Monday, May 16, 2016

Islandsk Brudesjal og Tara

Jeg havde glædet mig så længe til denne weekend, for fredag og lørdag skulle jeg nemlig på besøg hos Lene. Torsdag synes jeg godt nok at jeg havde det lidt mærkeligt, men fortrængte det. Fredag blev det ikke bedre: gele i knæene, kvalme, ondt i hovedet og halsen....... Jeg forsøgte at holde fanen højt, og klarede mig igennem arbejdsdagen, tog hjem kl. 14 som planlagt. Men - i stedet for at gribe den pakkede kuffert, og tage ned til toget, gik jeg i seng! Æv, æv, æv - jeg havde sådan set frem til inspirerende selskab og friske strikkepust både fra Lene og Saltum Uldfestival. Et besøg hos Garnudsalg var også på dagsordenen. Det eneste der kom ud af den plan er en ubrugt togbillet til Aalborg. 


I stedet krøb jeg sammen i sofaen med masser the, strepsils og hovedpinepiller. Heldigvis var der Netflix, strikketøj, og lørdag eftermidag på DR1 Richard Gere og Debra Winger i Officer og Gentleman. Og så har jeg nogle dejlige unger samt en mand der puslede om mig.


Derfor blev mit Islandske Brudesjal også strikket færdig. Endnu et projekt som har ligget lidt, og ikke krævede så meget arbejde et færdiggøre. Sjalet er strikket i Multifarvet garn fra Uldgaarden. (multifarvet, og multifarvet - garnet er i blå nuancer). Jeg har strikket sjalet på p4. Min første udgave blev strikket på p3,5 som der stod i opskriften, og jeg synes det blev lidt for lille. Dette er blevet noget større og mønsteret er "luftigere". Jeg synes garnets farvespil passer fint til sjalet. Garnmængden: ca. 110 gram.
 

Især første pind er et mareridt at strikke. Og blondekanten på sjalet tager tid, men resultatet er alt besværet værd.


Her er også billeder af Tara, som jeg strikkede færdigt sidste weekend. Tara er et Lene Holme Samsøe tørklæde med blondekant. Et helt anderledes sjal end brudesjalet. Det kræver ikke meget koncentration, på nær lige at der skal styr på ud- og indtagningerne. Blondemønsteret lærer man hurtigt. Det er strikket på p4 i bomuld/alpaca fra Garnudsalg


 Jeg tror jeg bliver rigtig glad for begge sjaler.

Denne uge skulle helst ikke gå "i fisk". Tirsdag har jeg sammen med en veninde billet til Fornuft og Følelse på Århus Teater, og torsdag er vi 3 veninder, der skal "se" en radiooptagelse på Cafe Hack med brunch og det hele!

Sunday, May 8, 2016

Lidt, men godt - tørklæder......

Jeg har i den grad været sendt til tælling - en virus på balancenerven gjorde mig fuldstændig "ukampdygtig". Jeg er ikke svimmel længere - efter 14 dage kan jeg igen vende mig i sengen uden at det hele gynger. Jeg har stadig en muskelforstrækning i brystkassen af at kaste op...... Aldrig i mit liv har jeg været så syg. HÅBER ALDRIG at det sker igen. Det skræmte virkelig livet af mig.


Derfor har det også været så som så med strik for selv den lille bevægelse af strikkepinde har været nok til at sætte gang i kvalmen. Enkelt skulle det også være så jeg fandt et projekt frem der har været hengemt siden 2014 - et KRAKA sjal. Jeg var lidt spændt på om jeg kunne "finde tilbage" til hvilken mønsterpind jeg var kommet til. Det viste sig at være ganske let. Det er et enkelt mønster, der glider let og ubesværet. Kraka er blogget og klar til brug. Jeg er vild med det fnuglette udtryk, som mønsteret giver. Garnet er 100% uld fra Uldgaarden. Det minder meget om Isagers Spinni i kvaliteten.


Det er blogget "lidt ekstra" sådan at det egner sig til at have på som tørklæde frem for sjal.

Derefter slog jeg op til Tara - Et Lene Holme Samsøe tørklæde med blondekant. I skrivende stund er det på vej i vaskemaskinen. Faktaboks og billeder af det færdige tørklæde kommer senere.


Godt søndag - jeg vil ud og nyde den blå himmel i haven.