Saturday, February 11, 2017

Huer, sokker, vanter - alt småt fra pindene og så lige et par helt og næsten færdige bluser

Jeg er hoppet fra de store projekter til de små og jeg hygger mig rigtig meget med det. Overskueligt, overkommeligt, og stort set fra garnlager. Der svinder et nøgle her og der, hist og pist til huer, sokker, vanter m.v. Her er et lille galleri over de seneste 8 ugers strik:

Pulsvarmere - 2 par til mig selv. De er strikke efter Irenes opskrift (dog med færre masker og plus en tommeltot). De gråmelerede er "ekstra lange" til kolde dage, således at fingrene kun lige stikker ud. De sorte er mere almindelige pulsvarmere. De grå er strikket af lager garn (slog 45 masker op på p4) og de sorte er strikket af et nøgle Indiecita som blev til overs fra benvarmerne længere nede sammen med en tråd tynd alpaca (slog 55 masker op på p3,5 - 50 havde været perfekt....):


Pulsvarmere til Fredrik (Sørens kammerat) - Søren fik et par i grå i efteråret, og Fredrik ville gerne have et par i sort: Strikket i dobbelt strømpegarn så de kan holde til "drengebrug". Jeg har brugt 2 nøgler i alt. Og så små babystrømper (Drops mønster) - der er nok til flere par fra samme nøgle. De er til en venindes datter, som skal være mor til foråret.


Benvarmere strikket i dobbelt 100% Alpaca - Indiecita fra Filcolana - jeg har brugt 4 nøgler i alt. Drops mønster dog med noget færre masker:


Min hatteperiode. Jeg strikkede 4 stk. i januar. Den blå er strikket af nyindkøbt garn (incl. kvast) fra Garnkisten. Resten er strikket fra lager:De 2 blå har været flittigt brugt. Det er en Helga Isager hat - Model Malene fra bogen Room 606, som passer perfekt til alle mine krøller. Jeg kan godt lide at der er en smule "nissehue" i hatten. Den sidder ikke helt tæt til hovedet. Den dobbelt rib gør at den sidder godt fast på hovedet og giver varme ører :-)

Ormegraverpigens nattrøje blev helt færdig i december, og er blevet brugt flittigt. Garn fra Garnudsalg, Garnkisten, Garngaragen m.v. indgår i trøjen, og selvfølgelig knapper fra Birthe Sahl:


Bluse, strikket i det lækrest tynde uld - Prairie fra Cashmere Company købt på Fanø. Blusen hænger på ginen og venter på at jeg tager mig sammen til at montere og strikke hals, men jeg har fået hedeture igen, så uldstrik tæt på kroppen er ikke aktuelt lige p.t.


Fra December: 2 par strømper til Jørgen - klassisk enkel model strikket af lagergarn til julegaver. Til str. 46 går 1 nøgle garn pr. sok = 4 nøgler garn til 2 par:


Alt i alt en periode hvor jeg har fået brugt rigtig meget garn fra lager. Både enkeltnøgler/rester fra projekter, som blev til huer og pulsvarmere. Og så - ikke mindst - har jeg fået taget hul på alt mit sokkergarn. SKØNT!

Jeg fortsætter med småt strik.

10 comments:

Mariann said...

Små projekter, ser ud til at være vejen frem, når der skal tyndes ud i garn lageret 😉
Jeg syntes godt nok du har været meget flittig 👏
Her er der gang i mønsterstrik , med 2 (!) farver. Jeg tror jeg er ved, at få styr på det 😀

Gitte said...

Dejligt at høre fra dig - savner dig i strikkegruppen / dit selskab!

Strikkeheksen said...

Der var du så lige, Gitte og hold da op nogle dejlige ting du har fået lavet ☺ jeg er helt vild med den blå hue med kvast, måske jeg må ha lov at prøve den når vi ses om ikke så længe? ☺ Vi har lige mødt Schnitzel Larsen på vores gåtur - en 32 kg tung Basset han - hold nu op en storchammør og så bor han i vores kvarter ☺ Ikke nok med at Diva havde spist opskriften - hun fik også fat i Torbens Dæxeltrøje - det kostede lige 3 timersxreparation med 4 ekstra pinde på banen - jeg vil sige, at der var behov for en garvet strikker - tofarvet mønsterstrik, der er revet op i forskellige niveauer, pyha. Men hun er en dejlig hund og "mor" er blevet meget bedre til at passe på sit strikketøj, he he. Glæder mig til at se dig 😊

Strikkeheksen said...

PS: Det er så skønt at fordybe sig i lageret ☺

Strikkeglæde said...

Sikke mange dejlige projekter du har fået færdig. jeg kender godt det med at tage en slapper og strikke de små hyggelige projekter.

vibstrik said...

Sikken en masse fantastiske ting. Skønne sager og jeg er spændt på den sidste som kun mangler hals:-) Den ser helt vidunderlig ud. Lagerstrik er heldigvis ikke en straf, men et skønt hav af muligheder.

Lilli said...

Dejlige projekter du har haft gang i - nogle gange er det altså bare skønt med små, enkle og overkommelige projekter...og at der samtidig ryddes lidt op i rester er skønt.
Jeg er så vild med din trøje på ginen- glæder mig til at se mere når den engang tåler krop ( eller var det omvendt ;-)..

dqpage said...

Det er da bare så lækre sager du har fået lavet. Og godt at få brugt lidt af det fra lageret. Tænk at du havde mod på endnu en ormegraverpige :) i rigtig flotte farver.

Jette said...

Det er bare så skønt med de små projekter, lige pludselig får man has på alle de små rester man har liggende, og sikke smukke ting du har lavet. Ormegraverpigen er også flot, og et kæmpe arbejde at lave, håber den er lige så god at have på, som den er smuk.

Lin said...

Waouw, der er sket noget. Du har vaeret flittig. Er tosset med dine huer.