Thursday, June 9, 2016

Alpaca silke bluse med indsats

Jeg har gjort en indsats, været helt strikkemonogam og strikket min silkeblondebluse færdig, selv om jeg havde lyst til alt muligt andet i bomuld i den dejlige sommervarme.


Faktaboks: Modellen er "Bluse med hulmønsterindsats" fra Kreativ Strik no. 1, 2016. Blusen er strikket i originalgarn "Alpakka Silke" fra Sandness Garn i str. medium på p3. Garnet er købt hos Terapi Hobby i Hasselager til kun 53 kr. per nøgle.


Jeg har fulgt opskriften med mindre justeringer: Blusen strikket noget længere end i opskriften, og der er taget ind til talje en ekstra gang. Mønsterborten er ændret ved en fejl..... en glemt retrille i midten af kanten. Da jeg opdagede det var ryggen strikket færdig, så det måtte være sådan. Ved åbningen i halskanten skulle der strikkes kant og derefter hækles trenser til knapper. Jeg slog 2 fluer med et smæk og strikkede knaphuller i med det samme.Møsteret er forskudt, og derfor "uens" i siderne. Hvis jeg skulle strikke den igen, ville jeg nok vælge at strikke en ekstra mønsterrapport.


Fruen i trøjen: Jeg får solen i øjnene - Jeg er altså hverken sur - eller kampklar.


Knapperne er lagerknapper. Øh - der er noget der hedder lagergarn (noget som vi strikkere ihærdigt forsøget at få brugt, inden vi bliver fristede til nye indkøb) - men findes der også lagerknapper? Disse kom i hvertfald fra knapæsken, og før det kom de fra Sylvia i Norge, og er rester fra en anden trøje.


Jeg var i tvivl om jeg skulle strikke en small eller medium, og jeg er glad for at jeg valgte medium. Det virkede bare voldsomt med 134 masker på pind 3. I bladet ser modellem lidt løstsiddende ud, og jeg synes det giver en god effekt, samtidig med at jeg har strikket den længere, så den også passer til bukser.

Der måtte wire i alle kanterne for at få dem til at holde op med at rulle. Nu håber jeg bare de bliver nede:


Det er absolut ikke sidste gang jeg strikker i dette garn. Det er rigtig dejligt at strikke med og jeg kan godt lidt det lidt blanke silkelook.

Alt i alt er jeg ganske godt tilfreds.

12 comments:

Strikkeglæde said...

Hvor er den blevet flot! Jeg er enig, der må være noget som hedder lagerknapper - em har jeg nemlig mange af :-)

Frujensensunikum said...

Den er da blevet yderst vellykket, den sidder super flot og længden er rigtig god til både nederdel og bukser......smuk 😍

Flowermouse Design ❀ Lone said...

Den er utrolig flot. Og den passer perfekt. Den passer jo til alt!!! Smart at strikke den længere og lave knappehuller med det samme. Tillykke med den :-)

Pia said...

Den er så smuk. Elsker hulmønster og det kommer helt til sin ret i din bluse. Lagerknapper er jeg med på... god weekend.

Pia said...

Den er så smuk. Elsker hulmønster og det kommer helt til sin ret i din bluse. Lagerknapper er jeg med på... god weekend.

fru westerskov said...

Tilfreds skal du virkelig også være. Den er flot til dig.

Karina Bunkenborg said...

Den er rigtig elegant og klær´ dig utrolig godt.

Lin said...

Hverken sur eller kampklar, haha, godt udtryk, det maa jeg huske.
Du har helt ret i at vaere tilfreds. Ser rigtig godt ud til dig. Jeg kan godt lide at du altid laver lidt om paa opskriften, det saetter et helt personligt praeg.
Ser ud til fortsat at vaere godt vejr derhjemme. Behold det endeligt hele sommeren hehe.
Knus

Lisbeth Severinsen said...

Du må være Blondedronningen, en helt perfekt bluse til deg.

Chain of Yarn said...

Kære Gitte. He he Lagerknapper findes. Jeg har også en berømt og berygtet knapkasse, med alt lige fra arvestykkeknapper til genbrugsknapper i. Det er en virkelig lækker kvalitet du der har strikket i. Og så virker det virkelig godt , at du har tilføjet ændringer til modellen. Flot arbejde! Du får virkelig noget fra hånden. Men jeg har dog een ting jeg kan drille dig lidt med; jeg har en lokal butik som sælger garnet lidt billigere

Strikkeheksen said...

Hvor er den flot, Gitte og lige dig - måske bortset fra alpaca-silken i denne varme? ;-) Nogle gange bliver et mønster beriget med en afvigelse - det kan ofte være en fordel :-) Glæder mig så meget til vi ses og jeg kan præsentere dig for Elastico :-) Tror du bliver ligeså hooked som mig ;-)

Ruths datter said...

Den ble vel fin, og alt kler den smukke.
klem