Monday, December 23, 2013

Kjolen Lidiya og noget om jul

Sidste masker er strikket og sidste knuder er bundet på den mangefarvede kjole. Jeg nåede det i fin stil til juleaften. Nu putter jeg den i vaskemaskinen på koldt uldprogram, og så skulle den gerne være klar til at tage på i morgen formiddag når vi går i kirke.
Lise har gået til minikonfirmand og skal derfor deltage i krybespillet. Hun skal være Maria. Hun glæder sig, og det gør vi også.Fakta / lidt mere om kjolen: Modellen er Kaffe Fassetts "Lidiya" fra Rowan Magazine No 48. Jeg har strikket en str. small på p3,5. Alt garnet - 11 farver - kom fra lager. Jeg måtte supplere med 3 nøgler til sidst, fordi der er brugt rester, hvor mængden var mindre end 50 gr.). Det meste er Geilsk Uld og så er der noget Junik og Isager Highland. Kjolen er strikket i "knælængde" - lidt længere end i opskriften.
Jeg havde forestillet mig at dette ville blive et flerårigt projekt, men jeg har hygget med de mange striber, og ikke et sekund været træt af mønsterstrik. Ja - jeg ved heller ikke hvad der er galt med mig :-)

Kanten for neden "flappede" alt for meget/var alt for løs. Den var umulig at trævle op nedefra - der måtte hårdhændede metoder til - jeg klippede den af. Faktisk fik jeg klippet lidt for godt et enkelt sted og måtte strikke den nederste stribe med lidt ekstra garn for at holde den sammen - men - det kan slet ikke ses. Oprindeligt strikkede jeg kanten på p3. Nu blev den istedet strikket på p2,25 og med opbukningskant, som er hæftet i hånden på bagsiden.


Knuder er der blevet bundet masser af - hele 3 aftener har jeg siddet og bundet tråde. Det var næsten det mest trælse af det hele.


Det tog mig lige et par dage at tage mod til at siksakke og klippe op til ærmerne. Det gik godt. Synes dog det er blevet en anelse "buklet". Jeg er så bange for at strikket skal trække sig sammen på tværs, at jeg nok har trukket lidt for meget på langs. Men pyt - resultatet er blevet OK.

Jeg gik på juleferie i fredags og skal først på arbejde igen d. 6. januar. Nej - hvor har jeg glædet mig. Det har været en travl december. Der har næsten ikke været tid til at blogge, og slet ikke tid til kommentarer. Jeg er faldet om om aftenen på sofaen med strikketøjet, og flere aftener har jeg enddog slet ikke strikket. Nu nyder jeg at julefreden sænker sig over familien.

Lise har sørget for pynten i gangen (juleguirlande af reklamer).


Lørdag blev der pyntet juletræ. Det er Søren, der er juletræsfodsmester. Faktisk har vi set rigtig meget til ham her i december. Efter han flyttede i kælderen har vi ellers stort set kun set ham til spisetid, men julehygge og julekalender betyder heldigvis også noget for en 14-årig. Her med Bastian, der også er til familiehygge.


I går fik Lise og jeg købt de sidste gaver og nåede en cafe-tur, inden vi tog videre til fødselsdagsfest.

I dag kommer børnenes gudmor og min gode veninde Ditte til julefrokost. Det har været en tradition igennem mange år efterhånden, og når hun først træder ind af døren med gaver til at putte under træet til ungerne - ja, så er det rigtig jul.

Tusind, tusind tak for kommentarer på bloggen, på trods af at jeg ikke har fået skrevet en eneste kommentarer hos jer de sidste par måneder!


I morgen er det juleaften - der er længe, længe til :-)

14 comments:

Gitte said...

Fantastisk flot kjole,jeg bruger Charlotte Kaae´s tip til livline når jeg skal strikke om ,der samles maskerne op på en ekstra rundpind,inden der trævles eller klippes op,så sidder maskerne fint på rundpinden uden der skal kæmpes med at samle op inden de løber,jeg bruger den også til at korte ærmer af hvis de er blevet for lange,hvis dine ærmer buler lidt,kan du klippe det siksakkede af,har du først syet ærmerne i løber maskerne ingen steder,da det er ren uld kan du dampe de løse ender efter klip ´sammen´

Britt said...

Hvor er den blevet flot den kjole. Farverne er simpelthen så fine og mønsteret er dejligt enkelt så man rigtig kan se det. Jeg er sikker på den vil blive beundret når du ser krybbespil :-)

Pia said...

Wau, for en fantastisk flot kjole. Sikken et arbejde du har lagt i den. Rigtig glædelig jul til jer alle.

vibstrik said...

Hvor er den smuk. Tillykke med den, og rigtig glædelig jul.

Sylvia said...

Kjære Gitte
Så flott kjolen ble. Litt av en bragd. Du er superflink! Jeg håper jeg kan få se bilde av den på.
Jeg nyter noen dager med fri, men skal jobbe to dager i romjulen.
Så koselig bilde av Søren og hunden sammen. Ja, jeg sier det bare.......når gutta har fått sitt eget rom i kjelleren, ser man dem skjeldent . Derfor er det ekstra hyggelig når de kommer i stuen og er sammen med familien.
Så sees vi alikevel til Garnstafetten i juni .......vi planlegger turen nå. Jeg gleder meg allerede, jippiiii!
Jeg ønsker deg og din familie en riktig god jul. Knus

Lin said...

Avra for et pragteksemplar. Jeg tager hatten af og bukker dybt.
Rigtig glaedelig jul til dig og dine og god kirketur i morgen.

Helle said...

Kjolen ble jo så flott. Jeg ser deg for meg med et par lekre støvletter til på vei til kirken. :)

Nei tenåringer er uansett ikke de som henger mest sammen med foreldrene sine. Nyt de stundene Søren søker sammen med dere. Han er på vei inn i en alder hvor vennene blir viktigere og viktigere.

Skal også etter planen ha fri til 6. Januar. (Har egentlig mer enn noe annet lengtet etter søvn denne høsten. )

God jul til deg og dine. :)

Mona Elisabeth Pedersen said...

HOLD da helt op ! det er en HELT VILDT fantastisk kjole ! hvor er den flot ! Ja, som du nok fornemmer, er jeg vild med den.
Du må have en rigtig god jul, og ikke mindst juleferie. Dejligt at kunne se frem til så mange dage ..

Tine said...

Åh hvor er den kjole blevet flot!
Du kommer til at se knaldgodt ud!
Tillykke med den. Dejlig måde at få rester på.

Rigtig god jul til dig og din familie.
Line syntes det var et super sødt billede af Lise og Line :-)

Fríða said...

nöj, hvor blev den flot, du kan bare det der Gitte! og glædelig jul til dig og dine!
kh.fra Island
Frida

Lea said...

Det er en utrolig flot kjole dy har strikket. Glædelig Jul

Strikkeheksen said...

Så blev den færdig - sikken et arbejde :-)
Rigtig god jul og godt nytår :-)

Fletværket said...

Nøj....hvor er den kjole flot - men den kræver vist også en figur som din.

Monstermønster said...

For en fantastisk kjole! Nydelig mønsterstrikk og deilige farger!