Sunday, April 6, 2014

Kjole i sort/hvid uld

Stoffet har ligget længe på hylde. Det blev indkøbt til en kort jakke, senere bestemte jeg mig for en nederdel. I løbet af fredagen voksede en anden idé - en kjole. Hjem fra arbejde - klippe stof. Lørdag formiddag gik med at sy, og lørdag aften kom kjolen på til endnu en 50 års fødselsdagsfest (vi er inde i en stime med runde fødselsdage - dette er nr. 5 på lige så mange måneder). I går var en større en af slagsen - 72 gæster ned dans. Vi er lidt flade i dag.


Faktaboks: Stof fra City Stoffer købt for flere år siden - det er uld og noget andet (hør, bomuld....har glemt det - men den var behagelig at have på). Modellen er Onion nr. 2042. Ærmernes længde blev bestemt af mængden af stof til rådighed (lige under albuen). Jeg havde lidt udfordringer med den skjulte lynlås. Eftersom stoffet er lidt løst i det, måtte jeg pille lynlåsen op, og så sy den i med lidt større sømmerum "til tænderne". Det betyder at det ikke længere er en skjult lynlås, men det er der ikke noget at gøre ved.


Tilbehør var min sorte skindjakke og den sorte Camomille. Festen var på en gård med tilhørende gildesal, der varmes op med en brændeovn. Da først festen kom igang, røg både Camomille og skindjakke :-)


Jeg har været igang med at rydde op i gamle mapper, som har ligget gemt siden vi flyttede ind i 1998. Jeg faldt over en masse gamle symønstre fra Alt for Damerne og Femina. Der er også fine strikkeopskrifter - bl.a. denne fra Femina nr. 41, 1996 som jeg synes er rigtig flot. Jeg overvejer om den skal på pindene. Der er dog 2 udfordringer - jeg har ingen garn der passer (på trods af et ellers velforsynet garnlager) og der skal strikkes med 3 tråde på én gang! Tænkeboks!


Kl. 14.20 genudsendes Downton Abbye på DR1. Der er lige tid til at ordne noget vasketøj, og så skal jeg i sofaen med strikketøj.

9 comments:

Berit said...

Endnu en flot kjole! Godt du selv kan sy, når nu festerne kommer i stimer. Du må da bestemt igang med den flotte bluse.!!

Irene said...

Hvor er den flot. Det er et mønster som aldrig går af mode.

Uldbegavet said...

Så fik du kreeret en smuk kjole igen, dit klædeskab må da bugne af alt det flotte tøj du får strikket og syet.
Blusen er altså også superflot og helt aktuel i denne sæson, hvor dyreprint er in.

Sylvia said...

En lekker kjole i hundetann-mønster du har sydd. Så tøff med skinnjakka og camomillesjalet til!
Jeg synes det var morsomt å se det gamle mønsteret du fant. Jeg strikket nemlig omtrent den samme genseren på den tiden, til min tanteunge. Da var det fordi 1001 Dalmatinere var så populær, og hennes ble strikket i sort og hvitt. Jeg husker det var et morsomt strikketøy å holde på med, men var glad det ikke var i voksen strs, siden mønsteret ikke gjentok seg, og jeg måtte følge med hele tiden, på hver eneste omgang.
Jeg holder på med mønster og rundfelling på en norsk kofte jeg strikker til meg selv, som jeg har holdt hemmelig ;)
En ny uke, og så er det endelig påske, og litt fri, hurra!!!! Knus

Lis said...

Sikke en skøn kjole du har lavet. At lynlåsen ikke er skjult gør vist ikke meget for jeg synes alle steder at man ser de lynlås på ryggen være synlige.

Spændende strik du skal igang med. Meget tidssvarende hvis du spørger mig, for alt skal jo være i dyreprint lige for tiden.

Kh Lis

Eva said...

Lækker, lækker kjole.

Lin said...

Der er da ikke langt fra tanke til handling hos dig lol. Endnu en flot kjole. Kan lige se den med den sorte camomille. Flot.

Helle said...
This comment has been removed by the author.
Helle said...

For en flott kjole du har laget. Har stor sans for hundetannsmønstrede stoffer. Jeg synes de passer godt til både skjørt, jakker og kjoler. Også synes jeg det har en finkombinasjon av å være litt røft og klassisk på samme tid.

Men du må jo være i en fantastisk steam om dagen? For en energi du legger for dagen! Sy etter jobb, strikketid, fest... Kanskje er det den målbevisste treningen dom gir resultater i form av ekstra overskudd? I så fall en veldig god grunn til å sette trening i system. En ny garderobe, intet mindre har du produsert i løpet av kort tid.

God påske til deg når den kommer. :)