Monday, May 28, 2007

En dejlig dag i haven

hvor vi fik bugt med en hel del ukrudt, samt sået og plantet, sluttede vi af med aftensmad i haven. Vi lavede snobrød, og fik augurk, oksespegepølse samt ostestænger. Dertil lidt saftevand og et enkelt glas 2. pinsedag-rødvin. Ihh hvor var det altså hyggeligt. Hverken Jørgen eller jeg har været spejder, så det var lidt svært, altså det med snobrødene. Spurgte min søn hvordan man gør. De laver jo ofte snobrød i SFO'en til diverse arrangementer, men det er færdiglavede "pakker" fra pædagoernes side -"Vi får bare nogle pinde med dej på........", hmmmmmmmm. Nå - ingen sure miner over aftensmaden idag. Skyldes nok manglen på de mange grøntsager. De er ikke sidste gang i sommer af aftensmaden bliver indtaget på den måde. (betød så også at jeg ikke fik syet de 2 par bukser til Lise - men hvad pokker - man bliver i så godt humør af en dag i haven. Var iøvrigt også ude at løbe i morgens. Det er nu lykkes hver weekend i 2 måneder at komme afsted på løbetur. Hurra for det.

Sørens tur.....

har det været længe. Og her er han i hjemmesyet fleecetrøje (som han faktisk ikke rigtig gider at bruge). Ved ikke hvad der er i vejen med den. Han har selv været med til at købe stoffet. Og det var lige det han ønskede sig.... altså indtil den blev syet. Det skal jo set sejt ud - men gør den da ikke det, spørger moderen? Det svarer sønnen ikke rigtig på!

Sunday, May 27, 2007

Rester

Egentlig startede det med at jeg skulle sy 2 par cowboy-bukser til Lise, men så var resterne pludselig sjovere, og vupti var der 1 stk. nederdel. Bukserne bliver syet i morgen.

Fik også tegnet mønster af til kjole til både Lise og jeg. Det er meget lang tid siden jeg har syet noget til mig selv, men stoffet ligger bare og samler støv, så nu skal det projekt også gennemføres. I øvrigt en kjole fra 1. nummer af Kreative Kvinder. Stoffet er sort med "råhvide blonder".

Friday, May 18, 2007

Snowdrop er færdig

Så er den færdig - min første snowdrop (mangler lige at hæfte trådene). Var nervøs for om den nu var stor nok. Tror måske at 4 ekstra masker i selve trøjen + 2 cm længere inden rib vil gøre, at den sad lidt bedre. Men ellers er jeg nogenlunde tilfreds. Det blå sjal er også godt på vej. Mangler kun at hækle kanten. Er i gang med at overveje næste "rigtige" projekt.

Nederdelen er et projekt jeg startede på sidste sommer. Hvem ved måske bliver den færdig i år. Passer rigtig godt til trøjen....... Hmmmm. Tid er der aldrig nok af. I dag var det meningen at jeg skulle sy Sørens fleecetrøje færdig, men så kom der legekammerater og gæster, og ja - så gik den eftermiddag i solskin på terassen.
P.t. strikker jeg på en "gammeldags undertrøje" - rib - 1 r og 1 vr. Der kommer hæklede kanter i halsudskæringen samt ved ærmegabene - og så bånd ved halsen. Garnet er genbrug fra en trøje jeg begyndte på til Søren, da han var 2 år. Ses tydeligt i det nederste stykke, at garnet har været strikket i før. Det er emget ujævnt. Håber det rette sig ud i vask. Tror iøvrigt at gammeldags undertrøjer bliver mit foretrukne strikketøj i løbet af sommeren. Vil også lave en i hvid. Og så har jeg set et par sommerbluser til Lise som jeg har lyst til at strikke. En sød kortærmet ting, som var i det sidste nummer af Kreative Kvinder, og en anden kortærmet sag, som er i det nye blev fra Ingelise (frygteligt navn på et blad).

Og tak til Britt og Karina for de søde kommentarer ;-)

Sunday, May 13, 2007

Et bånd gjorde forskellen......

Den grå vest har været færdig i et stykke tid, og mest opholdt sig i skabet. Den var sådan lidt uformelig på en eller anden måde. Efter en strøgtur sidste lørdag fik jeg den idé at sætte bånd i - der var jo et hulmønster - Og vupti, så kom der faktisk facon over trøjen. Tror sørme det ender med at jeg bliver glad for den. Så glad at jeg vil strikke en til i en anden farve. Jeg har noget rødbrunt garn liggende i fom af en alt for stor trøje, som jeg strikkede forrige vinter. Den skal trævles op - og dog farven er altså lidt kedelig.........

Deadline overholdt


Lise fik den grønne trøje på til konfirmationen, og hun er glad for den! Meningen var at der skulle tages et billede at Søren og Lise i deres stiveste pus, men selvom der synes styr på tropperne og tøj m.v. var parat allerede om lørdagen, så gik der som altid kuk i tidsplanen, og vi nåede kun lige akkurat ud af døren til tiden! Så billedet af Lise er taget en almindelig morgen, lige før afgang til børnehaven.

Trøjen passer bedst til en kjole, der er skåret lige under brystet (impirestil?), men hun ville gerne have den på, og det betyder jo at trøjen ikke er "spildt arbejde"...........