Friday, September 23, 2016

Sort is og lidt billeder fra Fanø

AD's Sort Is er færdig. Jeg har ellers haft den hængende længe på en bøjle uden af hæfte under ærmerne - mest på grund af at jeg var træt af halsudskæringen. Den skulle stå "råt" uden kant ifølge Annette Danielsens opskrift, men min kant var bare ikke særlig pæn, og det var den ribkant jeg havde strikket heller ikke.Strikkepigerne kom på besøg og forslog en lille rullekant. Selvfølgelig! Nu er trøjen færdig.


Strikket i Donegal Tweed fra Karen-Ditte køb flere år tilbage på Fanø samt lidt tynd uld nederst på ærmerne og i halsen. Ærmerne blev sådan fordi jeg ikke var sikker på at jeg havde garn nok. Det havde jeg nu, så det krumspring ville jeg egentlig gerne have været foruden. Men - alt i alt er den blevet OK.


Garnet har t meget smukt farvespil.

Sidste weekend foregik på Fanø, der igen afholdte Strikkefestival. Berit, Tine og jeg havde lejet luksus campinghytte, og var igen heldige med vejret. Sol stort set fra morgen til aften. Det blev til ture i det store telt i Nordby, hvor rigtig mange stande holdt til, strøgtur i Nordby og en tur til Sønderho. Derudover strik og hygge i og uden for hytten.


Jeg besøgte også en kollega som har sommerhus på Fanø og kom på tur langs stranden. Fantastisk strand. I det hele taget er Fanø en meget smuk ø med landskabet og de mange gamle huse.

Tænker tit på at vi har mistet noget i vores kulturarv når Helle viser sin flotte norske nationaldragt. På Fanø (i hvertfald på festivallen) er dragten stadig i fokus. Skøn fortælling af forskellen på dragten i Nordby og Sønderhø. Brudene fik syet pynten fast på hovedet.Lidt indkøb: Madelin Tosh garn til en ribtrøje. På standen havde alle sælgerne trøjen på og jeg måtte bare have garn til den.


Ellers var der masser af andet inspiration. Specielt flotte var G'uld pigernes stand og Nordiske Masker.


6 comments:

Chain of Yarn said...

En spændende tur til Fanø. Og dragterne er nemlig en vigtig del af den danske kulturarv. Dejligt at se Sort is færdig. Jeg har selv en bekendt som har strikket den op i et andet garn, og hun nævnte også halskanten som en udfordring. Jeg håber I havde en dejlig tur.

Strikkeglæde said...

Virkelig flot kant, den afslutter det rigtig fint

Lilli said...

Dejligt I havde en skøn tur i det den skønne vejr - og enig: Fanø er bare en smuk ø - jeg er også vild med den :-)Men pyh det er hårdt med al den dejlige inspiration.....;-)
Godt du har fået løst problemet med halskanten - det er en smuk bluse.

Jette said...

Ej, hvor er den bare fed den trøje, lige sådan en jeg falder pladask for, og kan bare bruges til alting. Din kant er flot, har også haft samme problem med AD's, det ser pænt ud på billedet, men synes alligevel at der mangler en kant.
Åh, ville så gerne prøve Fanø engang, det er altid så flotte billeder og skøn omtale i skriver om.

vibstrik said...

Hvor er den bare blevet flot:-) Dejlige billeder fra Fanø, der er skønt. Glæder mig til at se din næste fine trøje.

dqpage said...

Sort is er bare så flot - og en rullekant er en perfekt løsning til halsen. Det ser godt ud.
Jeg havde desværre ikke fornøjelsen ad Fanø i år. Men du har helt ret. Det er en smuk og meget speciel ø, der altid kan tåle et gensyn.