ret hvor der skulle strikkes vrang og omvendt! Det er absolut ikke Annettes opskrift der er noget i vejen med - den er helt perfekt! Nix - det er mig, der ikke kan finde ud af, at jeg på en pind skal strikke 3 ret/2 vrang og 3 vrang/2 ret på næste - for ikke at tale om alle variationerne ved indtagningerne til taljen. Sjovt nok er det svære for mig end at strikke får med 2 farver :-)


Jeg har været lidt dum - jeg har syet knapperne i uden at vaske trøjen først, men det løser jeg ved at putte trøjen i et dynebetræk, og så vaske trøjen i vaskemaskine på uldprogram. Knold-garnet lugter kraftigt at spindeuld, så den skal i vaskemaskinen.


Tirsdag var jeg i biografen og se SAMBA. Hovedrolleindehaveren er Omar Sy, som jeg sidste så i "De Urørlige". Det er en rigtig god film, så hvis du ikke ved hvad du skal lave i eftermiddag, så smut lige en tur i biografen :-)


Min tur til Lene, Aalborg og Saltum Uldfestival nærmer sig. Togbillet er bestilt. Jeg glæder mig rigtig meget. Heldigvis kan jeg strikke igen. Jeg forsøger dog at holde måde, og virkelig nyde strikketøjet i hænderne, for der er ikke noget mere frustrerende end ikke at kunne strikke! Egentlig er det rart at sænke tempoet. Ofte handler det om bare at blive færdig, og komme igang med næste projekt. Sådan er det ikke her lige nu, der nydes - maske for maske.