Thursday, December 31, 2015

En forsinket glædelig jul og et godt uldent nytår!

December er gået uden ret meget aktivitet her på bloggen. Der bliver nu strikket igen - mere om det længere nede i indlægget.


Det har været en skøn juleferie med tid til både afslapning, gæster og et par ture ud til gode venner. Hjemme har vi afholdt "Matador maraton" - med Agnes, Laura, Røde og Maude. Noget vi alle 4 kan samles om og hygger med. Vi er kun nået til og med afsnit 12 - så vi kan hygge nytårsdag med et par afsnit mere.




Året 2015 er næsten ved at være slut og vi indleder snart et nyt et af slagsen. Jeg synes at tiden går alt, alt for hurtigt. I år skal Jørgen og jeg til nytårsfest uden børn! Det er første gang siden ungerne kom til. Lise blev afleveret hos kusinen i går, og Søren holder fest herhjemme for 4 mand stærk. Et LAN party - så computerne er i centrum og der er ingen kvindelige deltager. De laver selv hovedret, men får desserten serveret. Jeg har været i gang med en opskrift fra Alt for Damerne: Chokoladekager med nougat- og solbærcreme (20 stk. - 4 til dem og 16 stk. til "voksenfesten").


Lysten til strik kom igen samtidig med at jeg fik juleferie. Der strikkes bl.a. på Bits.


Efter en lidt stresset afslutning på arbejdsåret lå jeg og kunne ikke sove. Og vupti kom der en strikke/hækle idé, hvorefter jeg faldt i søvn og sov dejligt :-) Det beviser bare at uld i metermål er terapi.


Næste år skal der til julen hænge en råhvid fluffy kjole klar. Det er kjolen fra Nordiske Masker 2 - dog med lidt modifikationer. Garn havde jeg nok af - troede jeg. Men da jeg var godt i gang opdagede jeg at silkemohairen kun var 25grams nøgler og jeg skal bruge 200 gram! Jeg købte 4 nøgler til en trøje, og der skal jo mere til en kjole. Jeg har sendt en mail til Garnudsalg om de har noget på lager, da jeg ikke kan finde det på deres hjemmeside. Håbet er lysegrønt (eller råhvidt).  Indtil videre holder jeg pause med hækleriet.


Den anden tråd er noget af det allerførste garn jeg købte hos Garnudsalg, dengang Kenneth var nystartet. En stor cone af noget skønt uld/alpaca, der både er blevet til kjole, trøje og sjaler, og nu regner jeg med at bruge det sidste til endnu en kjole.


En forsinket glæde jul og et godt nytår ønskes i derude i blogland. Jeg glæder mig til mange gode strikkestunder sammen med jer i 2016.

Monday, December 14, 2015

Julestrik på matriklen

Den årlige julefrokost i strikkeklubben - som I år var en julebrunch - blev i dag afholdt hjemme hos mig. Oprindeligt skulle vi mødes kl. 10 - men jeg havde lavet en dobbelt booking med billetter til Snedronningen på Århus Teater. Julebrunchen blev flyttet til kl. 9 - og vi nåede da både morgenmad, strik, pakkespil og lækker kage. Jeg ville så gerne have at de blev lidt længere, men eftersom Lise og jeg skulle være i teateret kl. 15, så ophørte selskab kl. 14. Jeg synes næsten ikke jeg nåede at strikke - (hvilket er generelt lige for tiden! Jeg mangler gnisten).


Tilbage til dagen, der var sammenskudsgilde - jeg skulle bare bage brød. Mariann var desværre nødt til at melde afbud, og stakkels Kristina blev syg, men sørgede alligevel for at levere pandekager og gave til pakkespillet. Derudover kom Birgitte med knækbrød og ost, Dorthe juice, Berit marmelade og Daddelkage, Tine chokolade og Helle yoghurt med æblekompot og müsli.


Klar til pakkespil - Birgitte endte med at blive den store pakkevinder med hele 5 pakker. Til gengæld var Berit så heldig at hun fik "den lede stjerne" med hjem :-)


Dorte var næstbedst med 4.


Da Lise og jeg kom hjem fra teateret havde manden klaret alt oprydning. Dejligt :-)

Når jeg ikke strikke på Ormegravertrøjen, strikker jeg på Bits. Jeg fik et gavekort til Tines fine nye butik i fødselsdagsgave, og det blev omsat til et Bits kit i koksgrå, sort og hvid.