Monday, May 16, 2016

Islandsk Brudesjal og Tara

Jeg havde glædet mig så længe til denne weekend, for fredag og lørdag skulle jeg nemlig på besøg hos Lene. Torsdag synes jeg godt nok at jeg havde det lidt mærkeligt, men fortrængte det. Fredag blev det ikke bedre: gele i knæene, kvalme, ondt i hovedet og halsen....... Jeg forsøgte at holde fanen højt, og klarede mig igennem arbejdsdagen, tog hjem kl. 14 som planlagt. Men - i stedet for at gribe den pakkede kuffert, og tage ned til toget, gik jeg i seng! Æv, æv, æv - jeg havde sådan set frem til inspirerende selskab og friske strikkepust både fra Lene og Saltum Uldfestival. Et besøg hos Garnudsalg var også på dagsordenen. Det eneste der kom ud af den plan er en ubrugt togbillet til Aalborg. 


I stedet krøb jeg sammen i sofaen med masser the, strepsils og hovedpinepiller. Heldigvis var der Netflix, strikketøj, og lørdag eftermidag på DR1 Richard Gere og Debra Winger i Officer og Gentleman. Og så har jeg nogle dejlige unger samt en mand der puslede om mig.


Derfor blev mit Islandske Brudesjal også strikket færdig. Endnu et projekt som har ligget lidt, og ikke krævede så meget arbejde et færdiggøre. Sjalet er strikket i Multifarvet garn fra Uldgaarden. (multifarvet, og multifarvet - garnet er i blå nuancer). Jeg har strikket sjalet på p4. Min første udgave blev strikket på p3,5 som der stod i opskriften, og jeg synes det blev lidt for lille. Dette er blevet noget større og mønsteret er "luftigere". Jeg synes garnets farvespil passer fint til sjalet. Garnmængden: ca. 110 gram.
 

Især første pind er et mareridt at strikke. Og blondekanten på sjalet tager tid, men resultatet er alt besværet værd.


Her er også billeder af Tara, som jeg strikkede færdigt sidste weekend. Tara er et Lene Holme Samsøe tørklæde med blondekant. Et helt anderledes sjal end brudesjalet. Det kræver ikke meget koncentration, på nær lige at der skal styr på ud- og indtagningerne. Blondemønsteret lærer man hurtigt. Det er strikket på p4 i bomuld/alpaca fra Garnudsalg


 Jeg tror jeg bliver rigtig glad for begge sjaler.

Denne uge skulle helst ikke gå "i fisk". Tirsdag har jeg sammen med en veninde billet til Fornuft og Følelse på Århus Teater, og torsdag er vi 3 veninder, der skal "se" en radiooptagelse på Cafe Hack med brunch og det hele!

12 comments:

Karina Bunkenborg said...

Meget flotte sjaler du har strikket!

Mariann said...

Hej Gitte
Håber du snart er helt på toppen igen 😊
Sikke en masse flotte ting du fået lavet, du er spilleme flittig 😀

vibstrik said...

Hvor ærgeligt at skulle opgive sådan et program, men det bestemmer vi jo ikke selv. Jeg håber du har det meget bedre nu, med hjælp fra familie, Netflix og strikketøj. Det er nogle helt fantastiske sjaler du har fået af pindene.

Mariann said...

Hej Gitte
Håber du snart er helt på toppen igen 😊
Sikke en masse flotte ting du fået lavet, du er spilleme flittig 😀

Madam Munch said...

Hold da op, hvor er det et flot brudesjal, du har strikket. Jeg har forsøgt for ca 20 år siden, men kørte sur i alle maskerne og kunne ikke holde styr på mønstret, men nu hvor jeg er mere erfaren, kunne jeg måske nok klare det. Jeg får virkelig lyst, når jeg ser dit.

Flowermouse Design ❀ Lone said...

Håber du er rask igen. Så surt at ikke kunne tage afsted. Men sikke et flot sjal du fik færdig - blondesjaler er noget af det fineste i strik, og dit ser så utrolig let og lækkert ud :-)

Tine said...

Øv for pokker, hvor ærgerligt at du måtte aflyse.
Jeg håber at du er ved at være ovenpå igen.

Det er vel nok nogle smukke og meget forskellige sjaler du har fået lavet færdige :-)

Lin said...

Oev oev oev med den week-end hos Lene. Den maa da udsaettes men saa uden Saltumfestival (suk). godt at der blev puslet om dig og jeg er hundrede paa at du i denne uge bare er 200% paa. Selvfoelgelig er du det ( GO GO GO).
Laekre sjaler. Faar helt lyst til at proeve kraefter med et blondesjal.
Knus

Lilli said...

Øv hvor ærgerligt med sådan en omgang...håber du er ved at være frisk igen...
Dit brudesjal er fantastisk - sikke et arbejde !!

Strikkeheksen said...

Du milde kineser, hvor er Brudesjalet flot i de farver :-) Fantastisk smukt :-) Og Tara er da sådan et rigtigt snusfornuftigt et af slagsen :-) Som du skriver - vi må bare i gang med planlægningen igen :-)Håber du er helt ovenpå :-)

Jette said...

Fantastisk brudesjal, sikken flot farve. Og Tara er jo en rigtig god hverdagsting at have om halsen.
Og hvor er det typisk at hver gang man glæder sig til noget, så skal man blive syg. Håber du er ovenpå igen.

LivM said...

Et aldeles nydelig sjal. Lett og luftig!