Tuesday, February 12, 2013

Imogen Tee with Frost Flowers

Noget nyt er kommet på pindene - Imogen Tee with Frost flowers - (inspiration fra Liselotte) - strikket i marineblå bomuld, med trekvartlange ærmer og lysegrå kanter forneden.

Jeg bruger næsten aldrig mit uldstrik til hverdag, fordi jeg en stor del af tiden på arbejde opholder mig i mødelokaler, der er ret så varme. De sidste par trøjer, jeg har strikket, er kun blevet brugt i weekenderne og hjemme om aftenen, så derfor satser jeg på lidt strik i bomuld. Jeg nyder dog ikke at strikke i bomuld - det er slet ikke den samme fornemmelse, som når man strikker i blødt uld. Det er pokkers hårdt for fingre og hænder, så der skal strikkes noget andet ind imellem.


Kroppen ligger og venter på ærmerne.

Sørens kammerat bliver snart hentet, og Lise kommer hjem til aftensmad. Så er familien samlet til en rigtig hyggelig vinterferie. Jeg tror i morgen byder på gåtur, hjemmebagte boller, kakao og en familiefilm i hjemmebiografen.

Jeg skal også have lokket Søren med ind i byen og kigge på konfirmationstøj, men - han gider bare ikke de der forretninger. Det er ikke let når han skal have nye bukser, for det at prøve, det er bare alt for besværligt! Jeg var inde og for-kigge i går, og synes jeg fandt nogle rigtig smarte ting. Nu skal knægten bare gribes i kraven, og slæbes med til byen.
Jeg er sikker på at det ikke bliver sådan med Lise.

10 comments:

Kludemutter said...

Den ser meget fin ud din nye bluse.

Her i huset hjalp det da de andre drenge begyndte at få deres tøj.
Næ, de tøser ved nok hvad de ønsker sig, og elsker jo at prøve fine kjoler. Vi måtte dog ud i at sy selv, da Nanna er en spinkel model.

Yt.

Sylvia said...

For et lekkert mønster du strikker midt på (og som må følges godt med når du strikker....)
Jeg hater bomullsgarn, så jeg strikker heller i Alpakka, som fint kan brukes en sommerkveld.....eller hele sommeren igjennom. De siste årene har det vel ikke vært stort til sommervær, både i Norge og Danmark, så takk til Alpakka-plagg!
Ta Søren med til Dressmann. Der tar det kun 10 minutter, så har han en dress som passer.(mitt gamle arbeidssted)Så kan han finne slips og skjorte i hans yndlingsfarge, og vips er han ferdig med konfirmasjonsantrekket.
Sophia skal få låne en bunad i butikken, så vi er vel igrunnen "ferdige" med antrekket.

Ulla Røjkjær said...

Jeg har imogen tee på min ønskeliste. Den er så smuk.
Rigtig god "fornøjelse" med tøjindkøbet til ungersvenden.. Jeg er også helt sikker på at det ikke vil give de samme problemer med tøsebarmet;k)

Kirsten said...

du skulle prøve at strikke med blandings garn af uld og bomuld

Fru Kahr said...

Uha, jeg kender det med den manglende lyst til tøjindkøb - men de vil jo heller ikke gå i hvad som helst, og man kan trods alt ikke købe alt online.

Jeg plejer også at studere udvalget inden ældstebarnet bliver slæbt med i butikker, for ligesom at skyde mig ind på det mest relevante;-)

Uldbegavet said...

He, he, nej det er nok nemmere at få piger til at prøve konfirmationstøj. Til gengæld kan det være vanskeligt at finde den helt rette model. Her i Aarhus er vi imidlertid heldige, at vi har Rikke Sandberg, som syr de smukkeste konfirmationskjoler.

Dit strikketøj ser lækkert ud og jeg forstår godt overvejelserne omkring bomuld. Jeg synes også det er hårdt og uelatisk og svært at strikke jævnt, når man er vant til uld. Måske kunne en uld/bomuld blanding løse det problem.

Lea said...

Årh, Gitte, du slap da superflot fra kjolerne i Muskat, så selvom bomuld er træls at strikke med, bliver resultatet garanteret flot!

Det er en meget fin model; jeg så den også hos Liselotte og tænkte at den kunne komme på to-do-listen, men det blev ved tanken.... Måske din udgave giver mig et lille spark?!!!

Mine drenge gad heller ikke prøve tøj....indtil lige pludselig!!! De er 13 og 14 og jeg skal da nok love de er kommet efter det! De er MINDST lige så gode som vores tre voksne døtre var det i sin tid - og jeg havde ellers altid troet det var dyrere at have piger end drenge, men nej!

Og apropos appetit.....hjælp, lige meget hvor meget mad vi køber/laver, er der ligesom aldrig nok til at mætte de drenge :-)

Bare vent!!!!!

Karen S, Lykkefanten said...

tja, tøjprøvning kan være en prøvelse af de større. Det kan jeg sagtens sætte mig ind i :)
Din nye bluse bliver rigtig smuk.

Vibekes lille ullne said...

Det blir en nydelig genser! Borden i midten er så fin! Den står høyt oppe i strikkekøen her også. :)

Strikkeheksen said...

Det ser godt ud, Gitte - spændende at se den færdig :-)

Også et par lækre sokker du har fået lavet :-)

De drenge, de drenge - det er ikke helt let at få dem til at fokusere på tøj og det gør måske i virkeligheden ikke så meget? Jeg gad godt se om du får fat i kraven ;-)