Sunday, December 7, 2008

Husflid?

Føler mig af og til som deltager i en husflidskonkurrence - hvor er der altså mange ting man vil (skal?) lave i julen. Jeg ved godt at man selv sætter niveauet, og mit plejer ikke at være realistisk. Der er lidt "rør blot ikke ved min gamle jul" over det. Tingene skal helst laves og gøre som i mit barndomshjem og som min mormor (boede hos min bedsteforældre) gjorde med småkager, konfekt, juledekorationer, rengøring osv. Hun var hjemmegående husmor, så det er lidt svært at følge med. Samtidig er Lise og jeg blevet "overfaldt af lidt maveonde" - så energiniveauet for mit vedkommende er på lavepunktet. Det har jeg dog besluttet at se bort fra i dag ;-)

Dagen i dag var egentlig reserveret til mødregruppe, men der er sygdom i børneflokken, så det er blevet til en ekstra hjemmedag, hvilket ikke er så ringe nedda her i december. Lise får måske besøg. Jeg skal lige have afleveret Søren hos en kammerat, og så igang med at lave dej til chokoladesmåkager - en børnevenlig slags, der skal trilles som kugler og laves flade med en gaffel.

Og så skal der gang i systuen. Endnu en julenederdel til Lise - kunne ikke stå for stoffet i sort med grå- og sølv-"kugler" på, som passer fint til feminin rib-blusen og de sorte laksko. Jeg har også lovet Lises veninde en englenederdel. Vi får i pose og sæk af tøj, som hun er vokset fra, så det er dejligt at kunne gøre gengæld.

Vi var hele byen rundt for at finde sølvsko til Lise, men endte med et par sorte laksko, som hun er meget glad for. De passer da også fint til bluse og nederdel. Er lidt bange for at moderens "hang" til det sorte smitter af ;-)

10 comments:

Irene said...

Sikken et fint julesæt med søde sko til :-)

nynne said...

hun skal nok blive en fin jule pige.
Kender godt det med urealistiske mål op til en fest eller højtid. Men så må man jo justerer målene undervejs.

Anonymous said...

Hvor bliver hun fin til jul din Lise :-)

Tine said...

Dejlige ting du har gang i der.
Den Lise, bliver super fin til jul.

Jeg har haft det som dig, med at ville lave alting selv. Men er blevet enig med mig selv om at bageren også laver gode småkager og at der er andre ting man godt kan købe sig fra. Jeg vil hellere lave det jeg har lyst til og have tid til det. Jeg gider ikke stresse. Julemåneden skal være rolig og hyggelig og ikke så man ligger flad juleaften. Det er der ingen der har glæde af.
Men det har taget nogen år at lære det :-)))

Sylvia said...

Hei Gitte
Så lkre saker du lager til Lise. Hun vil bli riktig flott i det til jul!
Jeg prøver å ta det litt med ro nå før jul, men jeg har stresset i hele dag med å pakke inn gaver, mens ungene var ute og lekte i snøen.........
Jeg var i selskap i går, så jeg vil pleie meg selv resten av dagen med å strikke under et pledd!!
God søndag!!

Jette said...

Det gælder jo om at kunne holde til det hele og ikke stresse, så pyt med at det hele ikke er hjemmelavet..:o)) Flotte sysager du har gang i...

kludemutter said...

Hun bliver så fin din Lise.
Har det ligesom dig med at Nanna ikke skal få hang til sort tøj ,)

Pernille said...

Det er virkelig et fint sæt tøj. Den er rigtig sød, rib-blusen.

I stedet for at have en tjekliste over, hvad du skal nå inden det bliver jul (det ved jeg ikke, om du har?), burde du måske lave en liste, hvor du skriver alle de ting ned, som du h a r nået allerede - en plus-liste i stedet for en tjek-liste :)

Strikkeheksen said...

Åh hun bliver så fin, så fin :-)

Håber, du finder et realistisk niveau for juleriet :-)

Gitte said...

Tak alle sammen ;-)

Kan godt lide din idé Pernille med at lavet liste over det man når istedet for det man ikke når. Fantisk en ret sjov ting, som man bliver i godt humør af ;-)