Monday, September 3, 2012

Kim Hargreaves/Harriet - Hjælp søges!!

Kim Hargreaves nye bog Quirky ankom lørdag. Jeg smugkiggede i bogen hos Irene, og begejstringen er ikke blevet mindre efter at jeg har fået min egen. Det er simpelthen sprød læsning for strikkefanatikere......


I dag slog jeg op til Harriet, men måtte give op på første pind! Jeg kan simpelthen ikke forstå hvad hun mener med følgende:
"wrap next (by slipping next st from left needle onto right needle, taking yarn to opposite side of work between needles and then slipping same st back onto left needle - when working back across wrapped sts work the wrapped st and the wrapping loop tog as one st)"

Er der nogen der kan forklare mig hvad hun mener?

Både i Shadows og i Quirky er der "trench coats". Nu har jeg strikket cardigans, bluser, nederdele, kjoler - Hvorfor så ikke prøve med en trench coat. Jeg forestiller mig at sådan en skal fores...... Ja - det skader jo ikke at drømme.

Lyle fra Quirky og Harris fra Shadows - hvilken én (eller begge?) det ender med, ved jeg ikke. Planer er der jo nok af. Themis ligger jo også og venter på at komme igang.


Søndag var vi til Marselisløb - det eneste planlagte arrangement hele weekenden! De sidste par år har Søren (sønnen) og jeg løbet den korte rute (6,4 km), og Jørgen og Lise har gået ruten på 6 km. I år turde jeg ikke satse på løb, og det var fornuftigt tænkt. Istedet gik vi alle turen på 6 km, og det var rigtig hyggeligt - dvs. Søren, han løb selvfølgelig, så ham så vi ikke meget til før vi kom ind til mållinjen.

Mine dejlige friske unger:


Jeg kan godt mærke, at jeg ikke har motioneret ret meget den sidste tid. Tænk at man kan få ømme muskler af en gåtur....... Det var skønt!!!!!!

15 comments:

Anonymous said...

Hej. Prøv at Google "wrap and turn" på youtube.
Det hun forklarer er den måde at lave den sidste vende maske på så du ikke får huller i vende strik. Jeg selv vælger blot at lade være med at strikke 1. Maske . God fornøjelse med nogle meget flotte modeller
Kh Didde

Strikkeglæde said...

Jeg tror også det er wrap and turn, som jeg selv lige har brugt til mit Helix scarf: man tager en maske løs af og lægger tråden i mellem den man har taget løs af og de masker der ikke er strikket, den løse maske sættes tilbage. pinden vendes og tråden trækker lige som masken sammen med det strikkede.

Var det mon forståeligt - prøv at google på Yoytube ;-) Kh Susanne

Anonymous said...

Høres ut som dette:
http://www.pickles.no/vendinger/

Eg said...

Det er vendemasker hun mener - warp and turn. Hvis du skriver det i youtube så er der en ´video om hvordan man gør det på engelsk. Men den forklaring som Susanne skriver er en god forklaring-

Ann said...

Jeg læser det, som om hun vil ha, at du - når du har vendt - strikker omslagstråden OG den løst aftagne maske sammen.

Eva said...

Det er vildt, du laster dig ud i svære opskrifter på "udenlandsk". Det har jeg faktisk aldrig turdet. Endnu.

Og sikke en aktiv familie at deltage i Marselisløbet. Det er mange år siden, jeg stoppede, for jeg synes, det blev for stort (og nu kniber det desværre med overhovedet at få motioneret. Slemme mig). Hvor er I seje.

Irene said...

Hun forklarer det lidt indviklet, men jeg er enig med Ann i, at det er det hun mener:-)

Uldbegavet said...

Man skal tage en maske løs af, flytte tråden om imellem den aftagne og næste maske, og derefter sætte masken tilbage på venstre pind. Den måde tråden nu ligger på skulle forhindre et hul, når der strikkes videre. Håber det gav mening.

Anonymous said...

hej Gitte.
Så den søde dukke du havde strikket.Hovedet SKAL hænge :-) du har ikke lavet fejl,den tynde hals kan ikke holde hovedet og skal heller ikke.Prøv at se kataloget "arne og carlos jenter" på dalegarn.com,her har alle dukkerne på fotos "kludedukkefigur"
Læser med stor fornøjelse med på din blog.
Det var bare lige det .-)

Anonymous said...

Lisa Renner har lagt en video på youtube, som viser den måde Strikkeglæde og Uldbegavet beskriver. der kommer ingen huller ved den metode.

Mvh Maibritt

GrenDesign said...

Jep, strikkede trench coat er et must - og Lyle står meget højt på min liste. Den er bare SÅ fed!

Sylvia said...

Heisann Gitte
Det ser ut til at du har fått masser av hjelp til ditt lille strikkeproblem, så jeg trenger ikke forklare...he he
Du strikker og strikker stadig nye, flotte plagg. Du er en riktig racer med pinnene altså!
Jeg har vært så travel, og så blitt syk, derfor har jeg ikke vært hverken på bloggen eller på nett på en stund. Du kan jo tenke deg alle de mails som må leses etter en uke i "exil"....
Snart drar jeg og Sophia på ferie til Spania, så det vil bli nok en pause inne hos meg, men jeg skal prøve å henge med, til vi reiser...
En deilig weekend ønskes deg, klem

Helle said...

Harriet står også på min liste over prosjekter fra denne boken.

det du sikter til er en metode hvor du får penere overganger ved vendestrikk. jeg vet ikke om jeg klarer å forklare det på en forståelig måte men skal forsøke: Etter at du har flyttet en maske over på høyre den pinnen, uten å strikke denne, legger du garnet/ tråden mellom pinnene, etter denne masken. Så når du da flytter masken tilbake på venstre pinne stikker tråden ut bak denne masken. Når du da snur arbeidet stikker tråden ut på forsiden av arbeidet. du nå har tråden rundt den første masken på høyre pinne. Det er da bare å strikke videre som vanlig på venstre pinne.

Mulig noen av videoene på TouTube forklarer dette mye bedre. :)

schousnigel.se said...

Jeg faldt nu også bare lige over din blog. Sikke nogle flotte kreationer du har lavet... :D

Gitte said...

Tusind tak for alle tipsene til hvordan jeg tolker KH's opskrift. Jeg har knækket koden, og den første del med vendestrik er strikket og maskeantallet endte med at passe. Fantastisk!

schousnigel - Tak :-)