Saturday, February 11, 2017

Huer, sokker, vanter - alt småt fra pindene og så lige et par helt og næsten færdige bluser

Jeg er hoppet fra de store projekter til de små og jeg hygger mig rigtig meget med det. Overskueligt, overkommeligt, og stort set fra garnlager. Der svinder et nøgle her og der, hist og pist til huer, sokker, vanter m.v. Her er et lille galleri over de seneste 8 ugers strik:

Pulsvarmere - 2 par til mig selv. De er strikke efter Irenes opskrift (dog med færre masker og plus en tommeltot). De gråmelerede er "ekstra lange" til kolde dage, således at fingrene kun lige stikker ud. De sorte er mere almindelige pulsvarmere. De grå er strikket af lager garn (slog 45 masker op på p4) og de sorte er strikket af et nøgle Indiecita som blev til overs fra benvarmerne længere nede sammen med en tråd tynd alpaca (slog 55 masker op på p3,5 - 50 havde været perfekt....):


Pulsvarmere til Fredrik (Sørens kammerat) - Søren fik et par i grå i efteråret, og Fredrik ville gerne have et par i sort: Strikket i dobbelt strømpegarn så de kan holde til "drengebrug". Jeg har brugt 2 nøgler i alt. Og så små babystrømper (Drops mønster) - der er nok til flere par fra samme nøgle. De er til en venindes datter, som skal være mor til foråret.


Benvarmere strikket i dobbelt 100% Alpaca - Indiecita fra Filcolana - jeg har brugt 4 nøgler i alt. Drops mønster dog med noget færre masker:


Min hatteperiode. Jeg strikkede 4 stk. i januar. Den blå er strikket af nyindkøbt garn (incl. kvast) fra Garnkisten. Resten er strikket fra lager:



De 2 blå har været flittigt brugt. Det er en Helga Isager hat - Model Malene fra bogen Room 606, som passer perfekt til alle mine krøller. Jeg kan godt lide at der er en smule "nissehue" i hatten. Den sidder ikke helt tæt til hovedet. Den dobbelt rib gør at den sidder godt fast på hovedet og giver varme ører :-)

Ormegraverpigens nattrøje blev helt færdig i december, og er blevet brugt flittigt. Garn fra Garnudsalg, Garnkisten, Garngaragen m.v. indgår i trøjen, og selvfølgelig knapper fra Birthe Sahl:


Bluse, strikket i det lækrest tynde uld - Prairie fra Cashmere Company købt på Fanø. Blusen hænger på ginen og venter på at jeg tager mig sammen til at montere og strikke hals, men jeg har fået hedeture igen, så uldstrik tæt på kroppen er ikke aktuelt lige p.t.


Fra December: 2 par strømper til Jørgen - klassisk enkel model strikket af lagergarn til julegaver. Til str. 46 går 1 nøgle garn pr. sok = 4 nøgler garn til 2 par:


Alt i alt en periode hvor jeg har fået brugt rigtig meget garn fra lager. Både enkeltnøgler/rester fra projekter, som blev til huer og pulsvarmere. Og så - ikke mindst - har jeg fået taget hul på alt mit sokkergarn. SKØNT!

Jeg fortsætter med småt strik.