Friday, October 30, 2009

Farver - både inde og ude

Uden for er der de skønneste efterårsfarver - Jeg blev helt "høj" i morges på vej til arbejde med godt musik i radioen og blå himmel og blade i mange farve. Der er også kommet farver på strikketøjet.
Jeg har længe gået og kigget på denne skønne lilla farve fra Kauni. Og da Hendes Verden i uge 43 præsenterede mønster til Forbrydelsens sweater skulle det være. Så Sarah Lund sweateren udkommer nu i lilla.

Jeg vil om lidt placere mig i sofaen (nu en blanding af at ligge ned og sidde op - så der går absolut fremad - føler mig næsten helt almindelig igen ;-) og strikke lidt på den lilla sweater og slå masker op til Folklore Cardigan. Den skal strikkes i Geilsk tynd uld og Kunstgarn fra Hjertegarn. Forestiller mig at "vinde tråde" i passende længder fra nøglet, så jeg får farveskiftet til bærestykke og kanter.

I øvrigt har jeg fået indlæg i den ene sko - det højre ben er kortere end det venstre, og måske kunne det hjælpe. Hvad så med sandaler og klip klapper til sommer har flere sagt? Tja - faktisk er jeg fuldstændig lige glad - bare de her ryg- og hofteproblemer holder op!!! Må indrømme at episoden i efterårsferien har skræmt mig lidt........

12 comments:

Fru Kahr said...

Godt at det går fremad med helbredet. Ang. indlæggene i den ene sko, så kan de jo klistres fast i skoen, så sandaler er ikke 100% udelukket. Det er måske ikke altid lige elegant men det fungere fint (jeg har gjort det i flere år).

Spændende med en lille Sarah Lund:-)

Jeannette Mariae said...

Jeg glæder mig sådan over, at det går bedre med din ryg.

Sarah Lund i lilla, det var da ikke nogen tosset idé.

Knus ;-)

Karin Grøn said...

Det var da en genial ide med at bruge kunstgarnet i Folkloren. Det bliver flot.
Mht ryggen så er det jo ikke nødvendigvis sådan at du skal bruge indlæg resten af dit liv. sommetider skal man bare rettes op i ryggen og hoften så musklerne igen kan få overtaget og holde balance i kroppen.Alle mennesker har en forskellig højre og venstre side, så du skal jo være opmærksom på at forsøge at holde kroppen lige- stå på begge fødder. ikke hænge i hofte til den ene side- bære tasken på skiftevis den ene eller anden skulder osv. forsøge at skabe balance i kroppen jeg har haft samme problem og havde stor fornøjelse af Mensendickgymnastik, hvor man laver gymnastik udelukkende iført trusser og med to store spejle, så man kan se skævheder og manglende muskulatur.

Helle said...

Det er dejligt at se "forbrydelsentrøjen" i en anden farve til en afveksling. Jeg kan godt følge dig med hensyn til indlæg i skoene og brugen af sandaler kontra ondt i ryggen. Mit hjælpemiddel når jeg skal spise med kniv og gaffel er bestemt ikke elegant sammen med en festkjole, men alternativet er værre. Måske vil du kunne undværre indlæg i kortere tid ved særlige lejligheder.

Rosanna said...

Jeg har også købt 'Hendes Verden' og MÅ lave Sarah Lunds sweater! Den lilla farve er godt nok flot.
Du får sørme strikke en del, på trods af at du er delvist sengeliggende, det er ret imponerende.

HAv en rigtig god week-end og god bedring med ryg - håber på at de indlæg vil hjælpe.
ps. Jeg har lagt en opgave til dig på min blog

Helle : said...

Det er bare med at bruge det indlæg, det kan sikkert spare dig for de værste smerter på længere sigt.

Super skøn lilla du har fundet, tror den bliver flot til dig !

Forsat god weekend

Strikkeheksen said...

Sandaler og klip-klapper findes der vel også moderne løsninger på i sådan et tilfælde, selvfølgelig handler det bare om at få det bedre. Det er dejligt at høre, at du trods alt kan halvt sidde, halvt ligge - fremgang, ingen tvivl om det :-)

Den lilla kan få humøret til at stige adskillige grader hos mig, den er virkelig skøn - også selvom jeg aldrig ville lave en Sarah Lund sweater ;-)

Gitte said...

Dorte - godt med en lidelsesfælle ;-)

Jeannette Mariae - synes den lilla er så flot.

Karin - Der var noget at tænke over....... Bærer f.eks. altid tasken på samme skulder. Ja - der er sikkert mange ting som belaster kroppen skævt.

Helle - Synes godt der kunne komme "mere farve på".

Rosanne - Opskriften er lidt underlig - maskeantal passer ikke med 2 ret og 2 vrang til rundpind, den bliver alt for kort hvis ikke der strikket mere til efter sidste udtagning til "kroppen" - længere er jeg ikke kommet..... Er spændt på om maskeantal passer til mønster....

Helle - Nu prøver jeg ihvertfald -

Lene - Uha - jeg har længe haft lyst til "en Sarah Lund".
Og - føler mig næsten som et helt mennekse igen ;-)

Gitte said...

PS: Rosanne - Har set "opgaven" - synes først ikke at jeg havde 6 røde ting - nu er jeg lige igang med at sortere fra.....

Nette said...

Jeg er vild med den lilla farve. Den fremstår utrolig smukt.

Det dér Kunstgarn, det har jeg også lige købt. Hvilken pind strikker du det på?

Gitte said...

Hej Nette - Trøjen skal strikkes på 3 og 3½ - så det prøver jeg. Selv om der 2½ - 3 på garnet..... Er ikke kommet igang endnu, men snart......

Nette said...

Jeg er i gang, Gitte, og garnet kan her sagtens klare pind 3 1/2, og jeg strikker ikke specielt stramt, trækker hverken fra eller lægger til, når jeg strikker efter opskrifter. :-)