Sunday, June 25, 2017

One hot - and one absolutely not!

Først den hotte - Gili - fra Annette Danielsens bog "Måske fra oven". Den er strikket i originalgarn fra Isager: Japansk Bomuld og Silk Mohair.

Jeg har strikket en størrelse Medium med små tilpasninger (jeg slog ikke helt så mange masker op under armene som der stod i opskriften) og så har blusen fået et lille ærme.  De der vingeærmer klæder absolut ikke min "mormorarme". Jeg ser noget pænere ud med et lille ærme. Der var lige præcis garn nok - jeg har ½ meter Japansk bomuld tilbage.


Blusen er blød, let og og lækker at have på. Det er en god kombination med de 2 garner.

Den anden - Sonokos Top - en Marianne Isager model, som lå strikket op i vinduet hos Tøndering Strik - og som jeg bare faldt pladask for. En must have-sommerbluse. Jeg prøvede modellen i butikken og medium passede fint. Så - jeg ved ikke rigtig hvad der er gået galt. Den er alt, alt for stor. Jeg svømmer i den. Jeg havde den på på arbejde i starten af denne uge med et bælte - men det var altså ikke godt. Den nærmest faldt ud over skulderen.Læg mærke til de hæklede krebsemasker. Det er første gang jeg har prøvet det. Basalt set hækler man baglæns :-)

Blusen er strikket i Isager Plantefibre som skal håndvaskes. Gad vide hvad der sker hvis man putter den i vaskemaskinen på 30 grader?

Og så tilbage til Annette Danielsen sporet. Efter hendes 10 års jubilæum fandt jeg hendes bøger frem fra reolen, og det kom der jo en Perlehyacint ud af. Nu er der også en Tankestreg på vej. Den er fra bogen "Strik en stund". Den har jeg store forventninger til. Jeg er i gang med første ærme.


Juni har været en måned i "Strikkens tegn" - Lene, Birgitte og jeg har været på kursus i mønsterstrik hos Tøndering v. Lise Vaaben. Vi er garvede strikkere, men alligevel er det dejligt med inspiration og det er et utrolig fint kompendium, vi har fået med hjem fra begge kurser (maj og juni). Lene tog lige et par pinde til en kop kaffe i haven inden hun kørte retur til Aalborg.


Og så har der været Garnstafet. Birgitte, Dorte og jeg fik lokket Mariann med, og det var så hyggeligt at se hende igen. Det blev både til osen i garnbutikker og til lidt andre butikker (det må man godt selv om man er på garnstafet). Vi opgav hurtigt at nå alle garnbutikker. Især fordi vi glemte at få stemplet i nogle at de første butikker vi besøgte. Det var faktisk næsten en lettelse, for så havde vi bare god tid til hygge, og til frokost på Perchs.


I dag står den på besøg hos Dorte i Randers.

Sommerferie? Ikke endnu. Ungerne har fået ferie, og i denne uge kommer kusine Julie på besøg hos Lise, så der er dømt tøsehygge. Jeg har et par travle uger endnu, men kan ligesom mærke ferieglæden begynde at boble i maven :-)

6 comments:

vibstrik said...

Sikken en masse fine modeller. Ærgeligt med Sonokos top, som jo ellers er skøn. Det ser ud som om I har hygget igennem med kurser og garnstafet. Dejlig måde at bruge forsommeren. God sommer til dig.

Gitte said...

Tak i lige måde.

Strikkeheksen said...

Hvor er den flot din Gili - tænker at mohairen gør den japanske bomuld mere "strikkelig" - jeg er i gang med en sommerbluse, hvor det bruges alene og det er bestemt ikke sjovt at strikke med :-) Skønt når garnet bliver brugt til sidste stump :-) Ærgerligt med en alt for stor top - der er nok ikke andet at gøre end at strikke den om eller forære den væk? Tak for sidst, jeg glæder mig til at se jer igen og lige om lidt er der ferie her :-)

Lin said...

1/2 meter tilbage, det er det man kalder god beregning. Fik mig et godt grin af din aermebeskrivelse. Puh de mormorarme. I Italien kalder de dem Ciaociao-arme. haha. Nix de der lidt puffaermer er heller ikke hot her.
En tur paa 30 ville maaske vaere en idé. Det er jo en flot model, og doedaergeligt hvis ikke du kommer til at bruge den.
Moensterstrik??? Vil du vise???
Rigtig god toesehygge til Lise. Og god "snart-ferie".
knus
Ps, har du fundet klompelompe???

dqpage said...

Rigtig flot bluse - spændende.

ركن الامثل said...شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة كشف تسربات المياه بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة تنظيف سجاد بالجبيل

شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تنظيف مجالس وكنب بالدمام والخبر
شركة تسليك مجارى بالدمام
معلم دهانات ابواب خشب بالدمام
شركة ترميم ودهانات منازل بالدمام والخبر