Sunday, February 27, 2011

Jeg vil strikke

Jeg har ikke rørt strikkepindene i 2½ dag - nu trænger jeg bare til sofa, en film og afslapning med strik eller en lille lur.


Det gik rigtig godt i går, og kjolen var så dejlig af have på. Her er lidt billeder af huset lige inden:



Kobbermønter kom på bordet - de er sendt til mig fra Kirsten. Tusind tak Kirsten.

Efter? Vi fik ryddet op i går aftes, så bort set fra at opvaskemaskinen stadig vasker glas af, så er alt på plads igen - og vi er bare helt flade..........

Friday, February 25, 2011

Sjal til weekenden? - nej...

Jeg havde ellers regnet med at jeg også kunne "slynge" et Camomille over skulderen i morgen, men for syv Søren da hvor den blonde tager lang tid at strikke - jeg er kun halvejs! Og så er der fejl/mangel i opskriften til blonden - (der mangler sammenstrikning til sjalet på 2 mønsterpinde). Godt Lene var på mail, så jeg kunne få frisk input.


Derudover - så har der altså ikke været farlig meget tid til strik i denne uge. Der er ligesom nogle andre ting, der skal laves: 130 cookies, (jeg har tal på dem, for der er ofte 2-3 sultne tolvårige drenge i vores hjem om eftermiddagen), knækbrød (ligeså) og så har Jørgen lavet 3 forskellige patê'er. Der duftede skønt i køkkenet i går aftes.

Jeg har fri i dag, og skal have styr på huset. Jeg har det hele for mig selv, ganske dejligt ;-) - Nu gælder det bare om at komme igang.........

God fredag.

Wednesday, February 23, 2011

Ny kjole

- til Lise til festen på lørdag. Syet efter samme mønster som øvrige Lise-kjoler - Onion 20022. Denne gang har jeg sat elastrik i forneden også, så det bliver en ballonkjole. Lise er godt tilfreds.


De sidste par gange vi har været inde i byen, er Lise faldet i svime over de mange silketunikaer, der er til voksne. Jeg lovede at sy en kjole i "skinnende stof", og når man kan købe Bomuld/Silke hos Stof2000 til 149 kr. pr. meter, så er det jo bare om at komme igang. (Den skal håndvaskes, men det ser vi lige bort fra nu!)


Mændene har fået nye skjorter.


Tusind tak for de mange hilsner i går og for den fine buket vi fik fra "Strikkesøstrene" ;-)

Tuesday, February 22, 2011

For 12½ år siden.....


"Ungt" par på rådhuset i Århus.

Monday, February 21, 2011

Glæd jer!

Dejlige Annette præsenterede "Kunsten at strikke en Ø" med humor og lune. Det var en underholdende time, og sikke fine modeller. Der er ihvertfald 2 (en trøje og en kjole) som er på min "to do-liste" - og et par stykker til som jeg er sikker på sniger sig ind på listen over ønskeprojekter. Jeg vil strikke løs og så glæde mig til turen til Fanø i september, hvor bogen er udkommet og den samt garn kan købes.


Faktisk kunne der købes garn/opskrift til modellerne allerede i går, men der må ikke blogges/deles/vises. Istedet var der tale om "teststrikning" med feed back til Annette omkring fejl m.v. Jeg valgte ikke at investere på nuværende tidspunkt. Jeg er slet ikke rigtig kommet igang med alt det, jeg gerne vil strikke fra "Strik en stund". Så pungen blev i tasken. Næsten! - Jeg kom hjem med en smule råhvidt Spinni til et Camomille mere. Den smukke mørke lilla til kjolen (Regnvejrsdag) var der ikke nok af i butikken. Der kommer sms, når garnet er på lager igen. Tænk - en hel kjole for 290 kr. - det er da billigt.


Charlotte (som har overtaget Isager butikken) havde travlt ved spolen med garn til en af de nye modeller (min favorit - og så siger jeg ikke mere).

Sunday, February 20, 2011

Camomille, fødselsdag og AD

Denne lille dame fyldte 8 år i fredags. Lise havde en dejlige dag. Hendes fødselsdag falder altid i vinterferien. Det er skønt med god tid om morgenen til fødselsdagsmorgenbrød og gave-oppakning, og resten af dagen er til ren hygge.


Der arbejdes igen hen mod langt pandehår.............


Et Camomille sjal er på vej. Jeg har læst lidt forud i opskriften, og må indrømme - jeg fatter simpelthen ikke hvordan kanten kommer på sjalet?????

Tusind, tusind tak for alle de mange søde kommentarer til den sorte kjole. Jeg kan ikke komme i tanke om et andet sted end blogverden, hvor man får SÅ meget positivt feed back. (Undskyld hvis jeg går lidt i selvsving her, men jeg synes faktisk det er ret fantastisk.)

I dag skal jeg til foredrag hos Tøndering Strik. Annette Danielsen kommer og fortæller om sin nye bog "Kunsten at strikke en ø", der udkommer til september. Så nu gælder det om at få strikket løs på AD-modellerne i "Strik en stund", så jeg kan blive klar til de næste modeller.


Næste kjolemodel hos mig bliver Regnvejr - måske i lilla eller mørkeblå. Her er Lenes smukke udgave.

Thursday, February 17, 2011

The Little Black Dress - næsten helt perfekt

Jeg er så glad - den passer - det er lige før at den er helt perfekt! Det er næsten for godt til at være sandt.


Det bliver en anderledes kjole med de lange ærmer, men jeg synes den passer godt til vejret. Jeg kunne ikke overskue at være varm på kroppen, men fryse armene i de små blondeærmer ;-) - og jeg er en fryspind. Det var dog meningen at blonden skulle side lige under albuen, så de er blevet lidt for lange. Første gang jeg prøvede den, var det kun med et ærme, og da sad den mærkeligt (blev faktisk lidt nervøs...), men da begge ærmer kom i faldt den på plads, og sidder fint.


Billedet er for at vise blonden - Jørgen mente ikke at man kunne bringe et billede i den positur på nettet! Beklager.....


Faktaboks: Kjolen er fra bogen Runway Knits. Designer Berta Karapetyan. Garn: 1 tråd sort Alpaca 1 (200 gr.) og en tråd sort Spinni (250 gr.) fra Isager. Pris knap 500 kr.
Jeg har slet ikke fulgt mønsteret. Jvf. garnet er jeg gået op fra p3 til p3½, og derfor har jeg haft meget færrer masker. Jeg målte bredden på blonden i forhold til min ynglingskjole, trævlede op og rettede maskeantallet til, og begyndte forfra (124 masker). Blondemønsteret er på 9 pinde - jeg har strikket en ekstra p10 ind, for bedre at kunne hitte rede i ret og vrang. Ærmerne - ja - dem har jeg beskrevet - ud af hovedet og med samme blonde.

Hot or not: Absolut hot. Jeg glæder mig vildt til at rende rundt i den på næste lørdag.

Wednesday, February 16, 2011

Mens jeg venter.....

er der slået op til et sort Camomille - i en tråd Isager Alpaca 1 (gave fra Nynne) og en tråd uld/cashmere fra Weller Garnudsalg. Jeg tror det bliver fnuglet og lækkert. Men for pokker hvor er det svært at se "hvor man er" i mønsteret når det bliver mørkt (der strikkes skiftevis med 1 og 2 tråde). Jeg tror jeg er nødt til at starte et lysere aftenstrikketøj op også , - eller måske bare strikke ærmer til Overblik.


Jeg har fået syet betræk til hynden til dækstolen. Stoffet har ligget i ca. 2 år, og skumgummihynden har egentlig bare været i vejen. Endelig fik jeg taget mig sammen, og eftersom alt var klippet og klar, tog det kun ½ time!


Tines pinde skal hjælpe til at blonden bliver blogget. Kjolen er lagt i pres med våde viskestykker og håndklæde. Jeg tør ikke putte den i vaskemaskinen.

Tuesday, February 15, 2011

Little Black dress - med ærmer

Jeg syede ærmer i og strikkede halskant i aftes - sent ;-) Nu skulle jeg bare se helhedsindtrykket og om den passede.


Det gør den - næsten - ærmerne er lidt længere end det var meningen, og de er også blevet en smule for brede (så kan man lære at strikke på rundpind, så det er lettere at prøve) - but never mind - den er som den er, og jeg tror ikke det er så ring endda.

Jeg har kun prøvet den med det ene ærme i, og uden hals så jeg er lidt spændt på det sidste. Halskanten er kun bukket ned og sat fast med nåle. Den skal syes, blonden skal blokkes - og så......


Faktaboks kommer senere, når Kjolen (med stort K) er helt færdig.

Jeg var på besøg hos Nynne i går. Vi havde aftalt en byttehandel - Lise-kjoler, som var blevet for små, for dejligt garn. Mere om det senere, for nu skal der nemlig slåes nye masker op.

Sunday, February 13, 2011

Berits brunchæg

Idéen er godkendt af manden - og bliver en del af menuen d. 26. februar. Vi holder 8 og 12 års fødselsdag samt kobberbryllup som brunch. Jørgen og jeg er mere til det uformelle end til en middag med suppe, steg og is ;-)


Formene smøres med olie, der ligges et stk. parmaskine i og slåes et æg ud ned i midten. Bages ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Nu skal jeg bare lige ud og købe en muffinform mere, så jeg kan lave 24 ad gangen i ovnen.

Saturday, February 12, 2011

Strikkesøstrene

Strikkesøstrene - sådan hedder vi nemlig nu - inspireret af Irenes mand, der har kaldt os "Søstre udi garnet", mødtes i dag til en dejlig brunch hos Berit.


Vi var inviteret til 40 års fødselsdag. Det var rigtig hyggeligt, og som vi spiste ;-) Jeg burde have taget et billede af det lækre tag selv bord, men den smuttede.... En af tingene har jeg tænkt mig at udsætte min mand for i morgen tidlig (parmaskinke bagt i muffinform med udslået æg inden i - uhmmmm).

Nynne havde sørget for indkøb af fælles gave - et Christel Seyfarth sjal. Tror den faldt i god jord ;-)

Det er lørdag aften (næsten) og her er utrolig stille. Vi får først børnene retur tirsdag aften. Jeg afleverede dem i Hou i morges ved færgen til Tunø. De fik lommepenge med, så der er basis for hygge (købmanden er godt forsynet med chips og chokolade - ihvertfald indtil mine børn har været der). De har begge en sød tand - en af årsagerne til at de aldrig får penge med til kantinen i skolen, der kan man nemlig købe kakao! Jeg ved at der ikke ville blive købt ret meget mad for pengene.

Friday, February 11, 2011

Der skal være en blondekant

Jeg genbruger blonden forneden på kjolen og strikker 3/4 ærmer, med den øverste del i glatstrik. Egentlig passer det mig ganske godt, for kjolen bliver mere anvendelig (læs = varm) og jeg kan have en t-shirt på inden under uden at det kan ses.


Først forsøgte jeg mig med originalærmet, nåede et godt stykker, og mønsteret er rigtig, rigtig fint. MEN til en str. large skulle der kun slåes 62 masker op... De kunne slet ikke nå omkring min overarm på p.3½ - passede nærmere til håndledet. Jeg forsøgte med en tilpasning, men mønsteret er kompliceret med forskelligt maskeantal på pinden - så nej.......

Selve kjolen venter nu bare på ærmerne.


Her er ganske fredeligt. Vi endte med at aflyse Sørens fødselsdag. Vi turde ikke andet i går eftermiddags, da han stadig havde ondt i maven. Han er OK med det - for vi holder jo bare fest i marts istedet. 2 søde piger fra klassen kom forbi i dag med et stort kort (A2) fra hele klassen med ønsket om god bedring. Han er næsten frisk nu og appetiten er kommet igen, og det er godt - for gudmor bortfører begge børn fra lørdag til tirsdag. Noget som børnene har glædet sig rigtig meget til.

Det har vi sådan set også :-) Tænk sig 4 dage uden børn - det tror jeg ikke vi har prøvet siden Søren blev født for 12 år siden!

Vi har vinterferie - dvs. jeg har næsten ferie - der er lige et par ting, der skal klares mandag og tirsdag. Men det kan ordnes fra morgenstunden, så dagen næsten er til rådighed.

Jørgen laver mad i aften fra Nigellas kogebog. Jeg glæder mig - også til et glas rødvin.

Wednesday, February 9, 2011

Strik ind i mellem - Overblik

Når jeg ikke lige strikker på kjolen, så strikker jeg på "Overblik" (AD-model). Det er et af de projekter som tager rigtig lang tid. Tyndt garn (pinde 3), rigtig mange masker og så snoninger på hver 6. pind, men det er hyggeligt, og Annette Danielsens opskrifter er jo en fornøjelse.


Ellers går det godt - Vi fortsætte i samme spor som i januar. Lise er hjemme med forkølelse og Søren kom hjem med ondt i maven, og ja - jeg har haft gang i gulvkluden, han nåede ikke badeværelset. Nu har han det bedre, men han er forsat helt hvid i hovedet. Stakkels dreng. Vi kryser fingre for festen for klassen fredag.
Midt i det hele har Bastian (hunden) spist en pakke gær. Jeg er lidt usikker på hvordan det virker, så jeg er glad for at jeg er hjemme til at åbne døren til haven.... Han skulle helst ikke hæve for han er lidt rund i det i forvejen.

Tuesday, February 8, 2011

Nu med kaffekopper i filt

Gardinerne i køkkenet er hængt op og monteret med kaffekopper. Skabelonen er fra et Hendes Verden fra 2002. Klippet i filt og riet på, så koppen kan tages af når gardinerne skal vaskes, eller man får lyst til et andet eller intet motiv.


Mig, der normalt kun kan holde liv i Julestjerner i ca. 14 dage, kan tilsyneladende ikke få aflivet de sidste 2, og jeg nænner ikke at smide dem ud....


Fødselsdagsbarnet fra i går - Søren blev 12 år, og havde (sagde han selv) en dejlig dag i familiens skød. På fredag kommer klassen - 22 stk., og så holder vi det store kalas d. 26. februar. Jeg har sendt indbydelser ud - til d. 26. marts.... Heldigvis opdagede jeg det og har fået det ændret.....

Sunday, February 6, 2011

Den lille sorte - og en søndag

Nu er jeg helt sikker på at jeg når at få kjolen færdig til festen d. 27. februar. Jeg mangler stort set kun 2 ærmer. Dem frygter jeg til gengæld også lidt, for mønsteret ser kompliceret ud, og maskeantallet passer ikke til mit garn...... Hvis ikke det går, genbruger jeg mønsteret fra kanten forneden, og strikker det øverste af ærmerne i glatstrik. Faktisk tror jeg den kunne blive mere anvendelig på den måde, men mønsteret i ærmerne er virkelig smukt.


Ellers er det søndag - en dejlig søndag, med ganske få planer. Der skal syes gardiner til køkkenet, og lige bages en portion boller til ungernes madpakker, og sådan at vi også har friskt brød til i morgen tidlig. Det er Sørens 12 års fødselsdag i morgen, så der skal ekstra hygge til morgenbordet. Han glæder sig, og har nedskrevet en hel plan for hvad der skal ske i morgen - alt er skemalagt fra morgenmad til sengetid - det handler mest om mad og kage, og så skal vi hygge med en film. Vi bad ham om at anvende noget af den energi han lagde i planskrivningen til de stile han fremover skal skrive..........

Jørgen er sat igang med at afmontere de gamle køkkengardiner.
Søren er gået i hi med en film. Han er næsten lige kommet hjem efter overnatning hos en kammerat, og ser lidt slap ud i koderne.
Lise har en veninde på besøg, og der tegnes og syes med perler.
Alt i alt en fredelig dag med en smule aktivitet.

Lise kom hjem i aftes lige i tid til Olsen Banden film, og så en reklame for et program på DR2 med 2 mænd, der var fædre til x børn.
Lise: "De er bøffer"....
Der er vist noget med "s-er" og "f-er", der lige er smuttet.


En kogebog købt i Netto til 69 kr. - Synes der er masser af idéer i den.

Thursday, February 3, 2011

Hotte Honey

Honey er reddet! Jeg har lavet et retstrikket bånd og syet det fast på ærmerne, hvor den sorte tråd lå. (Efter at have forsøgt med hæklet kant, maskesting og silkebånd. Der er lagt megen tid i den trøje, bare fordi fruen ikke kunne bestemme sig til hvad der var ret og vrang.....)


Der er kommet lyse changerende perlemorsknapper i, syet med sort tråd.


Faktisk er jeg helt vild med trøjen. Og garnet er skønt - Jeg købte en kæmpe cone "Havskum" hos Weller Garnudsalg (den sidste han havde), og jeg kan ikke huske hvad der er i garnet ud over uld, men det har et blødt angora-agtigt udtryk. Den sorte tråd er Uld & Cashmere også fra Weller Garnudsalg.


Opskriften er stort set fulgt slavisk - str. medium, pinde 3½. Og begge garner er strikket i dobbelt tråd.

Farverne er ikke helt rigtige - billederne er taget sen aften på badeværelset... Måske der kommer et billede taget i dagslys også.

Jeg var i biografen og se Black Swan i går. Er stadig ikke helt sikker på hvad jeg mener om filmen. Kedelig var den bestemt ikke. Anderledes det var den. Uhyggelig? Helt sikkert. Jeg havde hænderne for øjnene flere gange......

PS: Faktisk finder der også en højlandsuld med navnet "Oprørt hav" hos ovennævnte forhandler. Den bør næsten parres med Havskum ;-)