Sunday, November 3, 2013

Starling og vinterkjole

Jeg har haft travlt - mega travlt - på arbejde de sidste par uger. Sådan noget med 11 timer per dag, og søndagen har også været i brug de sidste 2 uger. Resultatet har været, at det der med at strikke, det har jeg slet ikke haft overskud til. Faktisk har jeg i denne uge ikke strikket hele 4 dage i træk. Jeg kan ikke huske hvornår det sidst er sket frivilligt!!! Og følge med på bloggene. Nix - overhovedet ikke.

Jeg tror det lysner. Det håber jeg i hvertfald. Jeg har også planer om at tage en fridag i løbet af de næste par uger, sådan bare lige for at få luft igen :-)

I dag har jeg hygget i sofaen (vi var til 50 års fødselsdagsfest i går aftes) med Starling (fra The Bird Collection). Den er blevet monteret. Jeg tror den bliver et hit. Trods alle besværlighederne med opskriften, som er meget mangelfuld, blev det til en bluse. Blusen strikkes top down, og Helga Isager starter fint med at beskrive hver enkelt pind, lige som Annette Danielsen gør. Men det holdt kun til og med 13. pind, så er man ligesom ladt i stikken....... Jeg fandt en rettelse på nettet, der hjalp lidt (så passede maskeantallet i det mindste), men endte med at skippe opskriften  og det antal udtagninger der var beskrevet, og fik det selv til at passe.


Når man først er forbi udtagningerne til raglan, og strikker ren krop og ærmer, så er det jo let nok. Og har man først har strikket én vil det også være let at strikke no. 2. Jeg kan rigtig godt lide modellen, og kunne også godt bruge en i mørk tyrkisblå (har garn....)

Lørdag satte jeg mig ved symaskinen. Sidste nye investering er en syfod til at sy skjulte lynlåse i med. En rigtig god investering. Det er jo legende let :-)


Kjolen er dog ikke helt færdig. Den er for stor, bl.a. skal ærmerne pilles af, og overdelen gøres smallere over skulderen og ned (hvorfor pokker har jeg klippet en str. 40!! og ikke en str. 38?). Derudover har jeg besluttet at der skal en sort strikkant i halsen. Jeg er for lys/bleg til den råhvide kjole. 

Jeg håber dulme det ender godt, for stoffet var ikke helt billigt......

14 comments:

Rita Follnes said...

Nydelige plagg du lager. Jeg likte også kjolen. Så gøy å ha en flott kjole som man har laget selv. ;-))

Penille Hjortnæs said...

Hvor er den dog blevet flot!! Måske jeg også liiiige skulle sætte den på min "to-do" liste ;-)

Strikkeglæde said...

Din Starling er blevet rigtig flot, men det er ad ærgerligt at høre atopskriften er så mangelfuld - lidt træls når man har købt en bog. Derfor er det dejligt du skriver det og nævner at man kan finde hjælp på nettet - jeg lunne nemlig også overveje den.

Anonymous said...

Din Starling er så smuk!

Jeg har garn liggende i brændt orange/ henna til samme model, men tør ikke helt starte, når opskriften er så mangelfuld..

Mvh Maja

Kludemutter said...

Den bluser ser dejlig ud.
Der er en anden opskrift der ligner den meget.

Flot kjole ;)

Håber du får en fridag oven på sådan et par uger.

Sylvia said...

Din Straling er virkelig blitt flott,Gitte. Og kjolen ser nydelig ut den også, selv om den er for stor til deg......
Men hvorfor de lyse farger når det nermer seg denmørkeste årstiden? Prøver du også ut nye farger til deg selv?
Det gjør jeg, og nå er det altså brunt det går i, og kanskje litt beige. Meg jeg passer meg for å ikke bli en lille grå mus....

Karina Bunkenborg said...

Lækker trøje. jeg kan især godt lide halsudskæringen. Held og lykke med kjolen jeg er sikker på at den bliver flot!

Lin said...

Man kan da sige at kjolen er rigtigt godt begyndt, saa mon ikke det fortsaetter?????
Noget der kan faa mig til at skumme er naar man koeber en opskrift og saa skidtet ikke passer. Oev! Godt du er en garvet strikker der kan klare aerterne.

Madam Munch said...

Smuk starling trods vanskelighederne.
Jeg er også kommet til symaskinen efter flere års pause. Kunne godt bruge en sådan trykfod til lynlåse.

Camilla said...

Jeg er helt vild med din starling!! Den er SÅ smuk.

Helle said...

Den genseren har du virkelig lykkes med til tross for en mangelfull oppskrift. Imponert! kan godt tenke meg at den blir flott i andre farger, og blått er da så absolutt en av dine farger. :)

FruSøglimt said...

Blusen er super fin. Ærgerlig at høre, at der var problemer med opskriften. Det er ellers en fin model. Held og lykke med kjolen.

Frøken Tina said...

Virkelig fin Starling, meget smuk med de enkle knapper langs den ene raglan"søm".
Og sikke en flot kjole - er den i to lag eller er det et stof? Blondestof kan være rigtig dyrt, så håber bestemt også den bliver flot - især når den sikker vil klæde dig rigtig godt! Du er flot i de figurtilpassede kjoler!

wigdis said...

Så nydelig genseren ble til tross for rot i oppskriften.
Fantastisk flott den kjolen på innlegget under også. Den gleder jeg meg til å se ferdig.