Sunday, June 14, 2015

Brokadebukser til sort sommerbluse med hulmønster

Et par nye bukser i brokadestof har set dagens lys - dog ikke helt uden problemer, for jeg fik lavet sømmerummet for stort i første omgang, og måtte pille det hele op, så jeg kunne være i dem. Efter således at have syet dem 2 gange er de "fix og færdige", og jeg er ganske godt tilfreds. Jørgens kommentar var at det lignede pyjamasbukser. Det input valgte jeg at se bort fra!


Samme model som mine "Bubbly bukser". Stof endnu engang fra City Stoffer og Garn. Et smukt stykke stof til 169 kr. per meter, og jeg har brugt ca. 1,60. Sidesømme og lommer har fået sort kantbånd. Ligesom ved Bubbly bukserne har jeg brugt tid på at sikre, at mønsteret i stoffet "ligger på linje" hele vejen rundt - incl. i lommerne. Det er lykkedes nogenlunde. Der er et lille stykke stof til overs, som kommer i en bluse kombineret med tykt bomuldsstrik.


På billedet er bukserne kombineret med "Sommerbluse med hulmønster" fra Boheme Strik. En 2014 strikket model, som jeg er rigtig glad for. Jeg har strikket både en råhvid og en sort i samme garn. Sjovt nok er modellen i sort blevet meget bedre, selv om de stort set er totalt ens. Garnet "falder" bedre i den sorte model, og ribben er meget mere elastisk. Mærkeligt. (Se lige bort fra håret..... Det er et morgenbillede med halv vådt hår..... der iøvrigt trænger til en gang klip!)


Ellers har ugen budt på endnu en fransk film, som absolut kan anbefales - "Familien Belier" og en reduceret bytur med 2 veninder. Istedet for en fredags strøgtur nøjedes vi med at mødes til aftensmad hos Kählers. Jeg fik Avocado salat. Smagte skønt. Efterfølgende en lille tur i Rådhusparken og en time i aftensolen. 3 kvinder i deres bedste alder - som Jytte efterfølgende sms'ede til mig :-).


Jeg har efterhånden kendt Dorte og Jytte i 33 år. Utroligt :-)

Glæder mig til eftermiddagens 50 års fødselsdagsfest hos Tine.

9 comments:

Sylvia said...

Det var en flott hjemmesydd bukse, Gitte.
I brokadestoff gjør den at den IKKE er pysjbukse.
Og jeg kjente igjen at du var hos Kahler, før jeg leste det, fordi jeg har jo vært der selv en gang :) Et herlig sted å være.
Flott bilde av modne damer. Det er godt å ha venninner man har kjent gjennom sitt liv.
Ja, dette var litt av en sjau jeg har vært igjennom med sykdom. I morgen er det jobb igjen, og jeg håper jeg har samlet krefter nok til å vare en hel dag. Jeg kjenner jeg har blitt ganske redusert, og tilogmed gått ned noen kg pga sykdom.
Jeg er gang med å strikke igjen, så jeg er på bedringens vei. Heldigvis :)
Klem

Strikkeheksen said...

Ja, det er fantastisk at have nogen, der har været med gennem alle årene - et skønt billede :-) Hvor er det et par flotte bukser, du har fået lavet - fine detaljer i sidesømmen og lommerne og den sorte bluse med hulmønster passer perfekt til :-) Du har været flot til Tines fødselsdag - håber I havde en dejlig dag :-) Vi fik afleveret Liv her i dag og har begge været totalt slappe ovenpå en nat, hvor vi var på vagt overfor den mindste lyd fra det kære barn :-) Tænk, at man skal opleve det igen :-)

Chain of Yarn said...

mmmm... sikke et flot traktement du her fremviser for os sultne bloglæsere. Bukserne ligner da ikke pyjamasbukser! Mænd altså. Den restaurant må jeg prøve. Hav en god weekend.

Eva said...

Du er altså så dygtig til at sy. Hvor er de flotte, de bukser.

Mad hos Kähler har jeg endnu til gode, men mon ikke jeg må prøve det en dag..., det ser lækkert ud.

Lin said...

Rigtig flot model ( flotte modeller) og skoen sort kant du har sat paa. Det giver det lidt " ekstra". Puha, at faa moensteret i stoffet til at passe sammen kan nogle gange vaere lidt af et puslespil.
Den sommerbluse skal jeg vist kigge lidt naermere paa. Rigtigt flot saet.

Flere muskler, tja det maa proeves. At holde skulderen i ro er da en total umulighed. Man bruger den jo hele tiden.lol

Ruths datter said...

Skikkelig fine bukser. De likte jeg. Fin til din flotte sorte topp.
Klemz

Helle : said...

Sikke fine bukser du har syet! blusen passer så fint til dem.

Uldbegavet said...

Det er da sjovt at der er sådan en forskel på præcis det samme garn. Er det Isagers bomulin du har strikket af?
Det er et superflot sæt. Jeg vild med buksernes detaljer og blusen passer perfekt til.
Altså mænd - nogle gange burde de tie stille.

Helle said...

Bukser er en av de tingene jeg synes er vanskelig å sy, på grunn av tilpasning. Har funnet ut at det er om å gjøre å finne et buksemønster som sitter bra og gjøre endringer basert på det. Synes du gar fått det fint til, og likte godt detaljen med rulouren ved lommene og i siden på buksene. Fint med matchene overdel, liker godt hrlle sett, og det hørtes som en fin løsning å kombinere det med et kontraststoff.

Deilig med venninnetreff, og lange lunsjer. Selv så møtes vi av og til til morgen mat, før jobb, og har det som en god kick start på en vanlig arbeidsdag.