Tuesday, March 23, 2010

Lang - længere?

Jeg har lige brug for lidt rådgivning - er ikke så velbevandret i Cape-strikning. Hvor lang skal sådan en egentlig være?

Helga Isagers opskrifter til en str. 5-6 år siger 34 cm. Lise skal have en str. 6-7 år, og lige nu er capen 43 cm fra mønsterstart. Skal den være længere?

Kanten skal vel ikke nødvendigvis være ved håndledet - eller? Kan ikke rigtig se noget af billederne i bogen.

Se venligst bort fra strygetøjsbunken i baggrunden.

15 comments:

Agro said...

Hvor er den da sød, men jeg tror nok jeg ville strikke den evt. 5 cm længere for den ikke skal blive for kort ved armene, men du skal jo også passe på den ikke bliver alt for lang, på midten.
KH Anna-Grethe

Tris said...

Tja - det er jo smag og behag.
Personligt ville jeg nok strikke den, så den når til håndleddet - ellers synes jeg den ser for lille ud.

Strikkeheksen said...

Det er ligesom med en trøje - du skal bare vælge om du vil ha´ trekvartærmer eller helt lange ærmer - begge dele vil virke fint :-)

Hvad siger den unge dame selv?

PS: Lad nu det strygetøj ligge, Gitte ;-)

Nette said...

Jeg tror også, det kommer helt an på, hvad man selv ønsker. Halvlange eller lange ærmer?

Med hensyn til strygetøj... Så har vi slet ikke sådan noget her i huset. Og jeg er lykkelig for det. :-)

Karina said...

Ville nok gi' den nogle omgange mere. Den ser da rigtig fin ud, og der er da helt sikkert en ung dame der bliver glad :-)

Ann said...
This comment has been removed by the author.
Ann said...

....Glemte lige noget i min kommentar før....
Personligt kan jeg bedst lide, når en cape ikke er for lang. Sådan trekvartlang eller såen. Den er mere praktisk så, fordi man bedre kan bruge armene til alt muligt, når den ikke er for lang.
Bliver den længere er det nærmere en poncho - et stykke overtøj, hvor en cape vel er beregnet til at bruges indendørs..............
....tænker jeg ;-)

nynne said...

Jeg syntes du er der - i forhold til den jeg har strikket til Josefine er Lises meget længere. Tror den bliver svær at manøvre med ( armene ) hvis det bliver meget stører.
Hvor klær den hende godt

Irene said...

Jeg tilslutter mig de sidste kommentarer:-) Jeg synes ikke du skal strikke den længere, så bliver det for svært at bevæge armene. Den er sørme ellers fin!

Helle said...

Den skal være så Lise synes den er behagelig og kan bruge armene, for mig er det lidt over håndledet det hænger også sammen med bredden. Du kan evt overveje et "voksetillæg"

Karin Grøn said...

En cape er fra gammel tid et stykke overtøj man tager over skuldrne men som modsat et sjal lukker hele vejen rundt om kroppen. Det går normalt fra noget, der ligner et kort ærme til lige over albuen, så man kan arbejde med det. Bliver en cape længere ende over albuen bliver den til en poncho og det kan den jo også godt være- det er jo helt op til en selv. Hvis den skal bruges i stedet for en trøje skal den vel være på samme længde som en trøje på ærmerne, men skal den bruges i stedet for et sjal, skal den jo være kort, så armene er fri. Det er jo helt op til datteren hvad hun befinder sig bedst i. Hvis du venter længe nok så kan hun måske bruge den som cape når hun bliver voksen ;-)

Birte said...

Jeg har ikke specielt forstand på det, men mener også, det er noget med hvor meget bevægelse man vil have. Jeg synes ikke den skal være meget større, faktisk ovehovedet ikke. Den skal være let og ikke tung og slasket, så er den vel ingen fornøjelse at bruge.

Sylvia said...

Hei Gitte
Her var det da mye ny lesning og bilder til hos deg siden sist! Jeg har vært så opptatt den siste uken, at jeg har ikke rukket å gå på "besøk" her inne.
Ponsjoen til Lise ser helt riktig ut, og det er vel ingen regler for lengde??? er det?
Din nye ryggsekk er nydelig, og mønsteret minner meg om mon FOSSIL-taske jeg kjøpte i NY sist sommer.
Jeg har foressten begått mer Marimekko.....kremt, så mønstr liker jeg definitivt!
Ønsker deg en riktig god påske!

Lin said...

Jeg ville stoppe der. Bliver den for lang ved aermerne kommer den til at genere hendes bevaegelser, og bliver den laengere ved aermet + laengere foran og bag og saa bliver det mere kjoleponcho end cape. Jeg synes den ser laekker ud som den er nu. Men....hvad syned froeknen??? Det er alligevel hende der skal have det sidste ord hihi.
Og strygetoej, godt at vide at det ikke kun er mig hihi.

Anonymous said...

[url=http://www.drawingboard.org/blogs/?u=videoseamelia4]Next Video Converter[/url] [url=http://www.drawingboard.org/blogs/?u=videoseamanda6]AnyDVD Converter Professional 3.5.3[/url]
KingConvert Mobile Video Converter RER VOB Converter
http://www.blogsplosion.com/?u=videoseantony9 Nidesoft DVD to Apple TV Converter 3.1.28
[url=http://lecturer.elektrounesa.org/?u=videosealison6]Fx Splitter and Trimmer[/url] [url=http://www.blogportalen.no/blog/?u=videoseadrian1]Alive iPhone Video Converter 1.2.8.2[/url]
A-one Video Convertor 6.30 DVD X Copy Platinum 5.0.0.513
http://www.answerbag.com/profile/1238420 USAsoft DVD Video MP4 Converter 4.98
Quadrus Ingest Machine DV
my icq:858499940385