Monday, February 9, 2015

Der er så mange muligheder.....

Jeg ved jeg ikke er den eneste, der samler på strikkeopskrifter. Heldigvis har jeg mange lidelsesfæller. En fin bog med opskrifter kan sagten anvendes som "natbordslæsning" og så kan man falde i søvn drømmende om alle de trøjer, cardiganer, sjaler og kjoler der kan strikkes. Årsagen til denne indledning kommer senere.


Allerførst - min skønne søn fyldte 16 år i lørdags. Og der var tid til et ordentlig morgenbord. Søren farter ikke meget omkring for tiden, for en af hans klassekammerater kom til at træde ham over tæerne til idræt i skolen. Resultatet blev en brækket tå. Søren tager det nu med godt humør, og der er jo heller ikke andre muligheder...... Da han ringede til mig på arbejde i mandags og spurgte om jeg ville hente ham for han var kommer til skade, tænkte jeg med det sammen "Åhhh nej - ikke tænderne igen. Heldigvis var det bare en brækket tå.


Mens vi ventede på storebror. Bagerst kan skimtes Læsø cardiganen. Den hænger og venter på en reparation. Jeg legede med hunden, og hans kløer sad fast nederst i det ene ærme - Resultatet er et rimelig stort hul. Der skal syes lidt maskesting.

Og så tilbage til "opskriftsindsamlingen". Jeg arbejder på at minimere mit garnlager af tynd uld, og derfor har jeg købt mønsteret til Christel Seyfarths stjernebluse. Jeg har sendt hende en email, for der mangler oplysninger om mængden af garnforbrug. Især mønsterfarven, der går igen i hele trøjen, er det vigtig at kende mængden af. Det skyldes nok at opskriften normalt sælges som kit, men til kr. 100 for en opskrift skal der mængder med.


Koftebogen er blevet gennemset forfra og bagfra mange gange. Min farvorit (og her er jeg nødt til at købe garn) er denne smukke trøje. Jeg ville bestille det rigtige garn på nettet, men fragten er kr. 500, så jeg finder et alternativ til Hillesvåg Ask-Hifa 2, som er det der er anvendt i bogen. Heldigvis findes der bag i bogen en liste med alternative garnmuligheder.


I sidste uge blev der sendt et blad til Norge, og i denne uge kom der et andet retur. Jeg har (igen) lokket med Sylvia, og fik et eksemplar af  Lev Landlig - deres 10 års jubilæumsnummer hvor Liv Sandvik og Lene Holme Samsøe har designes en "Lev Landlig-kofte". Hmmm - heller ikke én der trækker på garnlageret.....


Nu er det så vinterferie tid, og der hygges, strikkes, haves gæster - både fødselsdags og almindelige. I eftermiddag skal Lise og jeg i byen. Lises har en veninde hvis mor også strikker, og det fandt vi ud af at udnytte for mange år siden til fælles hyggearrangementer :-)


Fordelt på 6 rundpinde. Ifølge billedet på Bodils opskrift mangler jeg 2 mønsterborder, men jeg er ikke helt sikker på at det er nok. Sjalet er nu 1,80 bredt. Med 2 "rækker" mere bliver det ca. 2 meter bredt. Bodils mål er ca 2,20. Jeg ved at jeg en "høj" strikkefasthed, så måske jeg bliver nødt til at strikke nogle flere blade.

11 comments:

Zette said...

Jeg har også købt opskriften fra Christel. Det er noget rigtigt øv, at hun ikke skriver mængden.
Håber, at du får svar.
God bedring til din søn.

per hvam Jensen said...

Hej Vedrørende hifa garn kan købes hos grønhøjgarn Vestergade i Randers til rimelige priser...
Ved ikke om de også har det i Århus
Hilsen Bente Jensen

strikog sting said...

Butikken hedder faktisk Garnshoppen og ligger på Kirkegade 14, Randers.

Butikken forhandler garn fra Grønhøj Garn, Hjertegarn og fra Hillesvåg Ullvarefabrik.

Jeg har købt Ask - Hifa 2 og kamgarn i butikken. Kamgarnet strikker jeg dobbelt, så passer det i stedet for Hifa 2. Du kan se mere på min blog, hvor jeg lige nu strikker Fåvang fra Kofteboken.

God fornøjelse
Kirsten

strikog sting said...

- PS min blog hedder strikogsting.blogspot.dk
Kirsten

Uldbegavet said...

Hej Gitte

Du kan købe Ask Hifa 2 i Garnlageret i Rosenkrantzgade i Århus.

Uldbegavet said...

Hej Gitte

Du kan købe Ask Hifa 2 i Garnlageret i Rosenkrantzgade i Århus.

Sylvia said...

Hei Gitte
Her fikk du visst mange tips om hvor du kan kjøpe Hifa garnet.
Og takk for byttet! Det er så morsomt at vi kan gjøre det. Det er ligsom blitt til en skikk. Men det er dyrere å SENDE magasinet enn magasinet selv. Så godt vi ikke gjør det hver uke, he he
Sophia brakk jo en tå i høst, så jeg vet alt om det. Hun hinket rundt i flere uker. Håper han blir snart frisk.
Klem

Lin said...

Noej en masse laekkerier du har vist. Mums. Valget er ikke saa let.
Hjertelig tillykke med soennekke. Han er da vokset noget utroligt det sidste aar. Nu er det slut med drengeansigtet. Det er jo en ung mand nu.
Haaber taaen ikke holdt ham fra fejringen.
Knus

Mona Elisabeth Pedersen said...

Tillykke med sønnen :o)
Den passion for strikkebøger og opskrifter både kender og deler jeg. Der ryger nemt ting på to do listen, med al den inspiration der står og venter på hylderne. Dit sjal bliver rigtig flot - du er virkelig kommet langt.

anne marie vorsaa said...

Tillykke med sønnen.
Hihi ja man kan drømme og ønske om alt det dejlige strik man kan lave bare døgnet havde flere strikke timer.

Strikkeheksen said...

Hej Gitte, du er røget helt ud af min blogfeed - det er altså for mærkeligt! Nå men først TILLYKKE med Søren - det må da have været en ordentlig tamp, der har trådt ham over tåen siden den brækkede - godt at man kan sidde ned og nyde sit morgenbord :-)
Hvor er du kommet langt med Løvfaldssjalet - min svigerdatter har købt det hjem, så jeg kommer til at følge det på 1. parket - det er altså så fint et sjal :-)
Og så er din Læsø godt nok blevet fin og passer perfekt til den kjole du viser den sammen med :-)
Her er ferien først lige begyndt - jeg slog bare lige op til 3 nye projekter i går - selvom kisten ikke er blevet tømt for igangværende - tror det er en slags trøstestrikning!