Friday, August 17, 2012

Verdens bedste rugbrød

Det bager min mand selvfølgelig - og så laver han også dejlig mad. Se bare fredagsmenuen :-) - kylling, pasta med citron/ostesovs og rødbedesalat.


I lang tid har den stået på køberugbrød, og flere forsøg på at starte en surdej op er mislykkedes. I sommerferien fik vi en ny opskrift til dette - og DEN VIRKER!


Opskrift på surdej:
Bland
ca. 10 rosiner
rugmel
kærnemælk
til en klæg dej (en god håndfuld) i en lille skål.

Placer skålen med surdejen på køkkenbordet med et klæde over, og "fodr" dejen hver dag i 5 dage med lidt mere rugmel og kærnemælk - derefter er surdejen perfekt til at starte rugbrød op.

Rugbrød:
250 gr. hvedemel
750 gr. rugmel
500 gr. skårne rugkerner
blandes med 1,5 l lunkent vand sammen med surdejen og 6-7 teskefulde salt.

Dejen hviler 24 timer med vådt klæde over, hvorefter der tilsættes yderligere:
500 gr. rugmel (cirka)
500 gr. skårne rugkerner
2-4 spsk. sirup
½ l. vand

Tag en klat fra til surdej, og tilsæt derefter "det sidste" i rugbrødsdejen:
500 gr. solsikkekerner
250 gr. græskarkerner

Dejen fordeles i 3 rugbrødsforme, og hviler i ca. 4-6 timer med et vådt klæde over.

Bages v. ca. 180 grader i 1 timer og 55 minutter (alt efter ovn - vi har prøvet os lidt frem). Vi synes rugbrødene er bedst/lettest at skære efter en tur i fryseren. - Ungerne spiser det også med stor fornøjelse.


Fredag eftermiddag i solen....


Der er strik i Boligliv denne gang...... Lise var til ridning, og Jørgen kørte Søren afsted på hyttetur med klassen. Jeg gik en smule tidligt fra arbejde for at hvile ryggen, og havde en skøn fredelig eftermiddag helt for mig selv - en lur på sofaen og lidt tid i solen.

6 comments:

Kludemutter said...

Uhm,det ser lækkert ud.

Håber snart du får has på den ryg.

God weekend,Yt.

Strikkeheksen said...

Rigtig god weekend, Gitte, det lyder som om, du har fået sat den i gang på bedste vis :-)

Nu er jeg jo så heldig at have smagt det rugbrød og det er simpelthen i særklasse :-)

Sylvia said...

Heisann Gitte
Håper ryggen blir litt bedre, dag for dag.
Jeg kommer nok på besøk til deg en vakker dag, men det passet ikke i sommer......Vi var egentlig på vei til Århus da vi dro fra København, men det regnet så det sprutet, så det ble Bilka i Ålborg iatedet, der vi handlet inn mat til sommerhuset. Resten av uken gikk til å slappe av og til å være sammen med besøk og venner som også var i Danmark på ferie. Men en dag står jeg på trappa di, vet du ;)
Boliliv med strikk...det må jeg sjekke ut!
Ellers ser dine rugbrød nydelige ut! Både jeg og Mannen elsker Dansk rugbrød.
Jeg lager mine på den raske måten, en ferdigblanding hvor jeg tilsetter vann og gjær, og det var det hele ,og de blir faktisk veldig gode!!!!
Må du ha en deilig weekend. Knus

Uldbegavet said...

Forhåbentlig er dine rygsmerter snart overstået.
Tak for opskriften på rugbrød, den skal helt sikkert prøves ved lejlighed, ser meget lækker ud.

Anonymous said...

Burberry Separation sale online.The Pre-eminent Burberry outlet www.burberryoutlet--store.comWarehouse to suborn economical Burberry escape hatch products online. Omit [url=http://www.burberryoutlet--store.com/]Burberry outlet[/url] means of escape preserve inaccurate upto 70%, and not busy shipping!

Anonymous said...

[/url] les gens viennent avec une affirmation de style . La plupart [url=http://www.pascheruggclassicfr.com]ugg australia pas cher[/url] des bottes ze trouvent être aussi à votre predisposition au sein de l’assortiment touchant à tailles mais aussi touchant à formes . Le site ordonne la brin de la faon, [url=http://www.uggfr-baileybutton.com]ugg jimmy choo[/url] derme au sein de astrakan ruban agrafe feuillu mais également la?age de la tégument concernant le grand en botte de sorte à augmenter quelque peu au sein de olfaction concernant le démarche . [url=http://www.uggshortsparkles.info]vente privee ugg
[/url] ”
[/url] facilité de los angeles large coeur.[/p]
La majorité des messieurs disposent de forcément apprécier environ l’avenir afin de passer un look décontracté, bien-être mais aussi [url=http://www.frclassicuggstocker.com]ugg france
M . ugg bottes pas cher en france Un tiercé Chaussures UGG Bailey bourgeon se présentent comme tendance apparus à place des demoiselles parmis nous qui [url=http://www.pascheruggclassicfr.info]ugg australia pas cher[/url] ont envie p 0 quel point à eux garnis de sorte à incarner pas plus longuement commode 0 quel point stylé . Messieurs Ugg Garnis / Chaussures:

[url=http://mathias.houngbo.net/node/4]They are beautiful shop online statement made ugg3w[/url]
[url=http://www.nbilyk.com/node/9]They are beautiful shop online statement made ugg boots6x[/url]
[url=http://weselder.com/image_captcha/10882/1354261632]They are beautiful shop online statement made discount ugg4t[/url]