Saturday, August 29, 2015

Kirken i Todbjerg var fyldt med strik

Det var en helt særlig omgivelser, der blev anvendt til at vise de mange nye strikkemodeller frem fra Annette Danielsen og Susie Haumanns nye bøger - nemlig kirken i Todbjerg. Jeg synes det var en fantastik idé - både udstillingen i kirkerummet og Strik i Todbjerg.


Vi startede i Annettes hus, hvor vi indkøbt nye strikkebøger. Begge mine indkøb var Annettes nyudgivelser. Utroligt hvor hun får al den inspiration fra. Blomsterstrik er sådan en smuk bog, og vævestrik indeholder nogle spændende modeller.

Mine favoritter lige nu - Især Høstanemone er jeg faldet for. Mon ikke der sker et eller andet konkret med garn og pinde i løbet af efteråret:


Derefter besøgte vi Todbjerg Kirke hvor alle modellerne var udstillet.


Modellerne (altså strikmodellerne) nærstuderes.


Vi var i forsamlingshuset, hvor der var fyldt med strikkeinteresserede kvinder. Ja - så mange at vi hurtigt fortrak udenfor, hvor vi kunne drikke kaffe og spise hindbærsnitter med hvid chokolade - uhmmm.


Midt i det hele var der også en "hemmelig udstilling" - med modeller, der udkommer i bogform i 2016.
Til sidste endte vi i Annettes have, hvor der var gjort god plads til strik og hygge incl. lidt mad og drikke. Her Mariann og Berit:



Udenfor teltet var der en smuk staude. Mariann fortalte mig navnet, som jeg allerede har glemt. Sådan en kunne jeg godt tænke mig i vores have:


Teltstrik og hygge:


Mariann, Birgitte, Berit og jeg havde en dejlig dag.

Tuesday, August 25, 2015

Alt i blåt - himmel og hav, strik og taske

Mørkeblåt er blevet en af mine favoritfarver. Et godt klassisk alternativ til sort. Det afspejler sig lidt i strikkeaktiviteterne for tiden. Når jeg ikke strikker på min kjole (nederdelen er nu syet sammen, og jeg strikker top), så strikker jeg på en blå bluse med hvide bobler. Det blev også den der kom med på weekend, da kjolen fylder for meget. Vi var i sommerhus på Tunø og havde en dejlig weekend.


Vi havde bryllupsdag, og jeg blev begavet med en buket blomster - her fotograferet sammen med mit blå strikketøj med råhvide bobler. En selvkomponeret sweater-sag, som skal bruges sammen med en mørkeblå nederdel og strømper til sorte støvler/sko.


Buketten fik jeg dog af min dejlige veninde Ditte (sommerhusejeren), der synes det skulle fejres. Af manden har jeg fået en ny taske (stod lige og manglede en blå). Den har en dejlig størrelse. Jeg er ikke så meget til små tasker. Der skal altid være plads til en god bog og strikketøj - måske også en strikkebog, næsten uanset hvor man skal hen. Jeg er vild med den.


At vi så også var omgivet af blåt hav gjorde ikke weekenden ringere. Det er dejligt afstressende at komme til Tunø. Der er ingen biler og hovedaktiviteterne er lange gåture, dejlig mad og drikke. Vejret var perfekt - solen skinnede fra en skyfri himmel. Lørdag aften da vi sad og spiste i haven kunne vi pludselig se et stort krydstogtskib på vej forbi Tunø. Lise og jeg skyndte os ned til vandkanten. Et flot syn i aftenskumringen.


Lise og Bastian ville gerne med på weekend, men Søren - han blev hjemme og passede hus. Sådan er det vel med de store børn. Bastian bliver til gengæld altid overivrig når vi pakker. Han er så bange for at blive efterladt.


Sunday, August 16, 2015

Sommerprikker samt Blomster og Blade

Jeg fik et gavekort i 50 års fødselsdagsgave fra min kollegaer til Tind Textil og Kunst. I går fik gavekortet ben at gå på. Jørgen og jeg kørte til Søndervig. Jeg havde gjort et grundigt forarbejde, så jeg vidste nøjagtig hvad jeg ville bruge gavekortet på, og det skulle være noget som jeg ikke bare kunne tage ind til Århus og købe.

Derfor blev det garn og opskrift til 2 Karen Noe modeller:


”Sommerprikker” strikket i en tråd Rustik Natur (Bomuld/Silke) og en tråd tynd merc. bomuld. Bomulden have Tind ikke, den er bestilt hjem fra Karen Noe.
Jeg synes det er en fantastisk smuk bluse, og jeg kan næsten ikke vente med at komme i gang, men jeg må helst ikke slå op før jeg er færdig med min hæklede og strikkede kjole….


”Blomster og Blade” strikket i Linea Hør. Den fandt jeg faktisk først i min søgning på nettet, og blev ret forelsket i det fine mønster. Her var det farvevalget der tog mest tid. Der var mange flotte mørke farver, men hvis garnet blev for mørkt ville mønsteret ikke blive særlig synligt, og det synes jeg ville være synd. Derfor blev det denne vin/rustrøde farve, der kom med hjem.


Tind Textil og Kunst er jo en ualmindelig dejlig butik at komme ind i - og garnudvalget! Det er så lækkert! Jeg husker med fryd tilbage på den weekend vi tilbragte der, med udsigt ud over havet.

Jeg havde kigget på flere Design Klub modeller inden jeg tog af sted, men blev enig med mig selv om at jeg har nok tyndt uld på lager. Samtidig har hedeturene gjort sit indtog igen - heldigvis mest om aftenen. Men det sker at ”det indvendige oliefyr” i løbet af 2 sekunder skrues op til 100 grader når jeg er på arbejde, og så er uld altså IKKE at foretrække. Disse 2 bluser vil være rigtig fine til vinter sammen med sort habitjakke og bukser.

Da jeg var i midten af 30’erne sad jeg på kontor med en kvinde som var kommet i overgangsalderen, og hun slog vinduerne op i tide og utide og viftede med armene. Jeg synes det var lidt morsomt, og tænkte at det skete da godt nok aldrig for mig. Nu forstår jeg hende fuldt ud!

Efter Tind kørte vil til Vestkystens GårdbutikDet var her vi fik skøn frokost fra, da jeg for et par år siden var på kursus i Tind, og vi var også på besøg i butikken dengang i stiv kuling og med snestorm på vej. Jørgen og jeg kørte ind forbi, og sad udenfor og fik serveret lækkert brød med Vesterhavsost, æble/hyldeblomst juice og kaffe.


Jeg frøs mine bare ben, og meddelte at jeg havde grisehud på benene. 
Jørgen spurgte om ikke jeg mente GÅSEhud..... - og det gjorde jeg jo nok.


Vejret her til morgen var betydelig bedre, end det vejr vi kørte afsted i lørdag morgen. Det stod ned i stænger. Jeg havde ellers forestillet mig morgenmad i vejkanten med madkurv. Det blev til et stykke brød med ost i bilen. Og så lykkedes det mig i øvrigt at få hældt næsten et helt krus kaffe ud over mig selv, og vi måtte vende om så jeg kunne komme hjem og få tørt tøj på. Samtidig efterlod jeg min pung hjemme, og GPS'en har været til opdatering, så den lå også hjemme. Vi fandt nu det vil skulle, og Jørgen havde pung med, så det gik alt sammen.

Søndag morgen på løbetur omkring søen. Jeg har haft mobiltelefonen med de sidste mange gange for at tage et billede af den hejre, der - før jeg begyndte at tage mobilen med - altid var i søen......


Søndagsmorgenboller - Hele durumkerner fra Frk. Møllers Mølleri, skyer, reven gulerod, lidt olie, salt, økologisk gær, durum mel og almindeligt mel, der har hævet natten over. Nogle af bollerne er "trillet" i en tallerken med solsikkekerne. 


Tuesday, August 11, 2015

Bare tænker på at hækle

Jeg kan sidde på arbejde og glæde mig til at komme hjem og fatte hæklenålen, og så bare stille og roligt hækle derud af. Det går ikke hurtigt, men jeg har nogenlunde styr på det. Jeg synes det er et mareridt at hækle den første pind. Selv om jeg har slået det rigtig antal luftmasker op - ja så passer det ALDRIG til sidst. Jeg har valgt at sige "PYT", og så hænger der en lille snip til overs i den ene side......... i det mindste er jeg konsekvent.


Hvis jeg skal hækle/strikke kjolen fra Nordiske Masker 2 færdig til Fanø Strikkefestival, bliver jeg nødt til at være fokuseret, og sjovt nok, så har jeg mange andre idéer i hovedet :-) Jeg forsøger at undertrykke dem, og hækler på skørtedel nr. 2. Efterfølgende skal de syes sammen, og så skal der strikkes top og ærmer.

Ungerne er startet i skole. Søren er startet i 10. klasse på N. Kochs Skole i Århus, og Lise har sørme også flyttet skole - til den afdeling, der huser de store klasser fra 6.-10. klasse. Begge har glædet sig SÅ meget til at komme igang, og det er jo dejligt. Den følelse skal nok bliver normaliseret i løbet af de næste par uger.

Lise kom hjem fra sommerferie hos kusine Julie i lørdags, og hun havde haft en fantastisk uge. Både fordi hun og kusinen er "pot og pande", og så fordi de var i sommerhus med swimmingpool i et pragtfuldt sommervejr. Det er et fuldstændig rent barn jeg har fået hjem. Der er ingen "skidt i krogene". De var 4 børn i sommerhuset - 2 drenge (fætter Mikkel + kammerat), Julie og Lise samt min svigerinde. Og de har hygget sammen alle 4.


Jeg sad på arbejde i sidste uge i varmen og fik sms'er fra Lise om pool, badeland, sol og sommer..... Jeg havde slet ikke lyst til at sidde på et meget varmt kontor!


Egentlig er det lidt sjovt at tøserne er så tætte, for jeg er ikke vokset op sammen med min halvbror. Min mor blev gravid, og troede hun skulle giftes. Det skulle han (min far) også - men med en anden. Jeg var 16 år og Johnni 8 år før vi så hinanden første gang. Der er kun 6 måneder imellem pigerne. De "klikkede" omkring de 4 år og har hængt sammen siden. Skype er helt fantastisk når man ikke bor i samme by.

Efterhånden spørger jeg altid Lise og Søren om vi er "alene" når jeg kom ind på værelserne - og især hvis jeg skal skælde ud.....Man kunne jo risikere at komme ud på Skype.

Friday, August 7, 2015

Tilbehørsløvfaldssjalspulsvarmere

Jeg trængte til et lille hurtigt projekt. Det blev til et par Helga Isager "Ginger" i resterne af garnet fra Løvfaldssjalet. Jeg havde ikke mere at den røde og lilla, men resten af farverne indgår i pulsvarmerne. Skift af farve efter hver fjerde pind med strikkehæftning.


Farverne er ikke helt rigtigt gengivet. De er mørkere/varmere i virkeligheden.

Sjalet fyldt med nåle på bagsiden. Jeg købte en masse "strikkenåle" for flere år siden i Netto, og har også fået nogle rigtig fine nogle af Lene i gave. De er ALLE i brug. Nu skal det bare blive en anelse køligere om aftenen, så jeg kan komme igang med at montere kanter. Det er simpelthen for varmt at side med det store sjal lige nu.


Boller - jeg har morgenbrødstjansen til arbejde i dag, så jeg har været oppe tidligt. Valnøddeboller og durumboller med forskellige korn på.


God arbejdslyst til jer derude der ikke stadig har sommerferie.

Saturday, August 1, 2015

700 masker og morgentur med brunch

Jeg strikker omgange på knap 700 masker. Det går hurtigere end jeg havde regnet med. Det er måske også gået lidt ud over nattesøvnen et par gange i denne uge, for jeg skulle liiigggeeee strikke en pind mere, og en pind mere - på 700 masker. Det tager faktisk tid. Jeg mangler 2,5 pind - så kan jeg lukke maskerne af og gå igang med montering. Uha - jeg glæder mig til det færdige sjal.

Fredag:


Onsdag:


Tirsdag:

Søndag:

Bastian og jeg var på en af vores sædvanlige morgenture i dag, og var igen forbi hundeskoven. I dag var der selskab af en anden hund, og så ville Bastian gerne med rundt på den lange tur istedet for at tage genvejen til udgangen. På halvvejen mødte vi 2 hunde mere, det var ren fest. Til og med havde den ene hunde-ejer smidt hundemad ud i området, da hendes hund ikke spiste så meget derhjemme. Jeg kunne glemme alt om at få Bastian med. De andre hunde-ejere, der stod med morgenkaffe med mere, sagde at jeg bare kunne lade ham blive og løbe en runde. Det gjorde jeg og Bastian blev til brunch. Efterfølgende - da der ikke var mere mad - ville han gerne med hjem, og var godt tilfreds med livet og klar til en formiddagslur ved siden af mig der sled med mavebøjninger og rygøvelser. Det påvirkede ham ikke sønderligt.