Tuesday, November 24, 2009

Kjole-drillerier.......

Det er altså noget lettere at sy kjoler til Lise end til mig selv - nogle stykker stof syes sammen og pyntes med bånd og lidt elastik - så er "den ged barberet". De skal være løse og til at bevæge sig i, og det er nemt at lave en lille prøvemodel i noget udsalgsstof.

Når det er til mig selv, synes jeg det er for stort et arbejde til at starte med en prøve. Men der skal jo en anderledes pasform til, og jeg er rigtig god til at sy tøj til mig selv for stort. Også denne gang så kjolen måtte syes ind, hvilket betyder, at rynkerne under brystet ikke helt sidder, hvor de skal.

Jørgen er en rigtig god kritiker.... så god at jeg er meget i tvivl om den overhovedet kan anvendes: Bl.a. at ser "bæltet ved taljen" underligt ud, fordi det er bredere på midten end ude i siderne......

Mangler endnu at sy ærme nr. 2 i og så skal den presses, lægges op mv. - hvis jeg gider..... hhhmmmm

7 comments:

Sylvia said...

Jeg synes da kjolen ser helt perfekt ut, jeg!!
Kunne ønske jeg også var flink til å sy, men jeg er mest flink til de kvadratiske ting på maskin. For hånd er jeg nøye, og syr med små usynlige sting, HVIS jeg syr.
Det blir helst at jeg lager noe i garn!
Nå skal jeg felle til raglan på Sophias genser i Alpakka. Og så har jeg startet på en kjole til hennes kusine. Ja, julegaverne påbegynnes nå, igrunnen altfor sent!

kludemutter said...

Kender godt den der føgelse med at det ikke lige er som forventet, det er træls når man har lavet et stort arbejde.
Kjolen ser rigtig fin ud på billede,mon ikke du skal sy det sidste ærme i og se det endelige resultat ;)

Yt.

Ulla V. said...

Den opgiver du da ikke! Men når det er sagt så kender jeg godt scenariet. ;)

Det er en super flot model - meget elegant.
Jeg synes nu ikke, at det gør noget hvis bæltet er smallere i siderne.

Sy du bare det andet ærme i. :))

Irene said...

På ginen ser den jo fantastisk flot ud! Og jeg kan lige forestille mig den på dig også - den vil være så flot! Jeg ville ikke opgive - men jeg kan heller ikke sy:-)

Samtal från min trädgård said...

Den var flot. Väldigt klassiskt.

Strikkeheksen said...

Ja, set fra min stol, ser den også helt fantastisk ud, så jeg håber da, du ender med et resultat, du selv er tilfreds med :-)

Gitte said...

Tusind tak for alle de positive kommentarer. Efter at have "sovet på den" tror jeg også nok den skal blive færdig........