Friday, September 25, 2015

Fanø med strik og strikkere

Det er weekend igen. Denne knap så indholdsrig som den sidste hvor turen gik til Fanø. Jeg er "en smule" ophængt på arbejde lige p.t. så jeg undskylder for manglende kommentarer og blogopdateringer, men - et Fanø indlæg - det skal der til. 4 strikkende kvinder drog afsted - og der kom også 4 hjem. Ind imellem blev det til en strøg-, telt-, Sønderho- og campingtur.

Det var anderledes en tidligere i og med at et meget stort telt i Nordby var omdrejningspunktet for Christel Seyfarths strikkefestival. Vi kom lørdag formiddag, og teltet var propfyldt med mennesker. Jeg vidste, at jeg skulle besøge Birthe Sahl, for hendes dejlige knapper måtte jeg lige have nogle med hjem af, og også lidt flere stjerneørering.


Et lille del af alle Birthes knapper - og faktisk med en "Ormegraverpigens Nattrøje" ovenpå (se mere nedenfor).

Mine knapper:


Helle, Berit, Birgitte og jeg blev dog hurtigt enige om, at der var alt for varmt i teltet og køen til mad og drikke var meget lang. Så - vi begav os ud i byen for at få noget at spise. Der var fyldt op alle steder. Til sidste endte vi på Jimmys køkken. Udefra så det ikke ud af noget særligt, men vi fik de lækreste hjemmebagte kæmpe Durumruller og Pitaer med frisk salat til ingen penge. Skønt at blive så positivt overrasket.


Efter frokosten tjekkede vi ind i campinghytte no. 9 på Feldberg Camping. Vi fik et mindre chock, for den første hytte no. 9 vi stødte på så absolut ikke ud til at kunne rumme 4 personer! Heldigvis var der en hytte mere med no. 9 på - den var bedre :-)


Derefter gik turen til Sønderho. Lene og hendes "hold", som vi mødte ganske kort lige da vi ankom, havde fortalt os, at der - i modsætning til hvad der stod i programmet fra Christel Seyfarth - også var aktiviteter der. En skam at man ikke gør fælles front på hele øen, når Strikkefestivalen nu trækker så mange mennesker til!


Vi besøgte den gamle skole, forsamlingshuset og Uldstedet. Sønderho er en skøn idyllisk lille by, som er et besøg værd uanset om der er strik eller ej. Karen Noe stod i den gamle skole, og her købe jeg en strikkebog med en fin sommerbluse, og garnet til den blev købt i forsamlingshuset.


Om aftenen nåede vi at besøg Tine og hendes "værelseskammerater" inden de tog til festaften. Vores festaften foregik i "den store no. 9" hvor Birgitte kokkererede. Menuen stod på hjemmelavet suppe med lækkert brød og hjemmelavede chokolader. Jeg kunne trille i seng. Berit og Helle havde en App, der viste at vi havde gået 7,5 km om lørdagen - ikke så dårligt - det burde hjælpe lidt......

Søndag var vi igen forbi teltet. Her var det langt mere overskueligt med knap så mange mennesker. Derefter gik turen ned til færgen og hjemad igen.

Der var mange som kommenterede mit sjal - tusind tak for de pæne ord. Jeg fik fortalt til alle at designeren var Bodil Munk.


Inspirationen kom løbende. Lørdag formiddag var vi i Christel Seyfarths butik og i butikken var der mange udgaver af "Ormegraverpigens Nattrøje" (der var også mange der havde den på til strikkefestivallen) - flere af dem med Birthe Sahl knapper i flere farver. PLING sagde det - og garnet hjemme på hylderne faldt på plads i Ormegraverpigens Nattrøje. Jeg har været på biblioteket og lånt bogen. Der står at der skal bruges 250 gr. bundfarve (tjek - helt mørk turkis!) og 200 gr. mønsterfarve. JEG HAR KUN 150 gr. orange. Er der nogen derude i blogland, som har strikket trøjen? Jeg vil strikke en str. small, og kunne godt bruge lidt erfaringer med garnmængder.

En Birthe Sahl knap mere - som måske skal på halskanten på min blå trøje med hvide bobler.


Julegaven til mig selv - måske. Garnkit til denne fra Nordisk Masker. Jeg blev helt forelsket :-) Den findes ikke med guld på hjemmesiden endnu, men den skulle snart være der..... Bundfarven er dog ikke god til mig - måske omvendt?


Lene, Mona og Lilly havde været til foredrag med Christine Feldthaus fredag aften. Jeg er vild med hende. Måske kommer hun også næste år, og så køber jeg en billet :-)

Tuesday, September 15, 2015

Hvis du ser en med vildt hår og et Løvfaldssjal -

på Fanø - så er det mig! Jeg er færdig med både Løvfaldssjalet og kjolen. De sidste 3 aftener har jeg siddet med hovedet bøjet og monteret. Og hvor er jeg glad for resultaterne.


Faktaboks nr. 1: Først Løvfaldssjalet. Det var en fødselsdagsgave fra Strikkesøstrene - et kit fra Madam Munk - Bodil, og jeg har fulgt opskriften fuldstændigt. I efteråret sidste år var jeg på kursus hos Bodil, så jeg var godt forberedt. Sjalet er strikket på rundpind, og er efterfølgende blevet syet på symaskine inden jeg klippede det op. Den øverste kant strikkes på i forlængelse af bladmønsteret, og efter klip er kanten på spidsen/siderne strikket på.


Nu anbefaler Bodil at strikke hele kanten på én gang - og det vil jeg også gøre, når jeg engang igen skal strikke et sjal. For nøj hvor var det altså svært at montere spidserne og sy kanterne pænt sammen. Jeg er ikke helt tilfreds, men det er som det er, og hvis jeg kigger på sjalet i sin helhed, så er jeg bare SÅ GLAD! Det var en dejlig fødselsdagsgave. Jeg har en smule garn til overs - men ikke meget - Også fordi der gik 50 gr. til et par pulsvarmere.


Faktaboks nr. 2: Kjolen fra Nordiske masker 2. Jeg havde lagergarn (fra Irene og en rest tynd uld/cashmere fra Garnudsalg), og startede frisk og frejdigt ud. Det blev dog hurtigt tydeligt, at der ikke var garn nok, så kjolen er strikket i 2 forskellige tynde uldgarner + den tynde følgetråd. Garnet til top og ærmer fik jeg af Lene, da hun var på besøg i sommer. Der er en farveforskel - men jeg synes det går fint, fordi kjolen også er en blanding af hækling og strik. Jeg har nydt at hækle, og det bliver ikke sidste gang jeg gør det!


Størrelsen på nederdelen - jeg har hæklet den absolut største størrelse (large) og har ikke taget ind før jeg var næsten oppe ved taljen. Ellers ville der simpelthen ikke have været plads til min numse!!!
Størrelsen på toppen er strikket i en blanding af str. small og medium. Knapper fra Birthe Sahl, som jeg fandt i gemmerne.


Det er en skøn fornemmelse at have afsluttet 2 forholdsvis store projekter.

Jeg glæder mig sådan til lørdag og søndag på Fanø. Vi (4 stk. tøser - Birgitte, Helle, Berit og jeg) kører afsted lørdag morgen kl. 07.30 - og jeg har lovet at stå for morgenbollerne, så jeg skal tidligt op. Dette - sammen med at jeg altså ikke er ret god til at genkende folk / huske navne gør at det kan være nødvendigt at prikke til mig på Fanø. Jeg håber jeg møder rigtig mange bloggere. Ses vi? Bare kig efter vildt hår (jeg når ikke til frisør) og et Løvfaldssjal.

Sunday, September 6, 2015

Strik 2, slip 1 og hold masken......

- hørt for flere måneder siden i Cafe Hack. Det var åbenbart slogannet i hans svigermors strikkeklub.Synes den var rigtig morsom. Elsker en søndag formiddag med Cafe Hack.

Til kjoleføljetonen. Sylvia forslog, at jeg kunne nøjes med en knap :-), og set i lyst af mine hedeture ville det måske være godt med lidt mulighed for udluftning. Jeg har nu alligevel besluttet, at der skal lidt flere knapper i. Jeg var i både stof- og garnbutik fredag, men fandt ikke noget der passede. Lørdag kom jeg i tanke om at jeg da havde små grå Birthe Sahl knapper liggende! Frem med hæklenålen, få kanten hæklet og trenserne tilpasset knapperne. Her er ærme 1 og knapperne sat til med nåle.


Hortensia og Høstanemoner blomster fint i haven lige nu.


Synes ikke jeg gad løbe en tur her til morgen - har ligget vågen i mange timer. Men eftersom vi ikke var på tur i går morges, var Bastian fuldstændig overbevist om at det var i dag det skete. Han sad klar i gangen da jeg stod op, og brugte den næste halve time til at komme hen til mig, kigge glad og logrende op på mig, og så sætte af i fuld firspring mod fordøren. Efter han havde lavet det nummer 10 gange forbarmede jeg mig over ham, og tog løbesko på....

Nu vil jeg pakke strikketøj, for vi skal mødes hos Helle i Strikkesøstrene i dag, og jeg bliver hentet af Mariann kl. 12.

Thursday, September 3, 2015

Rød sommerbluse med snoninger

Mit sommerstrik, der startede på Kreta, har endelig fået ben at gå på. Der var så lidt montering - bare lidt sammensyning under armene ærmerne og hæftning af et par tråde. Alligevel har det taget mig mere end 1 måned at få det gjort. Men bedre sent end aldrig.


Modellen: Det startede som en "Model Fifi" - en top down model, som jeg har strikket 2 gange før, men planen ændrede sig lidt som strikketøjet skred frem. Jeg fik lyst til at fortsætte med snoningerne hele vejen ned, og er rigtig glad for beslutningen. Jeg synes jeg har fået en enkel sommerbluse ud af det. I det hele taget har jeg lavet mange ændringer i forhold til opskriften. F.eks. har jeg slået masker op til en stor størrelse for at få en større bådudskæring. Den råhvide og den grå Fifi sidder meget tæt til i halsen, og det ville jeg gerne lave om på.

Garn: Halsudskæringen har fået en hæklet kan med fint rødt norsk mohairgarn, som jeg synes giver et ekstra pift.


Resten af blusen er strikket af Drops Muskat. Jeg havde kun 6 nøgler, så at der i det hele taget blev en færdig bluse, skyldes søde Susanne, der pakkede alle de nøgler rødt Muskat hun havde, og sendte dem til mig. Tusind tak - Susanne. Man kan faktisk slet ikke se at det er en blanding af 2 indfarvninger.

- Og så cyklede fruen på arbejde.

Tuesday, September 1, 2015

Preview - Kjolen fra Nordisk Masker 2

Et allerførste kik på kjolen fra Nordiske Masker 2.


Jeg mangler 2 ærmer og at hækle kant rundt omkring halsudskæring. Det er meningen "slidsen" skal knappes med en masse små knapper. Jeg er meget i tvivl om hvilke knapper jeg skal vælge - antik sølv, eller bare en lille grå almindelig knap. Det kræver en tur ind til byen.

Faktisk strikkede jeg slidsen kortere end der stod i opskriften, men jeg synes den ser lang ud. Jeg har prøvet kjolen, og selv om den ser "lidt udringet ud" kan den sagtens nå omkring mig - der mangler bare lige en kant og nogle knapper :-)


Jeg skal på tøsetur på fredag, og kan nok godt snige mig alene ind i en garn/stofbutik, hvis der er andre "almindelige butikker" i nærheden, hvor Dorte og Jytte kan shoppe/ose imens.

I mit sidste indlæg viste jeg et billede af en smuk staude, som Annette Danielsen havde i sin have. Ellen skrev i kommentaren at hun gerne ville tage et stykke med til Fanø - så nu får jeg også blomster med hjem fra Fanø Strikkefestival. Tusind tak - Ellen.