Thursday, December 15, 2011

Kjole-kanalen

Jeg overvejer at omdøbe Kreativiteter til "Kjole-kanalen" - for på trods af den mindre heldige regnvejrsdag, så der er igen gang i kjolestrikkeriet. Jeg havde ellers besluttet mig for et par lettere projekter - men pinde, hænder og det kreative gen vil noget andet.
Planen var at Lise og jeg skulle have hver vores røde kjole til jul - det er ikke gået helt efter hensigten (alt, alt for mange aktiviteter i december). Dem der kender mig ved, at jeg er tosset nok til at forsøge at komme i mål alligevel :-).

Lises mangler kun ærmer (endnu en Isdronning fra Annette Danielsen strikket i vinrød Kauni uld) - min lidt mere.
Sylvia havde en mønster med til mig, da vi mødtes på Fanø, og kjolen tager udspring i dette - men man bliver jo klog af erfaring (igen regnvejrsdag), og jeg føler mig bedst tilpas i noget enkelt - så den helmønsterede kjole (ses her) bliver omdannet til en lidt mere enkel model, og med kort blondeærmer. Jeg strikker i en tråd Geilsk tynd uld og en tråd Drops Lace (alpaca og silke).
Tænk sig - jeg er i Hendes Verden i denne uge! Med hele 2 linjer - ialt 4 ord (Dejlig dansk strikkeblog + link) under "Set på nettet". Jeg havde ikke selv set det, men Berit gjorde mig opmærksom på det, og så måtte jeg hjem og slå op. Lidt sjovt er det da.

Vi mødtes nemlig i strikkeklubben i går til den årlige julefrokost hos Birgitte uden blog. Jeg fik ikke taget et eneste billede, men julehyggeligt det var det, med lækker, lækker mad kokkereret og serveret af Birgitte samt pakkeleg, lidt strik og megen snak.

Jeg gjorde et kup! Vi snakkede julegaver, og jeg var på vej hjem for at købe et keyboard til Lise via nettet - hendes højeste julegaveønske. Hun har snakket om det i flere måneder. Sørme om det ikke fandtes et super fint et hos Berit, som lå ubrugt hen. Sådan er det jo med de børn. Det ønsker sig noget - ja - de kan nærmest ikke leve uden, og 1 måned efter ligger det ubrugt hen. Sådan frygter jeg jo også at det går med Lises (lidt dyre) ønske, og derfor er det jo super fint med "arveting" og lidt kontanter til det afgivende barn. Og så er der jo plads til flere gode gaver under træet.

Føler jeg har vundet lidt i lotteriet i denne weekend. Det var meningen at jeg skulle med Søren til badmintonstævne fra lørdag morgen til søndag sen eftermidag, men så viste det sig sørme at DGI stillede trænere til rådighed. Juhu - måske vi alligevel når at bage småkager inden jul. Lidt skal der jo til.

Det næsten sket med skolen, og jeg får snart mit liv tilbage igen ;-) Jeg er lidt skuffet over mig selv, men jeg bliver alt for træt og stresset, og har derfor besluttet ikke at fortsætte med nyt fag efter eksamen primo 2012! Man skal jo huske at leve livet mens man har det! I januar skal der være mere tid til veninderne og til hjemlig hygge med mand og børn.

9 comments:

Kirsten said...

Århh, py-ha, godt at strikke-krisen og især kjole-krisen er ovre. Glæder mig til at se det færdige projekt :-)

Lis said...

Glæder mig til at se de færdige kjoleprojekter, både Lises og din. Dem når du sikkert inden jul :D.

Kh. Lis

Uldbegavet said...

Hvor er det godt, at du har fået strikke/kjolelysten tilbage og den røde kjole ser spændende ud. Jeg glæder mig til at se den færdig.
Lises kjole bliver helt sikkert også sød.
Det er ambitiøst at du vil nå at færdiggøre begge kjoler inden jul, da der kun er 9 dage til, men bliver ikke forbløffet, hvis du alligevel når det. Det vigtigste er imidlertid ikke at nå det, men at hygge sig med det synes jeg, men jeg er nok også mere proces orienteret end resultat orienteret.

Kirsten Amstrup said...

Jeg håber, de røde kjoler vidner om at strikke-krisen er et overstået kapitel.
De ser i hvert fald ud til at blive flotte (og du kan da også godt nå i mål inden jul. Det er "kun" den 16. idag).
God arbejdslyst og god jul.

Birte said...

Ja oyha siger jeg også. Blev helt bekymret for dig da der i lang tid ingen indlæg har været og det sidste var med krise. Godt at du er på banen igen, og godt at du stædigt kæmper videre, for sådan synes mit indtryk af dig også at være. Så vær du stolt over det kursus du HAR gennemført i stedet for at være træt af det du ikke har gjort, der er vel mulighed for at indhente senere.
God held med bagningen det er nu en dejlig del af julen, selvom det også tager tid.
Hilsen Birte

Lea said...

To smukke røde kjoler på vej - og jeg er sikker på du når at blive færdig inden jul :-)

Lyder som en SKØØØØN kombination med det Geilske og Lacegarnet - mums!!

Helle : said...

I bliver da bare så fine begge to til jul, og det er jo en skøn garn du bruger. Med din strikke hastighed kommer du jo nok i mål ;-)

God week-end og tai for sidst ! også for alt tøjet til pigerne.

Helle said...

Hva den viljen kan få oss til å sette i gang med av ambisiøse prosjekter enkelte ganger! Men jeg er glad for å høre at du nå sier stopp en liten stund. Vi skal liksom klare alt på en gang. Hvordan du får tid til studier og strikk med 40-50t arbeidsuke er over min forstand.

Jeg håper du får både julehygge og ro senket inn over deg, slik at du får nyte julen med dine kjære uten å slite deg fullstendig ut.

nynne said...

Havde slet ikke lige set at du havde lavet et indlæg.
Hvor er det nogle meget fine jule-kjoler du er ved at lave - de bliver rigtig lækre
Jeg kan nu fuldt ud forstå at du vælger skolen fra - det lyder til at være ALT for hårdt.
God jul
Nynne