Sunday, November 17, 2013

Træsvampe og gæster

Kl. 12 var jeg klar med frokost (kylling/bacon salat med hjemmebagte boller) og chokoladekage til strikkegæsterne. Jeg havde også god tid idag. Søren skulle afleveres til fælles kørsel til et bordtennisstævne kl. 07.30 - så søndagen startede kl. 06.30 :-) Lidt vel tidlig for en søndag!

Jeg nåede endda forbi Rema1000. Jeg faldt for billedet af træsvampe i deres tilbudsavis. Tænkte at de ville pynte fint på bordet.


Det var som altid en meget hyggelig eftermiddag med masser af snak. Desværre måtte vi undvære Dorte, der holdt fødselsdag, og Lene som havde en vigtig afleveringsopgave i forbindelse med hendes studie. Men - vi jeg håber vi alle ses til julefrokost i december. Tine har overtaget bolden.

Berit, der turbo strikkede kant på et sjal - for en gangs skyld strikkede hun på noget til hende selv.


Birgitte og Tine:


Mariann og Mette:


Fine gaver fik jeg også - mere om det senere.

Saturday, November 16, 2013

Nu mangler jeg "kun" ærmerne

Dvs. næsten - jeg skal også strikke 4 striber frem og tilbage på bagstykket, men jeg tror lige jeg tager et par ærmer først. Fair Isle strik med vrangpind og 3 garnfarver er absolut ikke min farvorit.

Der er ikke så meget at præsentere på bloggen for tiden - for når jeg endelig strikker - og det har der ikke været megen tid til (50 timers arbejdsuger + 3 lørdage i træk med fødselsdagsfester), så strikker jeg på min kjole i mange farver. Og den bliver man altså ikke sådan færdig med over night.


Jeg er lidt usikker på om jeg kan få kanten til at se pæn ud ved at sy et silkebånd på bagsiden - eller jeg skal trævle op nedefra, og strikke en ny kant på - men det problem løser jeg når ærmerne er færdige.

I morgen får jeg besøg af strikkesøstrene. Søren (sønnen) har sørget for at huset er støvsuget (sådan da! - lønnen er udbetalt) og Jørgen (manden) har ordnet badeværelserne. Der mangler "bare" lidt oprydning, en frokost og nogle muffins - så er jeg klar til en hyggestrikkeeftermiddag, og sådan en trænger jeg til!

Sunday, November 3, 2013

Starling og vinterkjole

Jeg har haft travlt - mega travlt - på arbejde de sidste par uger. Sådan noget med 11 timer per dag, og søndagen har også været i brug de sidste 2 uger. Resultatet har været, at det der med at strikke, det har jeg slet ikke haft overskud til. Faktisk har jeg i denne uge ikke strikket hele 4 dage i træk. Jeg kan ikke huske hvornår det sidst er sket frivilligt!!! Og følge med på bloggene. Nix - overhovedet ikke.

Jeg tror det lysner. Det håber jeg i hvertfald. Jeg har også planer om at tage en fridag i løbet af de næste par uger, sådan bare lige for at få luft igen :-)

I dag har jeg hygget i sofaen (vi var til 50 års fødselsdagsfest i går aftes) med Starling (fra The Bird Collection). Den er blevet monteret. Jeg tror den bliver et hit. Trods alle besværlighederne med opskriften, som er meget mangelfuld, blev det til en bluse. Blusen strikkes top down, og Helga Isager starter fint med at beskrive hver enkelt pind, lige som Annette Danielsen gør. Men det holdt kun til og med 13. pind, så er man ligesom ladt i stikken....... Jeg fandt en rettelse på nettet, der hjalp lidt (så passede maskeantallet i det mindste), men endte med at skippe opskriften  og det antal udtagninger der var beskrevet, og fik det selv til at passe.


Når man først er forbi udtagningerne til raglan, og strikker ren krop og ærmer, så er det jo let nok. Og har man først har strikket én vil det også være let at strikke no. 2. Jeg kan rigtig godt lide modellen, og kunne også godt bruge en i mørk tyrkisblå (har garn....)

Lørdag satte jeg mig ved symaskinen. Sidste nye investering er en syfod til at sy skjulte lynlåse i med. En rigtig god investering. Det er jo legende let :-)


Kjolen er dog ikke helt færdig. Den er for stor, bl.a. skal ærmerne pilles af, og overdelen gøres smallere over skulderen og ned (hvorfor pokker har jeg klippet en str. 40!! og ikke en str. 38?). Derudover har jeg besluttet at der skal en sort strikkant i halsen. Jeg er for lys/bleg til den råhvide kjole. 

Jeg håber dulme det ender godt, for stoffet var ikke helt billigt......