Sunday, September 4, 2016

Ormegraverpigens nattrøje - den er langt om længe færdig

Idéen kom til mig på Fanø sidste år da vi stod i Christel Seyfarths butik, hvor der hang mange forskellige udgaver af trøjen. Garn hjemme på hylderne faldt på plads og samtidig hjalp Birthe Sahls smukke knapper til (billederne gengiver ikke helt knappernes flotte farver - bl.a. er 2. nederste knap helt orange). Og her er så langt om længe resultatet - næsten 1 helt år senere:


Det har været et kæmpe arbejde og jeg gik død i den flere gange under vejs. Det er ingen sag at strikke selve bullen og ærmerne, men så skal der klippes op og strikkes indlæg både til forstykker, nak og ærmer og der skal syes sammen. Faktisk er der rigtig, rigtig meget der skal syes sammen! Kantbånden skal syes på både fra retsiden og fra vrangsiden, og alt belægning skal syes fast. Jeg tror det var tanken om de smukke keramikknapper, der endelig gjorde at trøjen blev færdig.I går blev dagen, hvor jeg strikkede det allersidste: kantbåndet var for kort - 5 rapporter mere!, og så manglede jeg indlæggene til ærmerne og sy det sidste sammen. Den blev puttet i vaskemaskinen og lagt til tørre, og i dag manglede kun knapperne. Jeg er faktisk blevet en smule "høj" af ENDELIG at have færdiggjort dette projekt.

Når jeg vender vrangen ud på trøjen, kan man rigtigt se alt det ekstra arbejdet der er i at strikke denne model, og jeg er ikke "hoppet over hvor gærdet er lavest":


Jeg vil ikke sige, at jeg aldrig gør det i gen, men jeg gør det i hvert fald ikke foreløbig. Der ligger en råhvid sag med sort stribe og pusler inde i mit hoved, men det kan være at den aldrig kommer ud :-)

Faktaboks: Jeg har strikke den mindste størrelse i bredden og den største i længden (måske endda plus lidt mere). Ærmerne ville helt klart være blevet alt for bredde så der tog jeg ikke så ofte ud, og endte med et noget lavere maskeantal end der stod i opskriften (ca. 25 mindre end i opskriften). Til lommeklapperne har jeg valgt den 3. største størrelse, da jeg synes at de små klapper, der sad på nogle af trøjerne i butikken i Nordby så helt forkert proportioneret ud - de var for smalle.


Garnet er en blanding af Knold og Geilsk tynd uld. I følge opskriften skulle der bruges mere end jeg havde på lager i stribefarverne, så jeg tilkøbte 3 nøgler (lilla, rød og organge) inden jeg gik i gang, så jeg var sikker på indfarvning/ens stribefarver til hele trøjen. Det var nu absolut ikke nødvendigt. Jeg har brugt langt mindre garn end der står i opskriften også selv om længden svarer til den største størrelse.

HOT og NOT: Helt klart HOT (håber jeg med alt det arbejde). Jeg gjorde mig umage med at få den rigtige længde i skødet, og indtagninger til taljen så pasformen er blevet god.

Det næste "skøre" projekt tror jeg bliver Sweater for a Rainy Day af Helga Isager. Så kan jeg få brugt lidt flere rester.


Billedet er fra stand i Todbjerg - Sidste weekend bød nemlig på Strik i Todbjerg. Det var igen et rigtig godt arrangement af Annette Danielsen, der præsenterede sine nye bøger. Derudover var der mange andre designere som udstillede. Jeg kom hjem fuld af inspiration.


Frokost i Annettes baghave:


Forrige weekend var jeg en tur på Fur sammen med min mand for at fejre 18 års bryllupsdag. Jørgen inviterede på weekend, og ungerne er jo nu så store at de kan passe sig selv. Faktisk tror jeg de glædede sig rigtig meget til at have huset for sig selv :-) Jeg fik lidt garn med hjem fra Lisbeth Klodes Gårdbutik. Fredag aften spiste vi på Strandhotellet og fik nok de bedste burgere nogen sinde. Lørdag aften var vi lidt trætte (der var jo håndbold OL semifinale om natten), så det blev til take away salat fra samme sted. SÅ lækkert.


Vi boede på en nyistandsat gård - Skovgården. 


Garnet fra Fur skal bruges til sjalet Helsingør fra bogen Urban som jeg købte i Todbjerg.


Med hjem fra Todbjerg kom også kit til Sort Top - en hæklet top, som egentlig er overdelen til kjolen i bogen Nordiske Masker 3. Den glæder jeg mig til at komme i gang med.


Fanø nærmer sig - Det glæder jeg mig også til :-). Berit, Tine og jeg tager afsted allerede torsdag aften,. Vi får rigtig god tid i år til både at komme rundt på øen, men også til at hygge og strikke. Fanøtrøjen - den skal da med!

11 comments:

Fríða said...

wow! og så er der vist ikke meget mere at sige om den fantastiske tröje.
kh.fra Island
Frida

Ellen said...

Trøjen var absolut værd at vente på. Hvor er den flot. Vi ses på Fanø, tager derover onsdag. Har en aftale med Berit om at mødes til et eller andet.

Pia said...

Sikken et arbejde men det ved du jo. Hamrende flot resultat.

Helle : said...

Sikke et flot stykke strikketøj !!! Super flot lavet.

Strikkeheksen said...

Hold da op, Gitte - tillykke med den - hvor er den blevet lækker :-) Jeg håber da virkelig også den kommer til at hænge på dig hele vinteren med al det arbejde :-) Knapperne er så gode til den - perfekt match :-) Og den er virkelig flot fra vrangen også!
Jeg har også købt Urban oppe hos Isager og købt garn til Kerteminde i de farver, der foreslåes i bogen - det faldt jeg pladask for + Helsingør, he he :-) Til gengæld faldt jeg ikke helt for den nye fra Danielsen, men det kommer måske senere. Jeg vil ønske jer en rigtig dejlig tur til Fanø og krydser fingre for at vejret holder - det bliver dejligt med 4 dage, hvor I bare kan nyde det hele :-)

Jette said...

Man kan jo ikke sig andet end det er en smuk trøje, men hold da op et stort arbejde med alle de kanter, det har afholdt mig fra at gå igang med den.
Og lækre ting du har til dine næste projekter, og kan i have en rigtig god tur til Fanø.

Britt said...

Den trøje er da virkelig alt for fin. Super flot arbejde, jeg elsker farverne. Man kan virkelig se hvor meget montering betyder, det er virkelig en flot finish, din trøje har fået.
Knapperne er skønne, som Birthe Sahls plejer at være.
Rigtig god tur til Fanø

vibstrik said...

Hvor er den bare blevet flot, og sikken et arbejde.
Sweater for a Rainy Day er også på min to do liste.
Dejlige nye projekter du har undervejs. Du kan glæde dig til at hækle toppen. Den er rigtig hyggelig.

Lilli said...

Den er bare blevet flot...men hold nu op for et arbejde !! Skønne nye ting du skal i gang med.
Fur er en skøn ø - tillykke med mærkedagen :-)
Og rigtig god tur til Fanø...jeg springer over i år...men måske næste år.....;-)

Mona Elisabeth Pedersen said...

Den ormegravertrøje kan virkelig trække tænder ud - men den er også al umagen værd. Din er bare blevet så smuk, og du har ikke hoppet over hvor gærdet var lavest. Lommeklapper og det hele er med - og jeg tror det er en rigtig god ide, at du har strikket den længere end opskriften. Jeg synes faktisk min er lidt for kort, og fortryder jeg ikke fik den lidt længere. Men du har ret - monteringsarbejdet er en killer. Det bliver nok spændende at komme ned og flashe den på Fanø . I må have en rigtig god tur. Tænk sig både Todbjerg og Fanø. I kommer ikke til at mangle inspiration lige foreløbig.
Sweater for a Rainy day er da bare så smuk. Den glæder jeg mig til at se.

Ruths datter said...

For en lekker trøye. Litt av en jobb du har gjort. Flinke du.