Friday, February 28, 2014

Når jeg ikke strikker stykker til Helga Jakken, så

Strikker jeg på Nightingale Vest fra Helga Isager


og Stasis Pullover fra Brooklyn Tweed


Jeg har sat mig for at Helga Jakken skal være færdig til 2 stk. 50 års fødsesdag i midt/sidst i marts måned, men - jeg ved ikke - det er altså kedeligt at strikke "pølser", som bare ligger der og ruller. Egentlig går det ret stærkt, så hvorfor tager jeg mig ikke bare sammen. Jeg har tænkt mig at fokusere på jakken i denne weekend, men lad os nu se.....


Jeg har været tidligt oppe i dag. Det er min tur til at medbringe morgenbrød på arbejde, og istedet for at gå til bageren har jeg gang i ovnen. 2 stk. franskbrød (nix pillebrød med speltkerner) og scones med chokolade (scones med gær, kærnemælk og sukker og lidt i italiensk stil med durum hvede og olivenolie).


Motionsstatus uge 8:
  • Løb: 13 km - 3 km torsdagsdag, 5 km lørdag og 5 km søndag / mål på 8-10 km. 
  • (Bastian var med på 8 km). 
  • Gulvøvelser: 3 gange 
  • Cykling: 24 km (torsdag var biografdag med arbejde og fredag var der møde i Århus Nord - så kun 3 dage) / mål: 32-40 km per uge
Jeg skal på tøsetur i denne weekend med 2 veninder. Jeg er lidt usikker på om jeg kommer ud og løbe lørdag og søndag..... 1 gang ville også være fint!

Sunday, February 16, 2014

"Offday" med småstrik

Efter fødselsdagskalaset i går har det været skønt med sådan en rigtig "off-søndag". Bortset fra en løbetur i morges, har jeg (endnu) ikke foretaget mig noget som helst fornuftigt!


Jeg har hygget og strikket. Det er blevet til et par vanter i str. 1 år til den samme kollega, som ud over en søn på 2 år også har en på 1 år. Pust - så er det alligevel lettere - i hvert fald på nogle områder - med en på 15 og en på næsten 11.

Vanterne kommer i vaskemaskinen i aften, så de er klar til aflevering i morgen.

Opskriften er fra Norge - et dejligt hæfte med vinterstrik - sendt fra Sylvia.


Motionsstatus uge 7:
  • Løb: 16 km - 5 km onsdag, 6 km fredag og og 5 km søndag / mål på 8-10 km.
    (Bastian var med på 11 km). Jeg har aldrig løbet så meget på én uge før! Til Cross Fit går jeg sammen med piger som lige løber 15-20 km på én gang. Det kommer jeg aldrig til, men 16 km på en uge - det er da OK.
  • Gulvøvelser: 4 gange (mest squats og "planke")
  • Cykling: 0 km (ferie - så ingen cykling til arbejde) / mål: 32-40 km per uge

Saturday, February 15, 2014

Bordeaux Kjole og fødselsdagskalas

Jeg har "gået om" denne kjole længe..... Fået klippet mønster, klippet stof, foer. Og endelig fik jeg sat mig til symaskinen. Fredag var børnefri dag, og så var der ro :-)

Jeg mangler hals-kanten på maskinen, og alt det der skal syes i hånden.....


 Og tørklædet kan også bruges her :-)


I dag holdes der det årlige fødselsdagskalas. Søren blev 15 år d. 7. februar og Lise fylder 11 år d. 18. februar. Lige nu er der dækket op til 22 - der er hjemmebagt brød, boller og rugbrød samt kage og småkager. Jørgen anretter fade med ost og pølse. Ungerne glæder sig!

Wednesday, February 12, 2014

Stribet Camomille

Min Camomille no. 6.  En stribet sag i vinrød og koksgrå - strikket efter Helga Isagers opskrift fra "Knit Collection 2010":


På et tidspunkt fik jeg købt en frygtelig masse vinrødt merino lammeuld hos Terapi Hobby i Hasselager - ca. 800 gr. - Nu er der vist kun tilbage til et par handsker. Det skal være et par Ginger - også fra Helgas 2010 collection.


Tørklædet passer både til min nye Themis Cardigan og til min Ærteblomstkjole.


Ærteblomstkjolen og tørklædet havde jeg på i går - Jørgen og jeg tog i Øst for Paradis og så "Den 100 årige der kravle ud af vinduet og forsvandt" (herlig film!), og Themis samt tørklædet havde jeg på til strik i søndags.

Faktisk har jeg nu 5 Camomiller, og 1 er givet væk i gave. Jeg elsker dem. Der går ikke en uge uden at jeg har 2 eller 3 stk. i brug.

Faktaboks: Camomille fra Helga Isagers "Knit Collection 2010". Garn: vinrødt lammeuld fra Terpi Hobby og 2 tråde koksgråt cashmere/uld fra Garnudsalg.

Tuesday, February 11, 2014

Et forstykke til Manchuria Jakke monteret og søndagshygge

Søndag havde Dorte inviteret til strik, og det var som altid meget hyggeligt. Vi fik hjemmelavet champignon suppe med brød og bacon, og om eftermiddagen gik vi i krig i kage, småkager og chokolade. Jeg glemte fuldstændig at tage billeder, så dette er en mundtlig rapport fra en meget hyggelig eftermiddag.

Jeg strikkede det sidste stykke til det ene forstykke på Manchuria Jakke, og gik med det samme igang med monteringen. Ellers tror jeg ikke jeg kan holde styr på alle delene! Det var egentlig ikke så slemt at sy dem sammen - måske det gode selskab gjorde udslaget. Jakken består 15 stykker, som skal monteres. 3 per forstykke, 5 til ryggen og 2 per ærme.


Nu ser forstykket sådan ud (syet sammen af 3 stykker), og jeg er igang med første stykke til ryggen, der som nævnt ovenfor KUN består af 5 dele.....


Motionsstatus uge 6:
  • Løb: 10 km - 5 km lørdag og 5 km søndag / mål på 8-10 km.
  • Gulvøvelser: 1 (missede cross fit grundet et møde)
  • Cykling: Ca. 30 km / mål: 32-40 km per uge
  • Gåture med hunden: Ingen - det klarede ungerne / mål: 2 stk)
Tusind tak for jeres kommentarer til alt min motion. Når først ryggen har drillet i 9 måneder incl. en iskiasnerver, der sov ned i det ene ben og fuldstændig ødelagde min nattesøvn, så er man villig til hvad som helst for at holde sig fit! Og det at jeg slutter ugen med at lave en rapportering, giver at ekstra incitament/holder mig til ilden - så kan jeg ikke udskyde og bare love mig selv, at det bliver bedre næste uge. 

Sunday, February 2, 2014

Restestrik

Jeg har ikke fået strikket så meget i denne uge. Det blev til et par vanter i str. 2 år. En god kollega manglede vanter uden tommeltot - til sønnen altså.
Hvad laver man når man holder i kø i bil i morgentrafikken på grund af snevejr? Jeg tager billeder af vanter.


Baggrunden er en strikkjole fra 2012, som jeg er rigtig glad for og bruger meget: Sparkel

Og hvorfor har jeg ikke fået strikket - tja! Mandag var der træf i mødregruppen. Vi mødes for første gang for nu snart 11 år siden, og holder stadig ved (3 kvinder og 3 børn). Det er rigtig hyggeligt. Vi kunne ikke finde en weekend, så istedet mødtes vi mandag aften til pizza og rødvin. Eneste problem var et det ikke var fredag, men det bliver det næste gang.
Tirsdag Crossfit og og torsdag på Kählers i Århus sammen med en veninden. Lørdag i biografen sammen med Lise og hendes gudmor for at se Frost (altså en sød film!).
I dag var en hjemmedag med vasketøj, en god bog og strik.

Da jeg kom hjem lørdag havde Jørgen omdannet køkkenet til "lav din egen pizza-tag selv bord". Ser det ikke godt ud:




 I baggrunden skimtes garn til min nye cardigan (Manchuria Jakke).... Jeg er igang.

Motionsstatus uge 5:
  • Løb: 10 km - 5 km lørdag og 5 km søndag / mål på 8-10 km.
  • Gulvøvelser: 2 (1 times cross fit tirsdag og øvelser hjemme søndag)
  • Cykling: Nej - der var for meget sne / mål: 32-40 km per uge
  • Gåture med hunden: Ingen - det klarede ungerne / mål: 2 stk)
OK resultat og nok til at ryggen har det fint.