Saturday, February 23, 2013

Imogen Tee - min nye ynglingsbluse

Min Imogen Tee er klar til brug. Efter lidt start vanskeligheder (første version blev alt for stor), gik det hurtigt fremad.


Der strikkes lacemønster på hver eneste pind - "Frost Flowers", og i starten var det bare om at holde tand for tunge. Mønsteret er sådan et som jeg aldrig lærer uden af, så det foregik med øjnene klistret til de enkelte linjer, og med nøjagtig markering af hvor jeg var kommet til når jeg forlod strikketøjet. Men - da der kun er mønster  over 36 masker på forsiden, er det absolut en overskuelig opgave.


Jeg bliver altid så utålmodig når der skal strikkes "kedelige ærmer" inden det er muligt at komme videre og få delene sat sammen til ét hele.


Faktaboks: Mønsteret er fra Quince & Co. Jeg har strikket den mindste størrelse og på pind 3. Kanterne forneden er strikket i Baby Alpaca Silk (ca. 10 gr.) og Blusen i Safran (100% bomuld/ca. 300 gr.) - begge dele fra Drops.

Inspirationen til ærmerne (og til blusen) kom fra Liselotte. Jeg brugte kroppen til at måle hvor mange masker, der skulle slås op til ærmerne.

Eftersom jeg ikke overholdt strikkefastheden, er det lidt af et mirakel at det hele gik op i en højere enhed ved mønsterafslutningen i halsen. Man har da lov til at være heldig :-)
Det er lidt hårdt for fingrene at strikke i bomuld, men jeg vil få brugt denne meget mere, end hvis jeg havde lavet den i uld (jvf. tidligere historie omkring varme mødelokale på arbejde.....). Jeg er så meget en strikkenørd, at jeg helst skal have et eller andet "håndlavet" på - hvorfor ellers bruge så mange timer på diciplinen. Lige nu bruger jeg mest sjaler på arbejde.


Knapperne nederst i den grå kant - tja - hvis/når jeg strikke den igen, bliver det uden dem. En tosset sen aften-idé som jeg ikke kunne lave om på bagefter, da blusen strikkes fra "bunden" og op.


Hot og Not: Absolut hot! Blusen hænger på ginen og jeg kan ikke se mig mæt på det smukke lacemønster. Jeg bliver så imponeret over at nogen kan finde på sådan noget....

Noter til mig selv: Den må godt være en lille smule størrer! Slå 4 masker mere op til kroppen (istedet for 196 slås 200 masker op). Slå 2 masker mere op til ærmerne (istedet for 56 slås 58 masker op). Skal den være længere kan der strikkes flere retriller forneden i kroppen og ærmerne, alt. et halvt mønster mere.

Mangler: EN LYS GRÅ TOP!!!!!

Planer for i dag - at komme ud af nattøjet og og fortsætte med oprydning og vasketøj. Begge unger er hjemme i aften - herligt. Vi skal se Matador og hygge.

På mandag - da tager jeg til Berlin.

22 comments:

Strikkeglæde said...

Det er da en flot bluse, jeg forstår godt at du er tilfreds. Hvad er ideen med knapperne forneden?

Gitte said...

Kanten er ikke strikke sammen - men "går ind over hinanden". Smart i tankerne - men ikke så smart i virkeligheden :-)

Lis said...

Gitte, jeg er forelsket. Det er smukt som i mega smukt det lace mønster. Jeg er på vej ind og købe mønster, for jeg her netop 10 ngl. drops garn liggende, så håber også det lykkes for mig at lave så smuk en bluse.

En hudfarvet top kan også bruges, er jeg sikker på.

God arbejdslyst hvis du kommer ud af nattøjet.

Kh. Lis

Uldbegavet said...

Superflot bluse, jeg kan heller ikke se mig mæt på det lacemønster, det er meget smukt og blusen ser ud til at sidde perfekt på ginen. Det er en rigtig sød farve du har valgt.

Gitte said...

Lis - god fornøjelse. Jeg har brugt "post its" til at holde styr på mønstrelinjerne.

Tak Uldbegavet.

Citronmoster said...

Hvor er den smuk og de lyse kanter klæder den godt :)

Fru Kahr said...

Hvor er den flot. Jeg kan bestemt godt forstå, at det er en ny ynglings bluse:-)

Marianne said...

Den er rigtig rigtig flot - farverne ligeså :)

Kludemutter said...

Det er et helt kunstværk.
Super fin.
Har du fået min mail ?

Yt

monaelisabeth said...

Hvor er den bare fantastisk smuk.
Er helt vild med det lace mønster.
Hilsen Mona

Birthe said...

Åh , hvor er den fantastisk smuk , sikke en tålmodighed og et stort arbejde , som bestemt er det hele værd :-)

Lisbeth said...

Meget meget flot :)

Sylvia said...

Wow, hvor den er flott, Gitte. Du er hurtigere enn lynet. Tilogmed når du har strikket et intrikat hullmønster/lace. Får vi se den på?
God tur til Berlin på mandag. Vi var der sist sommer, kun en weekend, og jeg kunne godt tenkt meg en tur til. Best husker jeg Checkpoint Charlie, og bodene ved et Museum ved siden av Universitetet.......gleder meg til å se hva du har opplevet der. Husk å ta mange bilder. God tur. Klem

Irene said...

Det er dog det yndigste mønster jeg har set længe .. og en lækker farve.
Det er utrolig mange yndige ting du får strikket.

Anonymous said...

Super flot bluse. Kan godt forstå at det er ynglingsblusen

Mvh Maibritt H

Strikkefuglen said...

Hold da helt op hvor er den flot med det mønster foran ;-) kan godt forstå den er blevet en yngling.
Majbritt

Helle said...

Den var bare utrolig lekker. Lacemønsteret hadde jeg virkelig sansen for, og forstår godt at du måtte holde øynene stivt på mønsteret. Men absolutt verd arbeidet. Tipper den blir godt brukt utover sommeren også, og ikke bare varmen møterom. :)

Strikkeheksen said...

Tak for i dag - det var så dejligt at se dig igen, men vi nåede jo nærmest ikke at få snakket ;-)

Hvor er den smuk, Gitte - den har jeg da slet ikke lagt mærke til før nu. Det er virkelig et utroligt smukt mønster og den må være super lækker i bomuld :-)

Rigtig god tur og pas på dig selv!

Lin said...

Hvor flot, og sikke et moenster.

Karina Bunkenborg said...

wauw hvor er den flot!

wigdis said...

For en fantastisk flott genser, dette var et nydelig lacemønster.

Karen S, Lykkefanten said...

Nøj, hvor er den altså bare meget, meget smuk!