Sunday, February 1, 2015

Læsø Cardigan

Fiks og færdig - er min Læsø Cardigan, og jeg er rimelig tilfreds med den. Hvis jeg skulle gøre noget anderledes, skulle det være at vælge en mørk rød i stedet for den bordeaux røde. Derudover ser det ikke helt pænt ud ved samlingen omkring ærmekuplen. Måske der skulle have været lidt "sømmerum" som når man syer. Jeg har gjort som jeg plejer og syet kant mod kant fra retsiden.


Faktaboks: Annette Danielsen Cardigan "Læsø" - fra bogen "Strik en Ø" strikket i Isager Highland (Bordeaux) og Tvinni (sort) købt hos Tøndering Strik samt Knold (lys grå) købt hos Garnudsalg. Størrelsen er small med lidt ekstra længde. Undervejs var jeg bange for at den blev for lille, men den passer helt perfekt.


Hele trøjen er strikket i perlegrus. Faktisk ganske enkelt når man først kommer igang. Der strikkes kun med en farve af gangen, og det kommer helt naturligt hvilken farve, der står for tur.


Der er et par småfejl (3 masker hvor jeg ikke har fået garnet til at ligge på den rigtige side), men det er ikke noget der ses, så istedet for at trække små snydetråde har jeg valgt at lade det være, som det er.


Lørdagen blev brugt fornuftigt til gåtur med hunden, oprydning og vasketøj inden jeg tog afsted til Danmarks Indsamlingen.I dag er vist en sofa dag med strik, strik og strik. Jeg faldt over et program på DK4 med Christel Seyfarth, og blev straks inspireret til at komme igang med Løvfaldssjalet igen. Ind imellem slapper jeg af med at strikke ribstriber - ærmerne til "Fiskekutter". Måske man også skulle en tur omkring søen i dag......


7 comments:

Lin said...

Hold op hvor er du elegant i den jakke. Den er blevet rigtig flot. Pyt med de "smaa-fejl". Dem er der kun dig der kan se alligevel (smil) og som Sylvia altid skriver, saa skal der en lille fejl i saa man kan se det er hjemmestrik. Ha en rigtig god fla-ud-soendag.
Knus

Sylvia said...

Den er bare så flott til deg, Gitte! ( kunne ønske den var min.....) elsker det bittelille mønsteret!
He he...jeg ser at Lin skriver det jeg har sagt om småfeil i strikkingen. Det skal jo være det i hjemmestrikkede plagg. Godt noen andre også er enige med meg i det :)
Jeg sitter med mange forskjellige strikketøy rundt meg, men i dag har jeg valgt å konsentrere meg over det stripete prosjektet. Det MÅ bli ferdig, for jeg gleder meg til å bruke det.
Lev Landlig blir sendt i posten i morra......... Klem, og god søndag.

strikog sting said...

så fin og elegant !

Tine said...

Hvor er den blevet flot!
Smukke farver, og perfekt pasform :-)

Helle said...

Så chic! Dette er jo reneste Dior-jakken. Syntes det var fint med den mørkerøde. En lysere rød ville gitt jakken et helt annet uttrykk. Dessuten passet den jo godt til kjolen din. Den ser svært arbeidskrevende og komplisert ut, men litt oppklarende når du forklarer at mønsteret simpelthen er perlestrikk. Lekker. :)

Kirsten said...

Den er virkelig vellykket og klæder dig rigtig godt. Meget klassisk stil - næsten som en Chanel jakke.

Maria Hoffbeck said...

Meget flot cardigan, smukt i mønster, farver og er vild med snittet :-) Smukt håndarbejde.

God weekend.